• My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Get Well Soon Abang Ilham Syahmi!

    semalam abang ilham demam. kesian dia. tonsil membengkak lagi. ikut ummi. pagi ni lepas ummi settle jumpa doktor pakar HSA, kita refer pakar ENT pulak ye untuk dapatkan advice pasal tonsil ilham. pagi semalam ummi babah time off bawa dia ke klinik. malam badan panas sangat.     sebelum ke klinik singgah kedai papa cu kejap sarapan. muka tak ada mood jek. roti canai acu kegemaran dia pun dia tak nak. sampai depan klinik dia dah merengek tak nak jumpa doktor. dia kata “ummi jek jumpa doktor. tengok adik baby. saya tak payah” amboi3. awak yang demam bukan ummi. kat dalam klinik pun mulut dia je bising. “saya tak nak…

  • Anything About Me,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi,  Pregnancy,  Pregnancy Info,  Pregnancy Journey

    Pregnancy | Check Up 36 Weeks @ Pusat Pakar Sakit Puan dan Perbidanan Khor & Loh

    hari isnin, 12hb check up kat Khor & Loh. macam biasalah balik kerja berdezup terus ambil nombor. nanti lambat memang selamat tak dapat nombor giliran. ummi turun sorang2 dulu, dapat nombor 115. siap ambil tekanan darah dan timbang. alamak berat maintain jek. masa 66.8kg tapi masa kat KKGP ari tu turun pulak 65.5kg, previous record 66.5kg. sementara nak tunggu turn pukul 8pm, kami pergi makan dulu. si bujang kecil ni beriya no tunjuk kat babah. “babah, saya nak makan kat situ boleh?” sambil jari tunjuk ke pizza hut. amboiiiiii2. berkali2 dia request, sudahnya kat situlah kami makan anak beranak. ilham ni saja sabotaj ummi tau. padahal dalam hati ummi, memang…

  • Ilham Learning Phase,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Baik Arwahnya! :p

    sedih jek muka ilham, bila ummi kata dibo dah mati. ”ommi, camana ni?” dibo dah mati” “tak pe.. akan ada 4 ekor lagi ikan ilham.. nanti suruh babah ganti dibo yang baru” “baik.. ommi”     balik kerja 2 hari lepas tengok ikan ilham si dibo dah terbongkang. the one and only ikan emas yang babah beli. hehehe. beriya tuan dia bersedih. siap bagitau tok ayah dibo dah mati. tak apa nanti kita ganti baru eh. jaga je pocoyo, pato, elly dan annie baik2. jangan lupa pesan babah bagi ikan makan hehehe. p/s yeay! esok ummi cuti.. ada appointment kat HSA, ilham pulak ada appointment kat Hospital Columbia Asia.

  • Anything About Me,  Koleksi Buku,  Shaklee Biz,  Shaklee Independent Distributor,  Shaklee Malaysia

    Menjejak Rahsia Ajaib Untuk Berjaya

    buku yang saya beli dari nanny Shaklee, Master Hadhatina MKB. “Menjejak Rahsia Ajaib Untuk Berjaya”  diterbitkan khas untuk Kumpulan Shaklee Jutawan. alhamdulillah bertuahnya saya tergolong dalam group jutawan. semoga buku ini bermanfaat untuk saya dan encik suami dalam mengejar impian untuk berjaya bersama Shaklee.     kata-kata semangat dari nanny Hadha.   Dear Hernee, Tiada alasan untuk berjaya, Good luck! Love, Mami Hadha 8.12.2014   mudah2an kami dapat ikut jejak langkah mommy Salwa & suami serta nanny Hadha & suami. amin2.

  • Shaklee Biz,  Shaklee Independent Distributor,  Shaklee Malaysia

    Pregnancy | Berpantang Dengan Jamu Moden – 20 Kebaikan Alfalfa

    kali ketiga berpantang, insya Allah saya masih lagi akan mengamalkan pengambilan jamu moden alfalfa complex shaklee secara konsisten. alhamdulillah sepanjang mengambil alfalfa, tak ada masalah sembelit ketika berpantang. kandungan alfalfa: Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan. Vitamin E – melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu fokus mata. Vitamin U – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik. Vitamin B6…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: