Malaysian Breastfeeding Peer Counsellor (MBfPC), Motherhood Journey, My Breastfeeding Journey, My Hero Kechik - Ilham Syamil

Ilham Syamil 1 Year 6 Months Breastfeeding Journey (27 Jan ‘15 – 27 Jul ‘16)

alhamdulillah syukur masih diberi kekuatan menyusukan ilham syamil dengan susu ibu,syukur masih ada lagi rezeki susu untuk adik syamil.walaupun kadang2 macam2 dugaan.macam air laut ada pasang surutnya.tapi Allah bagi juga peluang ummi susukan syamil.subhanallah. alhamdulillah. allahu akbar.maka nikmat Tuhan kamu manakah yang kamu dustakan? so breastfeeding journey kita berbaki 6 bulan lagi dik.mudah2an Allah permudahkan urusan ummi dan adik supaya…

Read More

Family, Hari Raya Aidilfitri

#Raya2016 | Marhaban KRT Desa Paya Mengkuang Di Rumah Tok Ayah

marhaban lagi..tapi kali ni di rumah tok ayah.ehhh rumah tok ayah yang ummi ilhams sibuk tu kenapa?haruslah sibuk sebab nak tumpang dinner sekali ekekekeke.sebelum babah pergi kerja siap2 makan kat rumah tok ayah.menu anak beranak.. udang masak lemak nenas, kobis goreng,menu tetamu marhaban, mee bandung udang galah, laksa penang, satay.apa lagi eh banyak juga makanan, kole kacang, egg tart, cream…

Read More

Foods Review

Foods Review | Mee Bandung Udang Galah @ Restoran Marni, Gelang Patah

dah lama nak post tapi tak post2 entry ni.uolls silalah cuba “mee bandung udang galah” air tangan chef izuan ni hehe.gerenti sedap tak tipu weh. dengan udang galah yang fresh tu.dijamin anda puas hati. ilham pun suka mee bandung papa cu dia ni. sepinggan rm8.. sangat berbaloi dengan harganya.saya jaminlah awak2 datang lagi mencari mee bandung ni hehehe.mana lokasinya? Restoran…

Read More

BFF Ummi Ilham, Family, Hari Raya Aidilfitri

#Raya2016 | Beraya Rumah Besan :p

ahad lepas, dah plan dengan mama jie nak beraya ke rumah dia aka bakal besan.hahahaha mak2 memang tak habis2 over.mama jie kata nak buat soto auwmmmmmmmm.feveret ummi ilham tu. petang tu kami sampai walau telambat.kesian tuan rumah kelaparan tunggu tetamu. man to man talks kata dia hahaha.alhamdulillah sedap soto mama jie. pedas meletop kebabo sambal kicap dia.macam nak meletop mulut…

Read More

Family, Ramadhan Al-Mubarak

Berbuka Puasa Di Bakar-Bakar Steamboat & Grill House

ehhhh..ehhhh ada lagi selit2 entri bulan puasa kan hehehe.mula2 plan nak berbuka puasa kat seoul garden sekali baru nak book dah full la pulok.hmmm.. memang tekak nak bersteamboat jadi kena juga cari steamboat hehe.berdezup whatsapp taukey bakar2.yeay! masih available lagi tak tunggu lama terus book. hamboiiii tekak orang puasa.menggunung nasi goreng dan mee goreng. makan sambil mengawal dua orang budak…

Read More