Homeschooling The Ilhams Learning Phase Ummi Ilham's Mini Garden

#ummiilhamsminigarden | Sesi Melawat Tanaman Atok Tipah

ini hasil masa balik kampung public holiday awal muharram. memang dah cakap dengan babah, sampai kampung nanti nank minta benih2 pokok dengan mak hehe. sebelum balik petang tu kita meronda keliling rumah. carilah pokok2 yang boleh ditanam dengan mudah dan pokok2 yang berfungsi untuk masakan. itu dia hasilnya.. dapat anak pokok kunyit. hehe. kes mengelat …

Continue Reading
Anniversary Family's Activity Foods Review My Hero Beso

8th Anniversary Dinner Treat @ JBorn Cafe & Bistro, Kempas

JBorn Cafe & Bistro No.8 Jalan Cengkerik 4, Kempas Town Centre, 81200 Johor Bahru, Malaysia Halal Restaurant in Johor BahruOpens at 4:00pm – 11:00pm(bangunan belakang @mart Kempas) alhamdulillah, setelah berhempas pulas berfikir dimanakah lokasi sesuai untuk small anniversary celebration untuk kami empat beranak, akhirnya babah pilih JBorn Cafe & Bistro. walaupun pada peringkat awal, ummi …

Continue Reading
Family's Birthday Foods Review

Tok Ayah’s Birthday Celebration @ Onboard Shell Out Restaurant, Taman Nusa Bayu

Onboard Shell Out RestaurantNo 35 Jalan Bayu 1/2 Taman Nusa Bayu, 79250 Gelang Patah, Malaysia Open hours – 3:00pm – 11:00pmContact No. – 07-509 9759 sebelum le bandung hari tu, kami sempat celebrate birthday tok ayah in advanced.mommy ngah dan daddy ngah yang nak belanja kami ikut je la. lokasi pun pilihan mommy. setakat ni …

Continue Reading
Tips Travel Travelog Travelog - Bandung

Travelog Bandung | Persediaan Sebelum Ke Bandung, Indonesia

{credit image: Wikipedia} Sebelum ke Bandung, saya dah buat reserach serba sedikit tips2 travel ke sana. Terima kasih kepada blogger2 yang sudi berkongsi pengalaman. Memang sangat2 membantu. 1) TIKET Tiket – Saya beli pada tahun lepas Nov 2015 masa Air Asia buat promo. Bermula November 2015 hingga September 2016 saya dan suami menabung RM100 seorang …

Continue Reading
Babywearing Family's Activity Homeschooling The Ilhams Learning Phase

Projek Naik Train | Stesen Kempas Baru – Kluang – Kempas Baru

{AMARAN.. ENTRY INI SARAT GAMBAR.. HARAP TABAH.. HEHEHE} alhamdulillah projek train to kluang kami anak beranak berjalan lancar walaupun ada miscommunication sikit bab pembelian tiket hahaha. nanti saya ceritakan ye. overall kami sangat enjoy program acah2 travel ni. berjaya juga impian nak memperkenalkan anak2 dengan salah satu pengangkutan awam di dunia iaitu keretapi. mula2 plan …

Continue Reading