Rezeki Blogging Untuk Syamil ;)

duit tabung ummi dah kosong semula. yilek. kena menabung semula. sebabnya ummi dah cash out kan. menunggu cheque je sampai ni wehuuuuu. alhamdulillah rezeki. sebelum ni memang dah niat duit ni nak beli something. eceh beriya la something. nak beli baby carrier sebenarnya. kumpul2 dapat juga lepas satu Soft Structured Carrier (SSC) yang mampu milik. […]

Advertorial | Produk VSireh

V-Sireh diformulasi dengan ekstrak sireh yang sememangnya bagus untuk menangani masalah vagina berbau dan longgar, breast kendur serta kulit kusam. V-Sireh ini sebenarnya supplement khusus untuk kaum wanita. Supplemen ini yang dapat membantu mengetatkan, merapatkan dan menganjalkan vagina. Bukan itu saja, v sireh dapat membantu menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur dan membantu mengebukan […]

DDHN | Projek Weekend Ummi Ilham.. Meroti, Mencheesekut dan Mempizza Lah Konon ;p

dari minggu lepas teruja betul bila bff saya cdot share aktiviti terbaru dia, membuat roti. sebelum tu memang rasa excited nak beli bread maker. tapi berfikir2 500 kali takut tak guna jadi tukun jek kat dapur nanti. bila cdot share resepi meroti memacam rupa rasa makin teruja. bagitau babah nak beli bread maker. dia benarkan […]

Breastfeeding | Bekalan Untuk Ilham Syamil

alhamdulillah masih diberi peluang menyusukan anak syurga seterusnya ilham syamil. permulaan penyusuan yang sangat mudah dan tiada masalah setakat ini bulan yang ketiga. long way to go. semoga Allah permudahkan sehingga cukup 2 tahun. sama macam abang ilham, syamil juga akan mendapat hak menyusu secara eksklusif selama 6 bulan pertama. tiada air masak mahupun susu […]

KSPSIJB @ Lovely Kids & Family Expo, Plaza Angsana, Johor Bahru

aktiviti weekend yang lepas. berkampung dengan hero2 kecil dan kawan2 geng susu ibu di Plaza Angsana sempena Lovely Kids & Family Expo. macam tahun yang sudah, kami dari Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu, JB buka booth pendaftaran ahli baru dan kaunseling percuma untuk ibu2 menyusu sekitar Johor Bahru. awal2 saya pilih sesi petangĀ  2 hingga […]

Breastfeeding | Meeting AJK KSPSIJB/ Peer Counselor @ UTM Ditemani Hero2 Kecil ;)

kali pertama outing bertiga dengan hero2 kecil. mula2 ingatkan nak bawa syamil sorang, abang ilham tinggal dengan babah. sekali babah dapat rezeki shoot gambar sports day company apa entah kat UTM gak. so ummi mempersiapkan diri la menjadi supermak bawa syamil dan syahmi. alhamdulillah sepanjang meeting anak2 tak lah meragam. cuma abang ilham jek lah […]