• Rambling

    Vlog #4 | Ummi Ilham’s Mini Garden

    garden cetoet jek pun.. semuanya tanaman dalam pasu. rumah dah takde tanah semua dah simen ? full video at: www.youtube.com/herneenazir #vlogherneenazir #vlogger #blogger #bloggerMy #teamjdtblogger #JDTblogger #herneenazirdotcom #parentingblogger #lifestyleblogger #Projek2017 #BlogRetis #broframestone #malaysianblogger #bloggerjohor #garden #minigarden #gardener

  • Contest,  JDT Blogger

    Contest Cash RM100 By JDT Blogger

    CONTEST CASH RM100 Contest ini ditaja oleh #jdtblogger. Hadiah utama berupa cash RM50 X 2 orang. Jadi syarat simple untuk join adalah :- 1. *LIKE* post ini 2. *LIKE PAGE & FOLLOW IG* JDT Blogger Page – www.facebook.com/jdtblogger IG – www.instagram.com/jdtblogger 3. *COMMENT* ‘alhamdulillah’ 4. *SHARE* status ini Contest akan tamat pada bila2 masa. Pemenang akan diumumkan secara rasmi di page JDT Blogger bagi yang bertuah. *penaja akan check* Jangan lupa set as SEE FIRST untuk tidak ketinggalan update dari situ. saguhati random – topap rm5 x 1 & Voucher discount worth to rm50 utk 2 org. Order sticker label, dapat diskaun rm50. =============================== Jom uolls join.. mana tahu ada…

  • Foods Review

    Lunch @ Kedai Makan Rahmat, Kg. Pasir Putih, Pasir Gudang

    cerita lunch minggu lepas. jauh lunch ya sampai ke Kedai Makan Rahmat, Kg. Pasir Putih, Pasir Gudang ? selama ni dengar officemate bercerita. kat sini ramai pelanggan. sekali datang sendiri tengok wowwww memang ramai pun. rasa waiter waitress tu bersilat nak layan pelanggan. menu yang disediakan.  haaaa penuh meja..ikan, udang, ketam, sayur kacang buncis, begedil, sambal belacan, twlur dadar etc. paling menarik perhatian.. ikan siakap goreng cicah kicap potong lada bawang. perghhhhh. sebelum ni tertanya2 juga best sangat ke officemate cerita pasal siakap goreng ni. ehhh bila dah rasa sendiri sedap hoi. ikan fresh digoreng separa garing memang sedap. manis isinya. itu pinggan ummi ilhams ketam goreng kunyit pun sedap.…

  • Rambling

    Vlog #3 – Ronda2 Kampung Naik Motor

    jalan2 tepi laut Kg.Parit Jabar, Senggarang.. hirup udara laut kekonon sambil buat vlog hahaha.. semangat mesti ada.. ?? #vlog #vlogger #vlogherneenazir #bloggermom #bloggerMY #JDTblogger #teamjdtblogger #herneenazirdotcom #parentingblogger #lifestyleblogger #parttimehomeschooler #malaysianblogger #tourismjohor #johorean #johor #batupahat

  • Work

    Rewang2 Tingkat 6

    cerita minggu lepas. rewang2 goodies bag di tingkat 6. memang rutin tahunan. setahun dua kali ummi ilhams jadi mak pengantin untuk OSR Training dibantu oleh dua assistant dan di monitor oleh sorang boss hehe. untuk kali ni.. cotton bag, lunch box dan memo pad. settle packing untuk semua peserta. di sebalik tabir program ecehhhh. haruslah ada orang2 kuatnya. my boss capt hj. shaharuddin, en. pabila karim atau lebih selesa dengan panggilan en. PK, wan zul aka en. TK ngeh3 dan yap. alhamdulillah settled dah training. jumpa lagi next year. ini budak beriya fokus nampaknya sempena harijadi dia 21hb hari tu haha. kalau tahu baik tolak jek kat dalam laut hahaha. …

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: