• Cuti2,  Family's Activity,  Family's Birthday

    Short Vacay On Tok Ayah’s Birthday 10 Oct ‘15 @ Gold Coast Malacca International Resort – Part 1

    cerita bulan lepas, tok ayah pun dah 56 tahun sebulan 10 hari dah hahaha. busy sangat gamaknya ummi ilham ni kan. sampai nak taip entri blog pun tak sempat hahaha. sebenar2nya malas jek lebih. kadang2 kat rumah, anak2 dah tidur mak dia pun join tidur. impian nak update blog tinggal harapan jek lah. ok, berbalik kepada cerita percutian singkat kami anak beranak. 9hb oktober memang dah plan awal2 babah ummi ambil annual leave nak celebrate birthday tok ayah kat melaka. kek pun kami dah bincang nak bagi tok ayah kek apa. of course order dengan nanie’s kitchen. pagi yang tak pagi sangat kami bertolak ke melaka dengan dua buah kereta.…

  • Foods Review,  Makan²,  Weekend

    Foods Review | Takoyaki Sedap By Hakinaqi Takoyaki

    blog herneenazir.com memang tak lepas dari cerita makan.. makan.. dan makan.kali ni saya nak cerita pasal takoyaki sedap beli dari officemate department sebelah encik hakim.sebelum ni saya dah test beli yang dah siap masak. dah selamatlah dalam perut.tetiba rasa bersalah sebab tak beli bawa balik ke rumah.jadi teruslah saya order takoyaki frozen dari Hakinaqi Takoyaki ni.beli 3 set terus crab stick dan prawn. 1 set ada 4 pcs.alhamdulillah dapat buat sarapan hujung minggu. hahhhh ini rupa takoyaki frozen yang dah siap dimasak. ohmaaiiiii sedap uolls. babah ilham pun kata sedap.flakes merimbun macam tu nyum3 sedap gila nasib tak gila lepas makan. haha.nak cuba? boleh mengorder dan jengah FB tokey nya.…

  • Dari Dapur Hernee Nazir,  Weekend

    DDHN | Menu Minggu Lepas.. Asam Pedas, Pucuk Paku Dan Sambal Terung Asam

    entri pembuka tirai kemalasan dan kebizian ummi ilham. dah 17 hari bulan november, baru sempat taip entri ni je.memang berkurunlah jawabnya entri lain2 tu kena perap ngeh3. ok, recap semula.. menu ahad 8 november.simple jek janji kenyang anak beranak, walaupun sorang anak tu komplen ini bukan ayam red.lama2 redho jek bila ummi suap ayam red versi asam pedas masuk mulut dia. asam pedas ayam. makanan feveret orang2 joho. bubuh daun kesum banyak dan serai. nyum3. teringin nak makan pucuk paku. walaupun tahu yang babah ilham tak gemar. ahhh masak secoet pun tak apalah buat makan sesorang hehehe.pucuk paku goreng simple, baling2 bawang ikan bilis je. sambal terung asam. oh mai…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: