Euphoria Shaklee Appreciation Day @ Grand Paragon Hotel

cerita 19 sept, saya menghadiri program Euphoria Shaklee Appreciation Day bersama Master Norita dan Master Naquib. program bermula jam 2pm – 6pm di Grand Paragon Hotel. kami berpecah dua, ummi dan syamil ke program shaklee, babah dan abang ilham ke majlis kenduri rumah boss babah. adillah tu body guard sorang satu. hehehe. alhamdulillah dapat juga […]

Foods Review | Kek Batik, Brownies Kedut & Cream Puff Sedap Dari Teeny Tiny Kitchen – Ekien Arie

kalau dah namanya suka makan, pantang orang promote pantas je nak membeli hehe. last week beli combo set yang ada cream puff, congo bar dan sandwich. rasa sedap cream puff nya repeat order untuk majlis kenduri. babah pun kata sedap. jadi ummi orderlah lagi bagi 1 set untuk babah makan di office dan 1 set […]

Solid Food For Baby | Resepi Puree Kentang

nampak macam simple je. pejam mata boleh buat. tapi nak juga share gambar2 semasa mempuree hehehe. tajuk biar gempak ada perkataan “resepi” macam ye ye ooo jek resepi ummi ilham ni kan. ngeh3. jom baca! Resepi Puree Kentang 1) 3 biji kentang (stok 5 hari)2) air masak secukupnya Cara penyediaan: (step by step) 1) kupas […]

Persiapan Aidiladha

hai mak2, dah siap2 ke nak masak apa untuk menu hari raya aidiladha esok? ummi ilham dah ada plan nak masak apa. harap2 sempatlah ye nak bersilat kat dapur sesorang. biasanya dengan mommy ngah, tapi mommy ngah turn beraya dengan family mertua. ini menu yang diangan2kan, nasi impit, kuah lodeh, ayam masak merah dan rendang […]