• Anything About Me,  Pregnancy,  Pregnancy Info,  Pregnancy Journey,  Products Review,  Tips

    Pregnancy | Khasiat Minyak Kelapa Dara Untuk Ibu Hamil

    setiap kali pregnant especially time dah hujung2 memang saya amalkan pengambilan minyak kelapa dara.  kalau sebelum2 ni saya guna bioselusuh dari biodex. tapi kali ni berubah angin pula ke CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO). CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO), sejenis supplement utk kulit yg terbaik bagi mendapatkan kulit yg sihat dan cantik selain menyihatkan tubuh badan. Ia diperbuat dari minyak klapa dara 100% organic dan gred A, serta terdiri daripada 90% lemak tepu yg baik utk kesihatan. antara khasiat minyak kelapa dara untuk ibu hamil: mengelakkan rekahan kulit (strecthmarks) memudahkan proses bersalin tanpa pengoyakkan faraj mengelakkan sembelit mengatasi keletihan badan ketika mengandung mengembalikan kecerdasan selepas pantang dan ketika berpantang digunakan…

  • Family,  Ole²,  Work

    Ole2 Dari Bali, Krabi & Kuching

    ole-ole terakhir di tahun 2014 hehehe. family kami dikuarantin dari pergi bercuti ke mana2 hehehe. last pergi bercuti kat Tanjung Balai, Karimun jek. lepas dapat tahu ummi ilham pregnant terus cuti2 malaysia dibekukan. tak nak merenyah2 bercuti walaupun memang dah ada perancangan nak ke mana. maka kita terima jek lah ole2 dari orang2 yang bercuti.     ole2 dari en. razak yang bercuti ke bali. betul ke tak letak surfing board tu macam tu. bedal sajalah labu. tq en. razak 🙂   ole2 dari capt. akashah yang bercuti ke krabi, thailand. tq 🙂 ingatkan request kaler pink tak dapat. rupanya jumpa juga kaler pink. hehehe. ummi ilham dan pink berpisah…

  • Anything About Me,  Pregnancy,  Pregnancy Journey

    Pregnancy | Abang Ilham Yang Excited Tengok Adik Baby ;)

    cerita malam isnin. check up kat Khor & Loh. abang ilham bukan main excited lagi kan nak jumpa adik baby. tengahari tu dia teman ummi ke KD Paya Mengkuang  check up juga. terlebih peramah sampai nurse pun dipanggilnya doktor. bila jumpa dr. khor lagilah bising mulut dia. macam biasa vitamin doktor bagi dia tak layan. bertuah betul. bila doktor suruh ummi baring untuk scan baby, dia pulak yang sibuk menjengah. kepala ummi baru nak cecah bantal, dia dah sibuk bertanya. “ummi.. mana adik baby.. takde pun.. tak nampak pun” aiyaaaaakkk ilham sabar boleh. doktor baru nak bangun dari kerusi hehe. gelak je dr. khor dengar. bila doktor dah scan dan…

  • Anything About Me,  Pregnancy,  Pregnancy Info,  Pregnancy Journey,  Products Review,  Shaklee Biz,  Shaklee Malaysia

    Pregnancy | Ikhtiar Mengelakkan Kejang Dan Bengkak Kaki Ketika Hamil

    alhamdulillah, pregnant kali ni saya tak mengalami kejang kaki atau simpul biawak mahu pun bengkak kaki macam masa mengandungkan ilham syahmi dulu. masa pregnantkan ilham syakir pun alhamdulillah sangat2 kurang masalah2 di atas. masa pregnantkan ilham dulu memang keraplah kena simpul biawak malam2. time2 tengah tidur pulak tu kan. sampai babah ilham terkejut beruk tetiba tengah malam ummi menjerit kaki kejang. kui3. masa tu startlah sapu minyak panas segala bagai. standby minyak abu dakam kat tepi katil. sebelum tidur pakai stokin, alas kaki dengan bantal. dekat office pulak siap standby kotak A4 paper yang dah tak guna, letak bawah meja buat alas kaki dengan harapan kaki tak membengkak. tapi tetap…

  • Anything About Me,  Rambling,  Weekend

    Cuci Mata @ Car Boot Sale Small Palace

    boring2 kat rumah ajak adik2 ke kozi hotel danga bay. dari awal memang dah dapat info dari small palace yang dia akan turun ke JB. apa lagi, saya pun bagitau la adik2. nampak pula encik fuart taukey small palace upload gambar barang2 ikea yang penuh dalam car boot. lagi le rasa nak mencuci mata. hehehe. lepas lunch kami berdezup ke kozi hotel.     kesian encik fuart tengah bersantai agaknya kena kerah turun. hehehe.     banyak juga barang2 yang di bawa. rambang mata. yang mana dah ada kat rumah tu saya tak belilah kan. beli mana yang tak ada je. nak tunggu pergi sendiri shopping kat ikea entah bila.…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: