Dari Dapur Hernee Nazir, Foods for Baby, Solid Food for Baby

Solid Foods For Baby | Bubur Oat + Kiwi + Pisang + Kismis + Kurma

ummi ilhams yang masih lagi bereksperimen dengan menu2 untuk hero paling kecil. sebelum ni pernah buat oat + kiwi + kismis. budak cenonit tu laju je telan walau ada macam geli2 gitu. semalam ummi buat lagi.. repeat menu sama cuma tambahan pisang dan kurma. ini dia bubur oat + kiwi + pisang + kismis + kurma untuk menu bekalan syamil…

Read More

Anniversary, Family's Activity, Foods Review, Makan²

7th Anniversary Dinner Treat 18 Oct ‘15 @ The Substitutes Kithchen, Dataran Larkin

oh lamanya tak bersiaran dari blog chokia ni. puan belog busy yang amat. start dari awal bulan busy dengan training volleyball dan netball. balik rumah dah penat, nak on PC pun tak larat. ngempengkan syamil dengan ummi sekali jalan hehehe. eh dah melalut cerita lain pula. kan nak cerita pasal dinner treat sempena wedding anniversary kami hehe. macam biasa, bila…

Read More

Advertisement, Dari Dapur Hernee Nazir, Foods for Baby

Solid Foods For Baby | Resepi Bubur Nasi + Avocado + Kismis + Kurma

menu adik syamil minggu2 yang lepas. bubur nasi + puree avocado + kismis + kurma laju je dia makan. alhamdulillah. sebelum ni dia macam tak suka puree avocado. ummi test dengan bubur nasi akak puree nasi nampak dia suka je. Resepi Bubur Nasi + Puree Avocado + Kismis + Kurma bahan2: segenggam beras1/2 biji avocado11 biji kismis1 biji kurma (stimkan)…

Read More

Anniversary, My Hero Beso, Wedding Diaries

7 Years & Stilllllllll Counting.. Happy Anniversary My Dear Imam!

abaikan fizikal kami yang selim melim 7 tahun lepas. ohhh masa ni pinggang mak macam kerengga uolls. sekarang? kumpul beratus ekor kerengga pun tak dapat jumpa mana satu yang mirip pinggang mak.. ekeke.. abaikan juga muka pengantin yang first time kena solek beriya tu. saya memang tak minat bersolek. hehe. Every year, our anniversaryBecomes more and more specialWith every passing…

Read More

Family, Family's Birthday, My Hero Kechik - Ilham Syahmi, My Hero Kechik - Ilham Syamil

Majlis Kenduri Aqiqah Ilham Syamil Dan Majlis Hari Lahir Ilham Syahmi Yang Ke 4 Tahun

alhamdulillah setelah berkali2 postponed, akhirnya terlaksana juga majlis kenduri aqiqah untuk muhammad ilham syamil. plan dari asal memang nak selitkan majlis potong kek untuk abang ilham. saja nak meraikan dia sempena birthday yang dah lepas 2 bulan hehehe. persiapan nak membuat kenduri biasa2 je. almaklumlah sejak arwah mak tak ada memang kami pandai2 sendirilah berdikari nak buat apa2 majlis kenduri…

Read More