DDHN | Ramadhan 2015 – Day 11

menu hari ahad. babah kata tak nak lauk berat2. maksudnya nak yang simple2 boleh hirup2 la tu. jadi dia request lauk2 ni. baik bosss! πŸ˜‰ kentang masak air. udang goreng sos berasparagus untuk abang ilham. asparagus tu ummi dia yang bedal. jeruk ikan tenggiri goreng dan diperah limau kasturi. yummy! . penambah selera lagi satu, […]

DDHN | Ramadhan 2015 – Day 10

menu ramadhan kami hari ke 10. simple2 jek. alhamdulillah kenyang anak beranak termasuk acu nuar. babah ajak acu nuar berbuka sama2 dengan kami. menunya.. kue tiaw goreng.. mee square kata ilham. suka hati la nak. next.. ada durian tok ayah bagi. tanya babah nak makan serawa durian ke bubur kacang durian. babah pilih bubur kacang […]

Ramadhan 2015 – Day 9 Majlis Iftar Amal Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru 2015

kami berbuka puasa di sini jumaat lepas. (kami = ummi, ilham & syamil) babah tak dapat join sebab kerja day shift. jadi ummi dibantu dan ditemani oleh 2 orang dayang, mama cu dan ola πŸ™‚ bali kerja pukul 5pm bergegas balik ke rumah, siap2 baru ambil anak2. kami sampai ngam2 waktu berbuka. maka terlepaslah program2 […]

Sesi Berangan..

ye berangan dengan Go Pro Hero 4 Silver. amekawwww nama penuh lagi. tapi bukanlah saya yang punya. macam biasa mat gadget yang punya. saya tumpang guna jek hahaha. mana la mampu nak beli. jom menjakun di office. no camera pleaseeeeee.. sibuklah orang belakang ni.. photo bombed by tuan Go Pro Hero 4. itu saja entry […]

Lokasi Bazar Ramadhan Sekitar Johor Bahru 2015

bagi mereka yang gemar ke bazar ramadhan.. pasar ramadhan aka PaRam.. atau apa saja yang anda panggil di bulan ramadhan ni, boleh la rujuk info yang saya ambil dari facebook page Persatuan Bangsa Johor ni ye. sebelum tu hati2 memilih makanan, takut2 masalah keracunan makanan timbul bila dah macam2 makanan dijual. saya insya Allah macam […]

DDHN | Ramadhan 2015 – Day 1

alhamdulillah puasa pertama dapat dihabiskan dengan jayanya. syukur Allah permudahkan saya ibu menyusu untuk berpuasa. bersahur dengan roti 3 keping, eh 3 ke 4 eh? :p bersama scrambled eggs dan air macam biasaΒ  Energizing Soy Protein (ESP) + Tamar Cocoa dan performance drink untuk elak dehidrasi. menu berbuka kami tak lah lain dari yang lain […]