• Malaysian Breastfeeding Peer Counsellor (MBfPC),  Motherhood Journey,  My Breastfeeding Journey,  My Hero Kechik - Ilham Syamil

    Ilham Syamil 1 Year 6 Months Breastfeeding Journey (27 Jan ‘15 – 27 Jul ‘16)

    alhamdulillah syukur masih diberi kekuatan menyusukan ilham syamil dengan susu ibu,syukur masih ada lagi rezeki susu untuk adik syamil.walaupun kadang2 macam2 dugaan.macam air laut ada pasang surutnya.tapi Allah bagi juga peluang ummi susukan syamil.subhanallah. alhamdulillah. allahu akbar.maka nikmat Tuhan kamu manakah yang kamu dustakan? so breastfeeding journey kita berbaki 6 bulan lagi dik.mudah2an Allah permudahkan urusan ummi dan adik supaya dapat capai target hingga 2 tahun.kalau Allah belum bagi rezeki adik nak jadi abang.. kita teruskan jek after 2 years tu ehehehe,konfem babah tak marah punya. dulu abang ilham 2 tahun 11 bulan tau.dah ada ciri2 nak dapat adik baru ummi wean off. budak kecil ni semakin hari semakin banyak…

  • Family,  Hari Raya Aidilfitri

    #Raya2016 | Marhaban KRT Desa Paya Mengkuang Di Rumah Tok Ayah

    marhaban lagi..tapi kali ni di rumah tok ayah.ehhh rumah tok ayah yang ummi ilhams sibuk tu kenapa?haruslah sibuk sebab nak tumpang dinner sekali ekekekeke.sebelum babah pergi kerja siap2 makan kat rumah tok ayah.menu anak beranak.. udang masak lemak nenas, kobis goreng,menu tetamu marhaban, mee bandung udang galah, laksa penang, satay.apa lagi eh banyak juga makanan, kole kacang, egg tart, cream puff. lepas isyak rombongan marhaban pun sampai. lepas siap marhaban, apa lagi..makan timeeeeeeeee.. tengok ni.budak kuat berangan posing gedik. mak wee fefeeling dah anak dara sangat la tu.ilham buat hal sendiri.. ada aqil jadi terjerit pekik la main kat dalam bilik.syamil macam biasalah nak berkepit jek. tapi ada masa lepas…

  • Foods Review

    Foods Review | Mee Bandung Udang Galah @ Restoran Marni, Gelang Patah

    dah lama nak post tapi tak post2 entry ni.uolls silalah cuba “mee bandung udang galah” air tangan chef izuan ni hehe.gerenti sedap tak tipu weh. dengan udang galah yang fresh tu.dijamin anda puas hati. ilham pun suka mee bandung papa cu dia ni. sepinggan rm8.. sangat berbaloi dengan harganya.saya jaminlah awak2 datang lagi mencari mee bandung ni hehehe.mana lokasinya? Restoran MarniNo.2 Medan Nusa Perintis 5,Taman Nusa Perintis 2,81550 Gelang Patah, Johor.restoran marni di buka dari pagi hingga ke malam.tapi untuk mee bandung udang galah ni bermula petang.kalau pagi bolehlah makan roti canai dan menu2 lain.gerenti sedap uolls.tak percaya ajak saya sekali ekeke. p/s papa cu belanja sepinggan! xoxo | ummi…

  • BFF Ummi Ilham,  Family,  Hari Raya Aidilfitri

    #Raya2016 | Beraya Rumah Besan :p

    ahad lepas, dah plan dengan mama jie nak beraya ke rumah dia aka bakal besan.hahahaha mak2 memang tak habis2 over.mama jie kata nak buat soto auwmmmmmmmm.feveret ummi ilham tu. petang tu kami sampai walau telambat.kesian tuan rumah kelaparan tunggu tetamu. man to man talks kata dia hahaha.alhamdulillah sedap soto mama jie. pedas meletop kebabo sambal kicap dia.macam nak meletop mulut ummi ilhams ni tau.yang penting sedap. tak johor la kalau makan tak pedas kan hehehe. sian teha siap nak suruh ummi suapkan dia.sebagai bakal mak mertua yang sporting, ummi suapkan la teha soto.sambil2 tu babah berbual dengan uncle epy.. ummi dengan mama jie. teha dan faisal bedal aiskrim.. ilham duk…

  • Family,  Ramadhan Al-Mubarak

    Berbuka Puasa Di Bakar-Bakar Steamboat & Grill House

    ehhhh..ehhhh ada lagi selit2 entri bulan puasa kan hehehe.mula2 plan nak berbuka puasa kat seoul garden sekali baru nak book dah full la pulok.hmmm.. memang tekak nak bersteamboat jadi kena juga cari steamboat hehe.berdezup whatsapp taukey bakar2.yeay! masih available lagi tak tunggu lama terus book. hamboiiii tekak orang puasa.menggunung nasi goreng dan mee goreng. makan sambil mengawal dua orang budak yang tak duduk diam.ohhh sedapnya daging2 grill itewwwww. sos2 pilihan. ummi layan je babah yang ambil semua. syamil kan main suka lagi makan limau sunkist tu.sampai rambah hoii seluar dia. adoii la nak.bila dah taip2 sampai bawah baru perasan.eh apesal tak ada gambar kami 4 beranak ek?hahahaha. syok benor makan…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: