• DDHN | Resepi Spaghetti Meatball Bolognese

    21/06/2016

    menu berbuka puasa ramadhan ke 7 spaghetti meatball bolognese dan popia sayur.untuk entry ni kita fokus kat spaghetti je dulu ye hehe.kalau uolls perasan, saya tak pernah pun buat spaghetti carbonara kan.sebabnya saya memang tak berapa minat hehehe.ehhhh.. tak ada orang peduli awak minat ke tak kak oii. ngeh3. oklah jom tengok spaghetti meatball bolognese…

    Read more
  • DDHN | Resepi Sagu Gula Melaka

    20/06/2016

    desert berbuka puasa ramadhan ke 6.hari tu tengok azza post cucur udang rasa terliur.lepas tu nampak dia post sagu gula melaka, terliur juga.jadi untuk menghilangkan rasa terliur tu apa kata kita cuba sagu gula melaka pulak. anak2 bagi tengok tv supaya tak kacau ummi kat dapur.sesekali si kecik tu datang jugalah nak jadi assistant ummi.tengok2…

    Read more
  • DDHN | Resepi Bubur Lambuk

    20/06/2016

    menu berbuka puasa hari ke 6 keluarga kecil kami.hari sabtu kan, haruslah menu sepcial sikit sebab ummi ada banyak masa kat rumah.kalau weeekdays tu memang tak sempatlah nak pelbagaikan menu.atas persetujuan babah ilhams, maka menu kita bubur lambuk.tak tahulah kenapa, kalau buat bubur lambuk je mesti nak ada udang goreng kunyit.hahaha. apa masalah ummi ilhams…

    Read more
  • DDHN | Cucur Udang & Homemade Sos Cili Thai

    20/06/2016

    menu ramadhan hari ke 5 disamping menu utama nasi putih dan ayam masak merah.macam biasalah ayam masak merah aka ayam red tu pilihan abang ilham.ummi dan babah redho jek lah janji anak2 nak makan. sebelum ni kalau buat cucur/ jemput2 ni main taram jek bentuk free style.. hehehekali ni kita follow resepi orang dia bentukkan…

    Read more
  • DDHN | Resepi Roti Jala Lembut Dan Sedap

    16/06/2016

    ini menu berbuka hari ke 4.alhamdulillah sempat juga saya menjala sesorang di dapur ditemani syamil.macam ni lah dugaan nak memasak kalau babah ilhams kerja pagi.memang berperang sesorang kat dapur dengan assistant2 yang bijak2 belaka tu.dalam masa 1 jam setengah kena siap semua untuk berbuka.macam ni jugalah rutin kalau babah ilhams kerja malam.balik kerja dalam masa…

    Read more
1 2 3
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: