Lunch @ Kedai Makan Rahmat, Kg. Pasir Putih, Pasir Gudang

cerita lunch minggu lepas. jauh lunch ya sampai ke Kedai Makan Rahmat, Kg. Pasir Putih, Pasir Gudang ? selama ni dengar officemate bercerita. kat sini ramai pelanggan. sekali datang sendiri tengok wowwww memang ramai pun. rasa waiter waitress tu bersilat nak layan pelanggan. menu yang disediakan.  haaaa penuh meja..ikan, udang, ketam, sayur kacang buncis, begedil, […]

Vlog #3 – Ronda2 Kampung Naik Motor

jalan2 tepi laut Kg.Parit Jabar, Senggarang.. hirup udara laut kekonon sambil buat vlog hahaha.. semangat mesti ada.. ?? #vlog #vlogger #vlogherneenazir #bloggermom #bloggerMY #JDTblogger #teamjdtblogger #herneenazirdotcom #parentingblogger #lifestyleblogger #parttimehomeschooler #malaysianblogger #tourismjohor #johorean #johor #batupahat

Rewang2 Tingkat 6

cerita minggu lepas. rewang2 goodies bag di tingkat 6. memang rutin tahunan. setahun dua kali ummi ilhams jadi mak pengantin untuk OSR Training dibantu oleh dua assistant dan di monitor oleh sorang boss hehe. untuk kali ni.. cotton bag, lunch box dan memo pad. settle packing untuk semua peserta. di sebalik tabir program ecehhhh. haruslah […]

Vlog #2 – Morning from Senggarang, Batu Pahat #Projek2017 #Blogretis

ini projek pagi isnin. tatkala anak2 belum bangun. babahnya ke warung dan ahli keluarga lain dalam rumah, maka dengan pantasnya ummi ilhams buat vlog hahaha. tapi terkantoi di tengah jalan bila babah ilhams balik dari warung. nampak ummi tepi parit ekekeke.  ok happy watching. jangan kecam ummi ilhams ya. maklumlah baru nak belajar bervlog. orang lain […]

Makan2 Sebelum Balik Kampung

sebelum balik kampung hari sabtu, ada budak bebel lapar. dalam hati ummi eh ilham ni macam tahu2 je.. ummi pun macam lapar juga. jadi sebelum meneruskan perjalanan kami singgah Chamej Kopitiam, GP Sentral. babah makan beef kue tiaw. hmmm gambar tu kelabu asap sebab abang ilham dengki nak cover dengan tangan. abang ilham nak makan […]