#throwback | Cuti2 @ Kg. Salang Pulau Tioman – Part 2

26/05/2015

sambungan entry part 1.

esoknya.. hari terakhir di pulau tioman.

IMG_20130605_085846

pagi2 dorang dah terjun laut hoiiii. ilham pun syok tidur lagi. babah subuh2 dah bangun pergi snap gambar sunrise.

lepas layan dorang mandi manda, kami pergi breakfast kat nun belah kanan kg. salang tak ingat pula apa nama kedainya.

IMG_20130605_102516

IMG_20130607_110326

eh pelik mana sandal ilham tu tercicir hahaha. nak jadi mr. cinderella agaknya. hahaha.

lepas makan hirup udara pantai lagi. selagi tak balik. nak datang lagi tak tahu bila kan. jadi kita enjoy puas2.

IMG_20130607_110355

nak berdukung je kerjanya.

IMG_20130607_110758

IMG_20130607_110840

IMG_20130607_110915

geram jek tengok air laut tu kan. macam nak kuak lentang. eh beriya macam terer berenang. hahaha.

IMG_20130607_111010

sementara ummi mengemasbeg nak balik, budak kecil ni sambung tidur. hamboi3. beriya macam dia yang berenang sakan kan.

dah nak balik tu adoiii rasa memang tak nak balik. rasa nak jadi orang pulau lah ehhh. poyo.

IMG_20130607_111308

haaaa bru ada gambar mami ngah. ni dah siap2 nak check out.

IMG_20130607_111407

budak muka ngantok, nek teh tukang dukung. boleh tahan jauh tu nak berjalan ke jeti.

IMG_20130607_111452

last but not least.. papa cu nak berposing kat sini.

IMG_20130607_111545

suka tengok deko2 simple yang menarik kat restoran salang sayang ni.

IMG_20130607_141405

budak2 ni staff salang sayang. tak tahulah ujud lagi tak kat sana. pokteh panggil dia atan marley sebab ikut style bob marley hahaha.

IMG_20130607_141544

IMG_20130607_141633

thank you.. see you again.. eh poyo pulak gambar makcik ni.

IMG_20130607_142208

sementara menunggu feri, sempat ronda salang indah cari souvenir untuk officemate dan family.

IMG_20130607_141816

IMG_20130607_142015

IMG_20130607_142054

IMG_20130607_142136

lepas tu kami berkampung kat pondok ni sambil tunggu feri.

IMG_20130607_142245

IMG_20130607_142320

time to say goodbye to kg. salang. panjang umur jumpa lagi.

IMG_20130607_142401

IMG_20130607_142455

posing2 kat jeti.

IMG_20130607_142627

IMG_20130607_142657

budak kuat berangan ni. tunggu dalam beberapa minit feri pun sampai.

IMG_20130607_143044

IMG_20130607_143147

masing2 muka penat tapi enjoy holiday trip ke pulau tioman. hmmm bilalah nak datang lagi. plan nak bercuti lepas raya. babah kata tunggu adik syamil besar sikit. tak sabar dah ni. rasa dah lama tak bercuti2 malaysia.

jom layan gambar2 yang sempat saya snap sebelum balik.

IMG_20130607_103051

IMG_20130607_103159

IMG_20130607_103250

IMG_20130607_103633

IMG_20130607_103719

IMG_20130607_103803

IMG_20130607_103934

IMG_20130607_104015

IMG_20130607_104104

IMG_20130607_104201

IMG_20130607_104304

IMG_20130607_104445

babai tioman yang mendamaikan. jom survey pakej percutian ke pulau rawa, mersing. nampak cantik yang amat pantai kat sana. jom babah! 😉

p/s sempat juga adik syakir jalan2 ke pulau tioman kan :'(

Share this nice post:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: