PTP Colour Fun Run

02/12/2016

2c13502f-0b26-4501-af78-a198cf25c121

seperti yang dijanjikan, nak cerita pasal PTP Colour Fun Run yang berlangsung pada 12 November 2016 sempena PTP Family Day. setelah beberapa minggu membanting tulang (eh poyo!) akhirnya sampailah hari yang dinanti2kan.

20161112_170429

PTP Family Day Program Winking smile 
kategori2 larian,.
male, female, veteran (6km),
junior, and family (3km)

FB_IMG_1478995617244

kakak2 jaga registration kaunter untuk yang baru nak register pagi hari tu. pagi2 babah dan ilham dah kena kerah bangun sebab ummi kena datang awal. adik syamil tinggal kat rumah opah kejap. memang tak nak bawa dia berlari sebab membayangkan kena simbah colour powder tu nanti kesian anak ummi.

20161112_074711

kak mek tukang jaga kaunter race kit untuk peserta, yang ada air mineral, roti dan colour powder dibantu adik2 aka anak2 tiri dari G5 OPS trainee hehehe.

20161112_071127 - Copy

masa ummi sibuk kat kaunter, ummi dah kerah babah bawa mamat kecil tu pergi breakfast. nanti kang pengsan pula tepi jalan hahaha. beriya dua beranak ni bajet2 atlet kahkahkah.

20161112_072905 - Copy

20161112_072906(0) - Copy

sibuk pulak dia nak tolong ummi kat kaunter. tak payah bang, buat pening ummi jek. pergi lah main sana ikut babah hehehe.

20161112_074717

20161112_074727

semangat melayan peserta ecehhhh. serius betul si effa tu kan.

20161112_082832

sempatlah snap gambar 3 beranak sebelum larian. masa ni tengah suci lagi baju2 tu semua. lepas dancerobik, flag off untuk PTP Colour Fun Run. kami kategorOn your mark get set go!!

20161112_083140

dah berlepas dah masing2. belum apa2 dah koreng2 muka.

20161112_083143

paling sadis baru 300m ilham cakap kaki dia dah keras, tak boleh lari dan minta dukung. kau rasa???? tak jenuh babah nak dukung 3km. nasib famiyl 3km kalau 6km memang mengundur dirilah kami hahaha.

20161112_083152

semangat masing2 berlari.

20161112_083215

kami tenang2 je. bukan nak menang pun saja santai2 bonding time gituuu.

20161112_083223

berketul betis babah dukung awak ilham hahaha.

20161112_083638

tengoklah baru lari sikit babah dan ilham dah mandi warna.

20161112_083644

haha sempat wefie. haruslah bawa handphone nanti tak ada gambar kenang2an. handphone siap bungkus pakai plastik tau takut kena colour powder hahaha.

20161112_083659

semangatkan lady bosses berlari.

20161112_085006

sempat kena simbah colour powder.

20161112_085008

20161112_085012

oleh kerana babah dah dukung jauh, maka ummi take turn lah. kesian tengok babah.

20161112_085024

tengok tu senyum lebar dia, jenuh ummi mendukung. jalan sikit dah penat kekonon.

20161112_085924

20161112_085925

babah dan anaknya yang koreng. nank nangis tengok baju tu hahaha. dah macam darah ye juga kat muka babah tu.

20161112_085934

umminya pun 2 x 5 koreng hahaha. nasib i pakai tudung AJ yang colourful tu.

20161112_085948

ohhh kemon.. sikit jek lagi..

20161112_090159

dah nampak gate B ni rasa dah lega sikit. 3km jek pun poyo sangat.

20161112_090202

20161112_090234

tengok pujuk2 dah nak sampai baru dia nak jalan sekejap. kami colour fun walk je tak berapa nak run sangat hahahaha.

20161112_090305

dugaan last sebelum bertambah colourful baju2 kami.

20161112_090929

ingatkan dia nak habiskan berjalan, ehhhh tidak rupanya. asyik2 bagi alasan kaki keras hahaha. ilham.. ilham..

20161112_091007

sampai juga ke garisan penamat. dapatlah seketul finisher medal.

20161112_091129

abang ilham nampak bestfriend dia datang. teruslah terjah kat ammar. siap tanya ammar tak lari ke? saya lari.. cissss lari sangat.

20161112_091231

anak siapalah yang comot ni hahaha.

20161112_091302

gambar selepas kejadian.. abang ilham poyo gigit medal, macam nombor 1 kooo hahaha.

20161112_091519

20161112_091527

hoyeahhhh..

20161112_091600

wan and family.

20161112_091613

20161112_091615

babah bersama yap, encik hairil dan encik azid.

20161112_091648

babah dan tuan azizi and wife.

20161112_091954

mak yong kanan tu tak lari, jadi dia tak koreng macam ummi ilhams dan jijah.

20161112_092727

dah comot2 dia selamba je pergi ke clown minta belon. gaya apalah tu ilham oi.

20161112_092834

sedih no muka.

20161112_093022

memasing dah macam burung belatuk.

20161112_093027

pengantin pun comot nasib wife tak datang hahaha.

20161112_093117(0)

jezrin’s family pun join. mak jemah tu bersih je baju tak lari.. anak2 suami habis dah comot. thanks kak for joining our activities.

20161112_093214

our DCEO, encik hatta pemenang tempat pertama kategori veteran.

20161112_094100

yang tengah tu orang kuat PTP Colour Fun Run.. our Project Manager.

20161112_093244

20161112_093250

sempat lagi bergambar kenang2an dengan Mr. Steven our ex-CEO and our new CEO Mr. Marco Nelsen.

20161112_094001

Dato’ Sri Che Khalib baru sampai untuk sesi perasmian. mana sempat je ummi snap ekekeke.

20161112_094048(0)

gambar kenangan bersama Haffiz, boss Colour Fun Run. thanks Haffiz melantik hakak jadi sebahagian daripada committee member. dni memang kes total loss ni, kasut seluar jahanam hahaha. beg2 ummi pun bermandikan warna.

20161112_094247

ini adik2 yang banyak membantu. thanks uolls, sorry kalau tergarang masa minta tolong hehehe. hakak gurau2 je Smile with tongue out

20161112_095010

20161112_095039

sempat lagi dengki2 team ni especially puan dila tu. best tak kena simbah colour powder. hahaha.

 

20161112_100757

last but not least, ilham bergambar dengan uncle haffiz. sama kena la korang berdua. koreng kuasa dua hahaha. ilham macam biasa buat perangai.

overall memang enjoy sesangat PTP Colour Fun Run ni. tahniah kepada pemenang2. malas nak letak gambar sebab kami tak menang hahaha. kejam betul. thanks untuk non-PTP yang sudi join this program. doa2kan bosses nak buat lagi fun run macam ni, confirm hakak roger2 uolls.

Share this nice post:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: