Pregnancy | Check Up 36 Weeks @ Pusat Pakar Sakit Puan dan Perbidanan Khor & Loh

hari isnin, 12hb check up kat Khor & Loh. macam biasalah balik kerja berdezup terus ambil nombor. nanti lambat memang selamat tak dapat nombor giliran. ummi turun sorang2 dulu, dapat nombor 115. siap ambil tekanan darah dan timbang. alamak berat maintain jek. masa 66.8kg tapi masa kat KKGP ari tu turun pulak 65.5kg, previous record […]

Menjejak Rahsia Ajaib Untuk Berjaya

buku yang saya beli dari nanny Shaklee, Master Hadhatina MKB. “Menjejak Rahsia Ajaib Untuk Berjaya”  diterbitkan khas untuk Kumpulan Shaklee Jutawan. alhamdulillah bertuahnya saya tergolong dalam group jutawan. semoga buku ini bermanfaat untuk saya dan encik suami dalam mengejar impian untuk berjaya bersama Shaklee.     kata-kata semangat dari nanny Hadha.   Dear Hernee, Tiada […]

Pregnancy | Berpantang Dengan Jamu Moden – 20 Kebaikan Alfalfa

kali ketiga berpantang, insya Allah saya masih lagi akan mengamalkan pengambilan jamu moden alfalfa complex shaklee secara konsisten. alhamdulillah sepanjang mengambil alfalfa, tak ada masalah sembelit ketika berpantang. kandungan alfalfa: Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan. […]

Vita-lea Multivitamin Untuk Kanak-kanak

wahhhh.. sekian lama menyepi, kini dia muncul. siapa dia tu? siapa lagi kalau bukan.. VITA-LEA FOR CHILDREN terus promo buy 3 FREE 1 uolls.     Fakta ringkas Vita-Lea® for Children Chewable Shaklee: Mengandungi 19 nutrien penting untuk perkembangan sihat kanak-kanak Menyediakan 150% nilai harian vitamin D untuk kesihatan tulang dan gigi Memberi 100% nilai […]

Pregnancy | Khasiat Air Kelapa Muda Untuk Ibu Hamil

petua orang tua2. dah hujung2 kehamilan elok kerapkan minum air kelapa. adoiii nikmat betulkan dapat meneguk air kelapa muda. lama tu tak dapat minum. mama cu dan babah ilham selalu jadi mangsa belikan ummi air kelapa kat R&R Gelang Patah. hehehe.     haaaa.. menikmati sebiji air kelapa muda sesorang sangatlah heaven. lagi heaven kalau […]

Memenuhi Hajat Tekak Lagi ;)

sian tekak ni kan. dia request sebelum berpantang nak makan steamboat johnny’s. jadi sebagai tuan yang menghargai khidmat tekak ni, tak sampai hati nak kecewakan si tekak. :p maka petang semalam whatsapp babah ilham. balik kerja ajak ke AEON Bukit Indah nak makan steamboat johnny’s. ekeke. babah setuju, lepas ambil ilham, ambil ummi then berdezup […]