• Products Review

    Product Review | Pes Asam Pedas Mak Ijan Resources

    dah lama nampak ayu marlina otai selat tebrau babywearers (STB) promote di facebook. oleh kerana jarak rumah jauh dan jarang jumpa jadi pendam dulu niat nak mencuba pes asam pedas ni. masa program walkathon di klinik dr. anisa hari tu ayu buka booth. jadi saya pun cubalah sebungkus. sebungkus RM5. esoknya tak tunggu lama teruslah mencuba. menu kami di hari ahad asam pedas ayam menggunakan pes asam pedas mak ijan resources. wahhhhh terus terasa kuah asam pedas ni lalu di tekak hahaha. serious sedap pes asam pedas ni. ada satu rasa yang lain dari asam pedas saya guna rencah buatan sendiri. ni asam pedas resepi orang muo hehehe. sedap dan…

  • BFF Ummi Ilham,  Fren's Wedding,  Gathering Ex-BCA UiTM Melaka

    Selamat Pengantin Baru Zam & Diana (14 Ogos 2016)

    “Selamat Pengantin Baru Zam & Diana” semoga jodoh berpanjangan hingga ke akhir hayat dan dikurniakan zuriat soleh dan solehah.sempatlah ummi ilhams conteng2 buat doodle tu lekat di kotak hadiah. (itu bukan tangan ummi)  projek frame doodle hadiah untuk pengantin tunggu nanti dipos ye hehehe. alhamdulillah akhirnya dapat juga kami menghadirkan diri ke majlis perkahwinan zam dan diana.uncle zam ni ex-classmate ummi masa di UiTM Melaka. classmate masa zaman degree bachelor of corporate admin.rasa ni kawan lelaki last la yang baru menamatkan zaman bujang hehe. sebenarnya kami 4 beranak bertolak dari senggarang.angan2nya nak stay kat melaka sama2 dengan emmy dan azie.tapi babah kata dia ada training volleyball malam ahad.its oklah ummi…

  • Ilham Learning Phase,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Lawatan Abang Ilham dan Kawan2 Ke Angry Birds Activity Park

    lawatan kali kedua tadika ummu mukmin dan aulad ilmiyyah untuk tahun 2016.kali ni ke angry bird activity park pula. tiket RM75 seorang.discuss2 dengan babah, akhirnya kami berpakat izinkan ilham join.babah kata dia nak belanja ilham. yeay! dah lama dia merengek nak ke sini. tapi ummi babah belum realisasikan hehe.dengan alasan kukuh tiket mahal hahahaha, dari mula bagitau nak gi ke sini dia dah start dah menyoal berkali2.ummi redho jek lah memang dah faham sangat perangai ilham.excited sangat nak tengok angry bird hehehe. mula2 cikgu scheduled nak ke sana 18/8/16 sekali di awalkan sehari 17/8/16.oleh sebab2 yang ak dapat dielakkan. kami ok jek.hari tu babah kerja shift malam, jadi dah siap2…

  • Deko Bersama Hernee Nazir

    #Raya2016 | Deko Raya MNM’s Baiti Jannati :)

    raya kali ni kami hias rumah simple2 je.selama ni pun bukanlah berhias sangat asal boleh jek.janji boleh hias dengan kos sederhana dan berpatutan serta sedap mata memandang. lagi penting ikut keadaan poket tuan rumah la bukan ikut2 orang ngeh3.tema masih kekal dengan black, white & red.nak black & white semata tetiba rasa sayang pulak cat merah tu hehehe. barang2 hiasa pun barang2 murah dari ikea dan kaison.barang2 ikea ada yang beli sendiri ada juga dari personal shopper akak bff ummi kakak daboom.untuk barang2 kaison memang dari personal shopper je.masih menanti kaison jb yang bakal dibuka di paradigm mall.next year pun ikea jb dah nak buka. yahoooooooo.dan boleh ajak babah menabung.…

  • BFF Ummi Ilham,  Hari Raya Aidilfitri

    #Raya2016 | Beraya Ke Rumah Emmy

    update seketul2 dah la raya dah habis hahaha.ahhhhhhhhh lantak la kan. next year belum tentu dapat beraya.jadi abadikan memori beraya dengan kawan2 dalam blog. rombongan kami beraya ke rumah emmy lepas ajie n didie beraya ke rumah saya.oleh kerana babah ilhams ada training volleyball, jadi haruslah ajak body guard sorang.mami ngah la yang jadi mangsa hehehe. meriah menu rumah emmy di perumahan iskandar malaysia.nasi serai berlaukkan ayam masak merah, acar, telur puyuh sambal, udang sambal dan pulut kuning. ini mangkuk tepen bekalkan emmy nasi impit and the geng.nak balik tu beriyalah emmy bekalkan nasi serai sekali dah sampai rumah baru emmy whatsapp.mangkuk tepen hakak tertinggal daaaa. sebelym mengundur diri. moh…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: