DDHN | Resepi Roti Jala Lembut Dan Sedap

ini menu berbuka hari ke 4.alhamdulillah sempat juga saya menjala sesorang di dapur ditemani syamil.macam ni lah dugaan nak memasak kalau babah ilhams kerja pagi.memang berperang sesorang kat dapur dengan assistant2 yang bijak2 belaka tu.dalam masa 1 jam setengah kena siap semua untuk berbuka.macam ni jugalah rutin kalau babah ilhams kerja malam.balik kerja dalam masa […]

DDHN | Menu Ramadhan–Day 1-5

ini rekod menu ramadhan keluarga encik nazir yang dimasak oleh chef hernee. ngeh3.chef lah sangat setakat masak baling2 jek. jadilah walau baling2 janji dapat isi perut anak beranak.macam tahun2 yang sudah, misi ummi ilhams adalah memasak selagi mampu sepanjang ramadhan. tahun ni kita buat ke lainan sikit dengan mengupdate menu doodle je. hahaha.niat sebenar tak […]

DDHN | Resepi Tuna Wrap

menu breakfast weekend yang sama. sabtu kebab daging, ahadnya tuna wrap sesangatlah simple.macam biasa untuk babah breakfast sebelum pergi kerja dan untuk bekal sekali. Bahan2: 4 keping garlic wrapsetin tuna mayonisdaun saladsebiji tomato Cara2: 1. Panaskan garlic wrap atas pan seketika tanpa minyak.2. Bentangkan wrap atas dulang, letakkan daun salad, totato dan tuna mayonis dan […]

Lawatan Abang Ilham Ke Muzium Nenas, Pontian

cerita penghujung bulan Mei. Tadika Ummu Mukmin & Aulad Ilmiyyah buat lawatan sambil belajar ke Muzium Nenas, Pontian. masa first time cikgu bagitahu je abang ilham macam jual mahal. lagi2 bila mommy ngah dan mama cu ejek2 dia nanti bawa balik nenas. lagilah hangin satu badan mamat tu. ummi balik kerja tanya dia pun dia […]

JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI JOHOR

JADUAL WAKTU BUKA PUASA DAN IMSAK 2016 NEGERI JOHORPautan Sumber Asal ยป mysumber.com Untuk panduan kita bersama, waktu berbuka puasa dan imsak 2016 bagi negeri Johor. Zon 1 Pulau Aur dan Pulau Pemanggil Zon 2 Daerah Johor Bahru, Kulai Jaya, Kota Tinggi, Mersing dan Pulau-pulau yang berdekatan dengannyaZon 3 Daerah Pontian dan Kluang Zon 4 Batu […]