Aidilfitri 2015 | Potluck Raya Marine Services Department

hari yang dinanti dah tiba hehehe. marilah kita berpotluck raya di office. masing2 dah dapat menu masing2 supaya tak tersama la kan. yang mak2 haruslah diberikan menu berat2 sikit. yang bujang2 kita bagi la menu yang ringan2 jek baru adil hehe. sempat jek berwefie kat parking lot kan. hmmm.. sampai office meh kita merewang susun […]

Aidilfitri 2015 | Berhari Raya Ke Rumah Ummi Aien

skip dulu cerita beraya dengan family babah ilham. sebabnya ada sebahagian gambar2 belum transfer dari kamera babah. sebelum balik ke gelang patah raya ke 6, sempat beraya rumah bff ummi. kebetulan aien masih bercuti lagi. mula2 memang plan nak ke sana. cuma tak inform aien je takut tak sempat nanti kuciwa. tup2 aien whatsapp, bila […]

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 3

ok sambungan dari entry day 1 part 2. panjang betul story mory ummi ilham kan. sila tabahkan hati membaca online diary saya ye. tepat jam 7.45pm kami berkumpul di lobby hotel. transport pun dah menanti. maka bergegas la kami ke Muslim Restaurant. lokasinya tak jauh sangat pun dari hotel kami menginap. capt. nazer, mukesh dan […]

Aidilfitri 2015 | Berhari Raya Dengan Family Ummi Ilham – Part 2

sambungan entry raya.. kunjungan ke rumah pertama.. rumah tok busu.. Beraya Di Rumah Tok Busu sampai2 je parking syamil atas sofa dulu sebab tengah syok sangat tidur. tok ayah pun sempat melentok..baru satu rumah beraya. hahaha. papa cu berbual dengan tok busu hashim. ni tok busu minah. adik kepada allahyarham tok abah saya. the one […]

Aidilfitri 2015 | Berhari Raya Dengan Family Ummi Ilham – Part 1

hari raya tahun ni giliran beraya di desa paya mengkuang dulu. macam biasa rumah kami jadi markas berkumpul anak beranak. sehari sebelum raya saya dah apply cuti siap2. babah ilham pun sama. tuan rumah haruslah merewang kat rumah untuk santapan hari raya kan. mommy ngah pun dah balik dah. jadi kami masak gotong royong bersama. […]