Ilham Syamil 1 Year 6 Months Breastfeeding Journey (27 Jan ‘15 – 27 Jul ‘16)

alhamdulillah syukur masih diberi kekuatan menyusukan ilham syamil dengan susu ibu,syukur masih ada lagi rezeki susu untuk adik syamil.walaupun kadang2 macam2 dugaan.macam air laut ada pasang surutnya.tapi Allah bagi juga peluang ummi susukan syamil.subhanallah. alhamdulillah. allahu akbar.maka nikmat Tuhan kamu manakah yang kamu dustakan? so breastfeeding journey kita berbaki 6 bulan lagi dik.mudah2an Allah permudahkan […]

#Raya2016 | Marhaban KRT Desa Paya Mengkuang Di Rumah Tok Ayah

marhaban lagi..tapi kali ni di rumah tok ayah.ehhh rumah tok ayah yang ummi ilhams sibuk tu kenapa?haruslah sibuk sebab nak tumpang dinner sekali ekekekeke.sebelum babah pergi kerja siap2 makan kat rumah tok ayah.menu anak beranak.. udang masak lemak nenas, kobis goreng,menu tetamu marhaban, mee bandung udang galah, laksa penang, satay.apa lagi eh banyak juga makanan, […]

#Raya2016 | Beraya Rumah Besan :p

ahad lepas, dah plan dengan mama jie nak beraya ke rumah dia aka bakal besan.hahahaha mak2 memang tak habis2 over.mama jie kata nak buat soto auwmmmmmmmm.feveret ummi ilham tu. petang tu kami sampai walau telambat.kesian tuan rumah kelaparan tunggu tetamu. man to man talks kata dia hahaha.alhamdulillah sedap soto mama jie. pedas meletop kebabo sambal […]

Berbuka Puasa Di Bakar-Bakar Steamboat & Grill House

ehhhh..ehhhh ada lagi selit2 entri bulan puasa kan hehehe.mula2 plan nak berbuka puasa kat seoul garden sekali baru nak book dah full la pulok.hmmm.. memang tekak nak bersteamboat jadi kena juga cari steamboat hehe.berdezup whatsapp taukey bakar2.yeay! masih available lagi tak tunggu lama terus book. hamboiiii tekak orang puasa.menggunung nasi goreng dan mee goreng. makan […]

#Raya2016 | Kunjungan Marhaban KRT Desa Paya Mengkuang

malam sabtu lepas kami menerima kunjungan kumpulan marhaban KRT desa paya mengkuang.balik dari kerja teruslah bersilat kat dapur.ikut menu yang dah dipersetujui.. kue tiaw goreng ehehe.tak gempak pun menu ummi ilhams.kata baha masak je apa yang mudah. lepas maghrib semua dah get ready on the table. yeay! dapatlah 3 bekas kue tiaw goreng. karipap telur […]

#Raya2016 | Syawal Day 3

syawal day 3.misi beraya ke muar.tapi sebelum ke muar kita singgah beraya ke rumah angah. budak kecil ni nyenyak tidur tak sampai berapa minit masuk kereta.sampailah kat rumah pak ngah dia masih nyenyak.maklumlah memasing kena kerah bangun awal hehehe.thanks angah dan kak wati.. kenyang perut kami pagi dah tumpang sarapan.lepas ke rumah angah, kami sama […]