• Dari Dapur Hernee Nazir

    DDHN | Resepi Homemade Pizza Roti Gardenia Yang Mudah Dan Sedap

    projek pagi2 khamis. hmmm nasib baiklah dengar bunyi alarm. kalau tak kelautlah impian nak berbekal homemade pizza roti gardenia ni. resepi ni paling simple sebab nak cepat hahaha. nak menguli roti malas, jadi kita pakai je lah roti segera ye. Resepi Homemade Pizza Roti Gardenia Yang Mudah Dan Sedap bahan2: 4 keping roti gardenia (2 untuk ummi 2 untuk babah) 3 batang sosej dicelur dan potong nipis 3 batang crab stick dicelur dan potong nipis mozarella cheese sos cili sos blackpepper mayonis **bahan2 tercicir – bawang holland, capsicum, sos spaghetti kimball traditional (padahal bahan2 ni dah ada dalam peti sejuk.. nak cepat punya pasal.. next trip kita letaklah ye) cara2:…

  • Info Sharing,  Tips

    Tips | Cara Mengelakkan Handphone Anda “Hang” Semasa Menggunakan Aplikasi Whatsapp

    sharing dari geng susu ibu JB, puan jalilah. cara untuk mengelakkan handphone kita selalu hang bila terlalu banyak group whatsapp. maklumlah group bukan main banyak. bila semua group aktif berchat handphone pun jadi hang. mulalah malas nak layan whatsapp kan. sharing yang bagus kerana handphone saya pun ada masalah ini. saya pun dah mencuba dan menjadi. laju la sikit bila buka whatsapp. ok, macamana caranya? jom saya pula share kan.  1) klik apss whatsapp dan terus ke bahagian “Settings” 2) klik ke bahagian “Account”  3) kemudian, klik ke bahagian usage. 4) dan akhir sekali klik “Reset Statistic” dah settled! haaaa mudahkan. patutlah handphone saya selalu hang. rupanya memang tak pernah…

  • Baby Development,  My Hero Kechik - Ilham Syamil

    Ilham Syamil 4 Months Update :)

    27 may 2015.. 4 months already buah hati ummi sorang ni. banyak dah perkembangan2 terbaru dia memang mengikut apa yang saya rujuk info di babycentermalaysia. jom kita tengok perkembangan adik syamil.   gambar on the way balik dari breakfast ahad lepas. muka pasrah tidur duduk lepas penat sangat layan peminat kat kedai acu hehehe. Ini carta tumbesaran ilham syamil.. haaaa gigih ummi buat weight graph adik tau. new born – 2.95kg 1st month – 4.6kg 2nd month – 4.95kg 3rd month – 5.54kg 4th month – 6kg Makan kurang kerap Apabila bayi anda mencapai usia empat bulan, perutnya sudah membesar jadi dia tidak lagi perlukanmakanan begitu kerap – hanya empat…

  • Cuti2,  Family's Activity

    #throwback | Cuti2 @ Kg. Salang Pulau Tioman – Part 2

    sambungan entry part 1. esoknya.. hari terakhir di pulau tioman. pagi2 dorang dah terjun laut hoiiii. ilham pun syok tidur lagi. babah subuh2 dah bangun pergi snap gambar sunrise. lepas layan dorang mandi manda, kami pergi breakfast kat nun belah kanan kg. salang tak ingat pula apa nama kedainya. eh pelik mana sandal ilham tu tercicir hahaha. nak jadi mr. cinderella agaknya. hahaha. lepas makan hirup udara pantai lagi. selagi tak balik. nak datang lagi tak tahu bila kan. jadi kita enjoy puas2. nak berdukung je kerjanya. geram jek tengok air laut tu kan. macam nak kuak lentang. eh beriya macam terer berenang. hahaha. sementara ummi mengemasbeg nak balik, budak…

  • Cuti2,  Family's Activity

    #throwback | Cuti2 @ Kg. Salang, Pulau Tioman – Part 1

    dua tahun perap entry. ko hadooooo??? hahaha nampak orang update entry holiday baru teringat.. oh maiii. ada 2 entry holiday tak update. satu entry berumur setahun (cuti2 tg. balai karimun) satu lagi entry dah masuk 2 tahun uols, entry ni lah. holiday dalam bulan jun 2013 3 hari 2 malam ke pulau tioman. dan kami pilih ke kg. salang nun diatas sana kalau tengok peta hehehe. percutian bersama adik2 dan pokteh sekeluarga. plan tak lama pun tau2 jadi jek nak ke sana. kadang2 tak perlu plan beriya pun kan, selalunya plan beriya yang tak jadi. so kita relax2 jek.. tenang2 hehehe. abang ilham baru 2 tahun time ni. ummi pulak…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: