• Family's Activity,  Ilham's Bonding Time,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi,  My Hero Kechik - Ilham Syamil,  Weekend

    Mandi Manda @ Legoland Water Park

    cerita tertangguh tertunggak lagi. cerita bermandi manda di legoland water park. ummi tunaikan permintaan abang ilham yang nak mandi manda di legoland. dah lama sangat tak jejak kaki ke sana sejak annual pass expired. kesian abang ilham. jadi jomlah kita mandi manda. babah tak join sebab ada tournament badminton PTP. kami ke sana dengan nenek, mak wee, mami ngah dan family aqil. cantik! i loikeeee lets go pocoyo! eh pocoyo dah jalan depan pulak.   sebelum masuk kita posing dulu yeay! walaupun anak bujang sorang tu tak nak bergambar. kena paksa rela juga. kitorang memang tak pernah mandi manda kat legoland water park pun. dulu ronda2 theme park je. hehehe.…

  • Cuti2,  Family's Activity,  Foods Review

    Foods Review | Santai2 Di Coconut Shake & Yong Tau Fu Batu Berendam, Melaka

    skip dulu cerita ke alor gajah, kita cerita makan2 minum2 dulu. i is boring kalau tak share cerita makan2 hehehe. lepas balik dari alor gajah, kami ke batu berendam nak menikmati coconut shake. anak owner kedai ni geng KSR mami ngah dan dedi ngah. diorang la yang plan ajak ke sini. kedai makanan dan minuman tong tau fu dan coconut shake, batu berendam, melaka. yang dua orang tu bukanlah model kedai ni ye hehehe. ni khas untuk yang nak tapau coconut shake. yang nak minum sambil menikmati yong tau fu bolehlah lepak di kedainya. kussssss semangat buah kelapanya ha. orang pun memang beratur nak tunggu giliran membeli coconut shake. ni…

  • Cuti2,  Family's Activity,  Family's Birthday

    Short Vacay On Tok Ayah’s Birthday 10 Oct ‘15 @ Gold Coast Malacca International Resort – Part 3

    sambungan lagi part 3.. ngeh3. hadoiiii banyak lagi draft2 entry yang tersangkut. penat mak nak perah otak ingat semula jalan cerita hahaha. padan muka siapa suruh tangguh2. hehehe. tu lah.. kalau dah minat berblogging, macamana pun mesti nak juga menulis walau tulisan kita tu kita sendiri yang baca hehe. pagi esoknya. alhamdulillah hero kecil ummi dah sihat. haaaaa nampak tu.. dah ceria. babah pun cepat2 sambar kamera snap2 gambar adik syamil. jom tengok gambar budak lesung pipit ni. abang dia tengah syok ngorok masa ni. tak tahu apa terjadi sebelah dia hehehe. adik terpaksalah layan kerenah ummi dan babah. ummi rasa macam kurang jek gambar2 adik. babah la ni asyik…

  • Cuti2,  Family's Activity,  Family's Birthday

    Short Vacay On Tok Ayah’s Birthday 10 Oct ‘15 @ Gold Coast Malacca International Resort – Part 2

    sambungan entri part 1. tajuk entri very2 the panjang hahaha. gasaklah nak. lepas maghrib kami bersiap2 keluar makan. alhamdulillah kek masih stabil tanpa mecair sikit pun. cayalah nanie. hehehe. plan asal nak celebrate kat cafe kat situ jek. sebelum tu ada insiden kecil berlaku. eh bukanlah insiden apa pun. cuma kami agak hangin la dengan contractor yang tengah buat construction ni kawasan apartment tu. ada ke patut buat drilling works memalam hari di kawasan parking lot tanpa ada cover dengan kanvas ke apa ke. makanya kereta kami jadi mangsa habuk tebal. ye sangat tebal. hangin jugalah bila diorang tak peka hal2 ni. terus je babah ilham jumpa guard dan bagitau…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: