Family's Activity Ilham's Bonding Time My Hero Kechik - Ilham Syahmi My Hero Kechik - Ilham Syamil Weekend

Mandi Manda @ Legoland Water Park

cerita tertangguh tertunggak lagi. cerita bermandi manda di legoland water park. ummi tunaikan permintaan abang ilham yang nak mandi manda di legoland. dah lama sangat tak jejak kaki ke sana sejak annual pass expired. kesian abang ilham. jadi jomlah kita mandi manda. babah tak join sebab ada tournament badminton PTP. kami ke sana dengan nenek, …

Continue Reading
Cuti2 Family's Activity Family's Birthday

Short Vacay On Tok Ayah’s Birthday 10 Oct ‘15 @ Gold Coast Malacca International Resort – Part 3

sambungan lagi part 3.. ngeh3. hadoiiii banyak lagi draft2 entry yang tersangkut. penat mak nak perah otak ingat semula jalan cerita hahaha. padan muka siapa suruh tangguh2. hehehe. tu lah.. kalau dah minat berblogging, macamana pun mesti nak juga menulis walau tulisan kita tu kita sendiri yang baca hehe. pagi esoknya. alhamdulillah hero kecil ummi …

Continue Reading
Cuti2 Family's Activity Family's Birthday

Short Vacay On Tok Ayah’s Birthday 10 Oct ‘15 @ Gold Coast Malacca International Resort – Part 2

sambungan entri part 1. tajuk entri very2 the panjang hahaha. gasaklah nak. lepas maghrib kami bersiap2 keluar makan. alhamdulillah kek masih stabil tanpa mecair sikit pun. cayalah nanie. hehehe. plan asal nak celebrate kat cafe kat situ jek. sebelum tu ada insiden kecil berlaku. eh bukanlah insiden apa pun. cuma kami agak hangin la dengan …

Continue Reading
Cuti2 Family's Activity Family's Birthday

Short Vacay On Tok Ayah’s Birthday 10 Oct ‘15 @ Gold Coast Malacca International Resort – Part 1

cerita bulan lepas, tok ayah pun dah 56 tahun sebulan 10 hari dah hahaha. busy sangat gamaknya ummi ilham ni kan. sampai nak taip entri blog pun tak sempat hahaha. sebenar2nya malas jek lebih. kadang2 kat rumah, anak2 dah tidur mak dia pun join tidur. impian nak update blog tinggal harapan jek lah. ok, berbalik …

Continue Reading
Foods Review Makan² Weekend

Foods Review | Takoyaki Sedap By Hakinaqi Takoyaki

blog herneenazir.com memang tak lepas dari cerita makan.. makan.. dan makan.kali ni saya nak cerita pasal takoyaki sedap beli dari officemate department sebelah encik hakim.sebelum ni saya dah test beli yang dah siap masak. dah selamatlah dalam perut.tetiba rasa bersalah sebab tak beli bawa balik ke rumah.jadi teruslah saya order takoyaki frozen dari Hakinaqi Takoyaki …

Continue Reading
Dari Dapur Hernee Nazir Weekend

DDHN | Menu Minggu Lepas.. Asam Pedas, Pucuk Paku Dan Sambal Terung Asam

entri pembuka tirai kemalasan dan kebizian ummi ilham. dah 17 hari bulan november, baru sempat taip entri ni je.memang berkurunlah jawabnya entri lain2 tu kena perap ngeh3. ok, recap semula.. menu ahad 8 november.simple jek janji kenyang anak beranak, walaupun sorang anak tu komplen ini bukan ayam red.lama2 redho jek bila ummi suap ayam red …

Continue Reading