My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Get Well Soon Abang Ilham Syahmi!

semalam abang ilham demam. kesian dia. tonsil membengkak lagi. ikut ummi. pagi ni lepas ummi settle jumpa doktor pakar HSA, kita refer pakar ENT pulak ye untuk dapatkan advice pasal tonsil ilham. pagi semalam ummi babah time off bawa dia ke klinik. malam badan panas sangat.     sebelum ke klinik singgah kedai papa cu kejap sarapan. muka tak ada…

Read More

Anything About Me, My Hero Kechik - Ilham Syahmi, Pregnancy, Pregnancy Info, Pregnancy Journey

Pregnancy | Check Up 36 Weeks @ Pusat Pakar Sakit Puan dan Perbidanan Khor & Loh

hari isnin, 12hb check up kat Khor & Loh. macam biasalah balik kerja berdezup terus ambil nombor. nanti lambat memang selamat tak dapat nombor giliran. ummi turun sorang2 dulu, dapat nombor 115. siap ambil tekanan darah dan timbang. alamak berat maintain jek. masa 66.8kg tapi masa kat KKGP ari tu turun pulak 65.5kg, previous record 66.5kg. sementara nak tunggu turn…

Read More

Anything About Me, Koleksi Buku, Shaklee Biz, Shaklee Independent Distributor, Shaklee Malaysia

Menjejak Rahsia Ajaib Untuk Berjaya

buku yang saya beli dari nanny Shaklee, Master Hadhatina MKB. “Menjejak Rahsia Ajaib Untuk Berjaya”  diterbitkan khas untuk Kumpulan Shaklee Jutawan. alhamdulillah bertuahnya saya tergolong dalam group jutawan. semoga buku ini bermanfaat untuk saya dan encik suami dalam mengejar impian untuk berjaya bersama Shaklee.     kata-kata semangat dari nanny Hadha.   Dear Hernee, Tiada alasan untuk berjaya, Good luck!…

Read More

Shaklee Biz, Shaklee Independent Distributor, Shaklee Malaysia

Pregnancy | Berpantang Dengan Jamu Moden – 20 Kebaikan Alfalfa

kali ketiga berpantang, insya Allah saya masih lagi akan mengamalkan pengambilan jamu moden alfalfa complex shaklee secara konsisten. alhamdulillah sepanjang mengambil alfalfa, tak ada masalah sembelit ketika berpantang. kandungan alfalfa: Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan. Vitamin E – melindungi sel-sel…

Read More