• Anything About Me,  Bisnes,  Shaklee Biz,  Shaklee Independent Distributor,  Weekend

    Euphoria Shaklee Appreciation Day @ Grand Paragon Hotel

    cerita 19 sept, saya menghadiri program Euphoria Shaklee Appreciation Day bersama Master Norita dan Master Naquib. program bermula jam 2pm – 6pm di Grand Paragon Hotel. kami berpecah dua, ummi dan syamil ke program shaklee, babah dan abang ilham ke majlis kenduri rumah boss babah. adillah tu body guard sorang satu. hehehe. alhamdulillah dapat juga saya ke sini menadah telinga dengan ilmu2 bisnes shaklee dari pakar2 bisnes shaklee perghhhhh shaklee nak ajak ke bangkok uolls. FREE 5 stars asia trip 2016. wahai anak cucu shaklee, jom target ke bangkok! my mommy tengah share kebaikan nutriferon. wahhhh.. anak2 mommy salwa makan nutriferon macam tu jek. macam makan jajan gayanya hehehe. tapi…

  • Advertisement,  Foods Review

    Foods Review | Kek Batik, Brownies Kedut & Cream Puff Sedap Dari Teeny Tiny Kitchen – Ekien Arie

    kalau dah namanya suka makan, pantang orang promote pantas je nak membeli hehe. last week beli combo set yang ada cream puff, congo bar dan sandwich. rasa sedap cream puff nya repeat order untuk majlis kenduri. babah pun kata sedap. jadi ummi orderlah lagi bagi 1 set untuk babah makan di office dan 1 set untuk ummi di office. thanks ekien melayan kerenah customer sorang ni. bukan order cream puff semata, ada lagi additional order. apa dia? kek batik sedap tu ha. tengok rupa dah tahu sedap. tak sempat tunggu babah balik kerja dah potong 1 slice menjamah katanya. jangan jamah2 sekali babah tak merasa sudah la ye serius sedap…

  • Dari Dapur Hernee Nazir,  Weekend

    DDHN | Daging Grill

    ini bukan daging qurban hehehe. digrill 2 minggu lepas kot sebab ummi ilham tetiba rasa teringin nak makan daging grill. tapi bolehlah dibuat untuk tambah idea menu uolls untuk masak daging2 qurban yang ada kat rumah tu. semalaman saya perap daging2 ni. sebhagaian lagi saya masak daging black pepper. saya marinate cara mudah pejam mata pun boleh jek. resepi daging grill versi mudah potong daging kecil2 – sepatutnya nipis lagi untuk cepat empukketumbar, jintan manis, jintan putih, bawang blend (bawang besar/ bawang putih), halia, madu, garam. blend mana yang patut then lumur kat daging. simpan dalam peti sejuk semalaman. petang sabtu saya grill guna pemanggang ajaib. taraaaaa.. dah siap. yang…

  • My Hero Kechik - Ilham Syamil

    Ilham Syamil 7 & 8 Months Update :)

    assalamualaikum makcik2 pakcik2 kakak2 abang2. saya dah 8 bulan alhamdulillah. dah semakin banyak menu2 yang ummi saya perkenalkan. kata ummi gigi baru dua batang jadi makan puree je dulu. gigi dah banyak nanti ummi bagi yang lain2 pula ye. bulan lepas saya tak ada check up kat klinik jadi ummi kata tak tahulah berat saya berapa. bulan ni alhamdulillah bila timbang berat saya naik lagi. berkat susu ummi kan. Ini carta tumbesaran saya: new born – 2.95kg1st month – 4.6kg2nd month – 4.95kg3rd month – 5.54kg4th month – 6kg5th month – 6.55kg6th month – 6.84 kg7th month – tak ada check up8th month – 7.40kg boleh tahan kus semangat walau…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: