Anniversary Family's Activity Foods Review Makan²

7th Anniversary Dinner Treat 18 Oct ‘15 @ The Substitutes Kithchen, Dataran Larkin

oh lamanya tak bersiaran dari blog chokia ni. puan belog busy yang amat. start dari awal bulan busy dengan training volleyball dan netball. balik rumah dah penat, nak on PC pun tak larat. ngempengkan syamil dengan ummi sekali jalan hehehe. eh dah melalut cerita lain pula. kan nak cerita pasal dinner treat sempena wedding anniversary …

Continue Reading
Anniversary My Hero Beso Wedding Diaries

7 Years & Stilllllllll Counting.. Happy Anniversary My Dear Imam!

abaikan fizikal kami yang selim melim 7 tahun lepas. ohhh masa ni pinggang mak macam kerengga uolls. sekarang? kumpul beratus ekor kerengga pun tak dapat jumpa mana satu yang mirip pinggang mak.. ekeke.. abaikan juga muka pengantin yang first time kena solek beriya tu. saya memang tak minat bersolek. hehe. Every year, our anniversaryBecomes more …

Continue Reading
Family Family's Birthday My Hero Kechik - Ilham Syahmi My Hero Kechik - Ilham Syamil

Majlis Kenduri Aqiqah Ilham Syamil Dan Majlis Hari Lahir Ilham Syahmi Yang Ke 4 Tahun

alhamdulillah setelah berkali2 postponed, akhirnya terlaksana juga majlis kenduri aqiqah untuk muhammad ilham syamil. plan dari asal memang nak selitkan majlis potong kek untuk abang ilham. saja nak meraikan dia sempena birthday yang dah lepas 2 bulan hehehe. persiapan nak membuat kenduri biasa2 je. almaklumlah sejak arwah mak tak ada memang kami pandai2 sendirilah berdikari …

Continue Reading
Dari Dapur Hernee Nazir Foods for Baby Solid Food for Baby

Solid FOods For Baby | Bubur Jagung + Kurma + Kismis

alhamdulilah ummi masih diberi kesempatan memasak untuk anak2 syurga. adik syamil dah semakin bertambah menu2nya. terbaru ummi buatkan dia bubur jagung kurma dan kismis. kurma dan kismis tu buat penyedap rasa. selain itu ummi juga blend ikan bilis yang disangai sebagai bahan perasa. ingat ye NO SUGAR, NO SALT untuk baby. ini bubur jagung, kurma …

Continue Reading
Babywearing My Babywearing Journey My Breastfeeding Journey My Hero Kechik - Ilham Syamil Selat Tebrau Babywearers

Babywearing | Southern Babywearing Fiesta 2015 @ KSL Resort, Johor Bahru

alhamdulillah dapat juga menghadirkan diri dalam program Southern Babywearing Fiesta anjuran Selat Tebrau Babywearers. kebetulan babah ilhams off day weekend, jadi plan baik punya. abang ilham ikut babah, ummi bawa adik syamil. pagi sabtu babah dan abang ilham hantar kami ke KSL Hotel. tengahari nanti babah bawa abang ilham pergi rumah pengantin. ikutkan plan asal …

Continue Reading