• Anything About Me,  Family's Birthday,  Foods Review

    160516 | Dinner Sempena Hari Muda Ummi Ilham & Hari Tua Uncle Epy @ Olive Musicafe

    alhamdulillah sempat lagi celebrate birthday ke 35 tahun bersama orang2 tersayang. kali ni celebrate sama2 secara surprise dengan bakal besan hahaha.rupa2nya senyap2 babah plan dengan mama jijie untuk surprisekan ummi dan uncle epy. cissss. babah memang dah bagitau nak belanja makan. tapi dia tak sebut pun nak makan kat mana.jadi ummi pun fefeeling surprise la kan. bukan senang babah nak fikir tempat nak makan.selalunya ummi je kena kerah fikir nak makan kat mana hahahaha.layankan jek lah dia bawa ke mana pun. masa dia pergi beli kek, cakap kat dia beli slice jek lah.kita bukan ramai pun, biasanya birthday babah & ummi kita beli slice cake jek kan.ilham bukan makan bukan…

  • Dari Dapur Hernee Nazir,  Foods for Baby,  Foods for Toddler

    DDHN | Sup Makaroni Untuk Adik Syamil

    gambar lama tapi saja nak share. sup makaroni dengan gabungan sayur2 dan egg tofu untuk ilham syamil. mudah dan senang dimasak lagi2 untuk ibu2 bekerja. baling2 siap.. gitewwwwwww bahan2- minyak zaitun bawang besar & bawang putih blend segenggam makaroni carrot (potong dadu kecil2) sweet pea (sebab tak ada stok sayur hijau lain ) egg tofu air cara2- panaskan minyak. tumis bawang2 blend hingga naik bau. masukkan air ikut nak banyak mana. masukkan makaroni, make sure dah basuh ye. jerang sehingga makaroni nampak kembang. masukkan carrot dan sweet pea. akhir sekali masukkan egg tofu. dah siap. air dari carrot dan sweet pea tu dah cukup memberi rasa manis2. selamat2 mencuba mak2…

  • Advertorial

    To Let Go | Spectra 3 Breast PUmp & Accesories

    kawan2.. ada tak antara uolls yang mencari pre-loved breast pump?kalau ada dan berminat bolehlah cuba tengok breast pump kat bawah ni.condition masih elok lagi. baru guna 4 kali sepanjang pembelian dari tahun 2011.reason nak jual sebab tak digunakan. senang cerita jadi tukun hehehe.kawan saya ni suri rumah sepenuh masa. jadi tak kerap guna pun.excited beli masa dapat anak first hehehe. Spectra 3 (2011) aksesori, breast shield, bottle, storage bag. breast pump bag jenama autumnz cooler bag extra breast shield kalau nak buat double pumping.. siap sekali dengan auntumnz storage bottle.. ada 16 pcs semuanya. kalau berminat boleh contact saya ye.insha Allah harga kasih sayang saya bagi hehehe.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: