Cuti2, Family's Activity, Family's Birthday

Short Vacay On Tok Ayah’s Birthday 10 Oct ‘15 @ Gold Coast Malacca International Resort – Part 1

cerita bulan lepas, tok ayah pun dah 56 tahun sebulan 10 hari dah hahaha. busy sangat gamaknya ummi ilham ni kan. sampai nak taip entri blog pun tak sempat hahaha. sebenar2nya malas jek lebih. kadang2 kat rumah, anak2 dah tidur mak dia pun join tidur. impian nak update blog tinggal harapan jek lah. ok, berbalik kepada cerita percutian singkat kami…

Read More

Foods Review, Makan², Weekend

Foods Review | Takoyaki Sedap By Hakinaqi Takoyaki

blog herneenazir.com memang tak lepas dari cerita makan.. makan.. dan makan.kali ni saya nak cerita pasal takoyaki sedap beli dari officemate department sebelah encik hakim.sebelum ni saya dah test beli yang dah siap masak. dah selamatlah dalam perut.tetiba rasa bersalah sebab tak beli bawa balik ke rumah.jadi teruslah saya order takoyaki frozen dari Hakinaqi Takoyaki ni.beli 3 set terus crab…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir, Weekend

DDHN | Menu Minggu Lepas.. Asam Pedas, Pucuk Paku Dan Sambal Terung Asam

entri pembuka tirai kemalasan dan kebizian ummi ilham. dah 17 hari bulan november, baru sempat taip entri ni je.memang berkurunlah jawabnya entri lain2 tu kena perap ngeh3. ok, recap semula.. menu ahad 8 november.simple jek janji kenyang anak beranak, walaupun sorang anak tu komplen ini bukan ayam red.lama2 redho jek bila ummi suap ayam red versi asam pedas masuk mulut…

Read More