• Colleagues,  Dari Dapur Hernee Nazir,  Hari Raya Aidilfitri,  Work

    Aidilfitri 2015 | Potluck Raya Marine Services Department

    hari yang dinanti dah tiba hehehe. marilah kita berpotluck raya di office. masing2 dah dapat menu masing2 supaya tak tersama la kan. yang mak2 haruslah diberikan menu berat2 sikit. yang bujang2 kita bagi la menu yang ringan2 jek baru adil hehe. sempat jek berwefie kat parking lot kan. hmmm.. sampai office meh kita merewang susun makanan. sebelum tu kita berposinglah dulu. ok jom skodeng apa menu2 yang kami bawa. rendang daging gelang patah air tangan ummi ilham. sambal paru by kak raja. kuah kacang by kak raja. serunding daging kak leen sambal goreng skyloft by kak leen. ayam masak merah parit usop by kak intan. burasak suhana bawa. kalaulah ada…

  • BFF Ummi Ilham,  Hari Raya Aidilfitri

    Aidilfitri 2015 | Berhari Raya Ke Rumah Ummi Aien

    skip dulu cerita beraya dengan family babah ilham. sebabnya ada sebahagian gambar2 belum transfer dari kamera babah. sebelum balik ke gelang patah raya ke 6, sempat beraya rumah bff ummi. kebetulan aien masih bercuti lagi. mula2 memang plan nak ke sana. cuma tak inform aien je takut tak sempat nanti kuciwa. tup2 aien whatsapp, bila bagitau babah.. dia ok je lagi pun nak beraya rumah angah sekali. huwaaaa.. anak2 buat perangai time nak bergambar.. adatlah tu kan. memasing dah penat layan ummi beraya. rindu gila kat ko aien lama tak jumpa. masa beraya dulu ilham baru berapa bulan jek. sekarang dah bawa dua hero beraya rumah atok yunus hehehe. rindu…

  • Rambling

    Aidilfitri 2015 | Berhari Raya Ke Rumah Mama Dida & Ibu Oja

    dah lama rasanya tak beraya secara berjemaah dengan kawan2 sekolah. jadi kebetulan ada masa2 free meh la kita beraya bersama. Beraya Ke Rumah Mama Dida ibu azie dan family nak datang beraya di rumah kami. jadi apa kata kami 3 beranak join sekali beraya ke rumah dida. babah raya kedua kan dah start kerja, jadi kami terperuk jek bertiga beranak. dengarnya mama dida masak2 soto segala.. terus ummi ilham telan air liur hehe. dari boring terperuk di rumah raya ketiga, baik kita join ibu azie beraya. gambar family ibu azie beraya kat rumah kami lupa pulak nak snap. jadi tak bahan buktilah hehehe. hamboiii abang ilham berangan nak main gitar…

  • Anything About Me,  Colleagues,  Ramadhan Al-Mubarak,  Travel,  Work

    Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 3

    ok sambungan dari entry day 1 part 2. panjang betul story mory ummi ilham kan. sila tabahkan hati membaca online diary saya ye. tepat jam 7.45pm kami berkumpul di lobby hotel. transport pun dah menanti. maka bergegas la kami ke Muslim Restaurant. lokasinya tak jauh sangat pun dari hotel kami menginap. capt. nazer, mukesh dan mr. ken. nazam dan kembarnya. hahahaha. sama sebijik sebijon.  mati la kalau dia baca. hahaha. tak ada idea nak memilih menu. jadi kita bergambar jek lah dulu hehe. menurut kata mr. ken, restoran ni menyediakan menu2 tradisi Xianjiang. waitress belakang tu bukan main garang lagi. cakap jerit2 hahaha. sementara menanti makanan yang di order oleh…

  • Family,  Hari Raya Aidilfitri

    Aidilfitri 2015 | Berhari Raya Dengan Family Ummi Ilham – Part 2

    sambungan entry raya.. kunjungan ke rumah pertama.. rumah tok busu.. Beraya Di Rumah Tok Busu sampai2 je parking syamil atas sofa dulu sebab tengah syok sangat tidur. tok ayah pun sempat melentok..baru satu rumah beraya. hahaha. papa cu berbual dengan tok busu hashim. ni tok busu minah. adik kepada allahyarham tok abah saya. the one and only nenek sedara yang ada. sementara ilham syamil tidur ummi sempatlah menjamah juadah raya tok busu. tak sah kalau tak makan masakan tok busu dan mak yati. teringat2 pulak sambal paru goreng yang sedap tu. sekali dah bangun daaa budak kecik ni. nenek tolong jaga kejap ye. pak lang yus. anak tok busu kawan…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: