• Solid Food For Baby | Resepi Puree Kentang

    28/09/2015

    nampak macam simple je. pejam mata boleh buat. tapi nak juga share gambar2 semasa mempuree hehehe. tajuk biar gempak ada perkataan “resepi” macam ye ye ooo jek resepi ummi ilham ni kan. ngeh3. jom baca! Resepi Puree Kentang 1) 3 biji kentang (stok 5 hari)2) air masak secukupnya Cara penyediaan: (step by step) 1) kupas…

    Read more
  • DDHN | Menu Aidiladha

    28/09/2015

    aidiladha tahun ni kami beraya di rumah sendiri. beraya dengan family ummi ilham je. sepatutnya giliran balik ke senggarang, tapi memandangkan kami nak buat kenduri aqiqah syamil sabtu tu, jadi babah kata tak payah balik kampung. ummi senyum je. balik ok tak balik pun ok je. pagi rabu pesan babah ke kedai beli bahan2 mentah,…

    Read more
  • Persiapan Aidiladha

    23/09/2015

    hai mak2, dah siap2 ke nak masak apa untuk menu hari raya aidiladha esok? ummi ilham dah ada plan nak masak apa. harap2 sempatlah ye nak bersilat kat dapur sesorang. biasanya dengan mommy ngah, tapi mommy ngah turn beraya dengan family mertua. ini menu yang diangan2kan, nasi impit, kuah lodeh, ayam masak merah dan rendang…

    Read more
  • Foods Review | Menambah Lemak Dengan Burger Bakar Abang Burn @ B.Point Station

    23/09/2015

    kisah dua minggu lepas, hujung minggu kami diisi dengan program melawat anak jiran setaman aka taukey kedai runcit favourite kami anak beranak yang terlibat dalam kemalangan. semoga anis sihat seperti sediakala dan semoga urusan abang din dan kak siti dipermudahkan. lepas balik dari HSA, kami pun tercari2lah tempat nak menjami selera. macam biasa saya akan…

    Read more
  • Sayonara Husna :'(

    22/09/2015

    entri khas untuk husna.. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. (bunyi trademark husna) hahahaha. budak praktikal dari netherland maritime institute. thanks jadi geng makan akak selama 4 bulan ye. merentas padang di waktu panas mahupun hujan sampai tenggelam kasut penguin dalam lopak atas padang hahaha. thanks sudi melayan kegilaan akak dengan geng2 gila lagi 3 orang tu hahaha. kurang dah…

    Read more
1 2 3 4 5
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: