Dari Dapur Hernee Nazir, Homemade Solid Foods, Resepi Puree, Solid Food for Baby

Solid Foods For Baby | Resepi Puree Keledek

masih lagi fasa mempuree puree seterusnya ialah puree keledek lemak manis hehehe. Resepi Puree Keledek 1) 2 biji keledek (stok 4 hari) 2) air masak secukupnya Cara penyediaan: (step by step) 1) kupas kulit keledek 2) potong kecil2 supaya cepat empuk dan masukkan ke dalam pengukus steam it. 3) kukus selama lebih kurang 10 minit. (tengah menunggu keledek empuk, adik…

Read More

Desa Paya Mengkuang, Weekend

Aidilfitri 2015 | Majlis Sambutan Hari Raya & Bulan Kemerdekaan Desa Paya Mengkuang

entri terakhir untuk aidilfitri 2015 Majlis Sambutan Hari Raya & Bulan Kemerdekaananjuran Balai Polis Tg. Kupang, KRT Desa Paya Mengkuang, Masjid Al-Irsyad, JKKK/JKP Desapa Mengkuang dan Nusajaya Palm Oil.majlinya sabtu 2 minggu lepas 15 ogos 2015. last day raya.gambar ikhsan babah ilham hehehe.yang kabur kelabu asap tu dari hp ummi. bacaan doa oleh pak berahim ucapan alu2an dari tok ayah…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir, Weekend

DDHN | Kacang Pool :)

hari ahad, melunaskan janji nak buat kacang pool.babah asyik sindir jek bila nak merasa makan kacang pool.dah berzaman beli tapi tak buat2. ngeh3.jadi dinner kita makan kacang pool jek lah ye bah.babah kata ok je.roti kita hentam jek lah pakai roti gardenia.janji namanya roti kan. aksesori nya.. inilah rupa kacang pool versi ummi ilham.abaikanlah telur mata lembu yang tak membulat…

Read More

Ilham & Baby Sitter, My Hero Kechik - Ilham Syahmi, My Hero Kechik - Ilham Syamil, Weekend

Opah’s Surprise Birthday Celebration :)

ummi dan babah memang berhajat nak belanja opah n family makan2.sekali hari jumaat lepas angah aka kak ros feveret ilham bagitau ahad birthday opah.jadi kami teruslah buat plan senyap2 nak celebrate birthday opah hari ahad.syhhhhh.. surprise tau jangan bagitau opah. hehehe.janji pukul 1pm kita tunggu kat Restoran Saujana.zasssss ke sana. muka budak kena terkejut bangun dari tidur. sampai2 saujana dia…

Read More

Ilham Learning Phase, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Abang Ilham Dan Angry Birdnya

ilham syahmi memang peminat angry bird tegar.kadang2 syok sangat main angry bird sampai terngigau2.set angry bird jenga star wars ni untuk budak2 6 tahun ke atas tak silapnya.dah lama dia request. bukan tak nak belikan. tapi harganya mak oii.tapi akhirnya babah belikan juga sebagai birthday present.masa sehari dua baru beli, siap mengigau main cekut2 angry bird atas katil haha. ini…

Read More