Foods Review | Menambah Lemak Dengan Burger Bakar Abang Burn @ B.Point Station

kisah dua minggu lepas, hujung minggu kami diisi dengan program melawat anak jiran setaman aka taukey kedai runcit favourite kami anak beranak yang terlibat dalam kemalangan. semoga anis sihat seperti sediakala dan semoga urusan abang din dan kak siti dipermudahkan. lepas balik dari HSA, kami pun tercari2lah tempat nak menjami selera. macam biasa saya akan […]

Sayonara Husna :'(

entri khas untuk husna.. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. (bunyi trademark husna) hahahaha. budak praktikal dari netherland maritime institute. thanks jadi geng makan akak selama 4 bulan ye. merentas padang di waktu panas mahupun hujan sampai tenggelam kasut penguin dalam lopak atas padang hahaha. thanks sudi melayan kegilaan akak dengan geng2 gila lagi 3 orang tu hahaha. kurang dah […]

CAK’s Surprise Birthday Celebration

cerita 14 sept yang tertunda.tetiba  seminggu sebelum kejadian rasa dapat ilham nak buat surprise birthday celebration untuk capt akashah (CAK). haruslah ajak sekali officemate kan. jadi dengan suka hatinya saya collect duit dari diorang untuk beli kek dan makan2 sikit. teruslah usha birthday cake dari puan nanie IG @bynanieskitchen dan idea paling best nak kenakan […]

Solid Food For Baby | Resepi Puree Carrot

masa untuk mencuba puree carrot yeay! abang ilham dulu awal2 ummi dah bagi puree carrot. time adik syamil lambat pula susunan turn carrot hehehehe. Resepi Puree Carrot 1) 2 batang carrot (stok 3 1/2 hari) 2) air masak secukupnya Cara penyediaan: (step by step) 1) kupas kulit carrot. 2) potong carrot kecil2 supaya cepat empuk. 3) […]

Main Masak2 @ Kapten Steamboat & Grill

last week tekak rasa nak makan steamboat.. nak menggrill daging2 kambing yang sedap.inform babah awal2 jumaat ajak makan luar. dia ok baru boleh teruskan angan2.lagi pun macam dah lama gitu tak main masak2 steamboat and grill hehehe.fikir punya fikir nak kemana.. calon2nya meletop steamboat & grill.. tak pun kapten..babah kata lepas makan kita ronda2 bazar […]

Babywearing | Southern Babywearing Fiesta

hai mommies.. sempena International Babywearing Week 2015,Selat Tebrau Babywearers dan Urban Mom menganjurkan program Southern Babywearing Fiesta.mommies yang nak join boleh tengok details di bawah ye.jom sama2 menuntut ilmu insha Allah setakat ni memang berniat nak join.kalau panjang umur tak ada aral melintang ummi ilham dan ilham2nya akan berada di KSL Resort menuntut ilmu.ada door […]

Jalan-Jalan Di Pantai Minyak Beku, Batu Pahat

hari merdeka, kami balik ke batu pahat sebab ada majlis kerja kahwin anak sepupu babah ilham. babah kata kita bertolak awal dalam jam 10am. sudahnya, menunggu sarapan siap masak pukul 11 lebih juga baru gerak.awal2 semua segar mata dalam perjalanan nak balik kampung. geram pulak tengok bila buat muka gini.. baru sampai pekan nenas, sorang2 […]