Pregnancy | Khasiat Minyak Kelapa Dara Untuk Ibu Hamil

setiap kali pregnant especially time dah hujung2 memang saya amalkan pengambilan minyak kelapa dara.  kalau sebelum2 ni saya guna bioselusuh dari biodex. tapi kali ni berubah angin pula ke CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO). CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO), sejenis supplement utk kulit yg terbaik bagi mendapatkan kulit yg sihat dan cantik selain menyihatkan tubuh […]

Pregnancy | Ikhtiar Mengelakkan Kejang Dan Bengkak Kaki Ketika Hamil

alhamdulillah, pregnant kali ni saya tak mengalami kejang kaki atau simpul biawak mahu pun bengkak kaki macam masa mengandungkan ilham syahmi dulu. masa pregnantkan ilham syakir pun alhamdulillah sangat2 kurang masalah2 di atas. masa pregnantkan ilham dulu memang keraplah kena simpul biawak malam2. time2 tengah tidur pulak tu kan. sampai babah ilham terkejut beruk tetiba […]

#bentoilhamsyahmi | Resepi Simple Ummi Ilham

seperti yang dijanjikan. saya share resepi2 simple 4 bento yang saya share di majalah ibu dan anak keluaran januari 2015 dan juga bahan2/ aksesori yang diperlukan.   Nasi Putih & Ayam Masak Kicap Bahan2 untuk hidangan: 1. Nasi 2. Rumpai laut 3. Daun salad 4. Bahan2 membuat ayam masak kicap – 10 ketul isi ayam […]

Resepi #bentoilhamsyahmi Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2015

saja nak share, ummi ilham keluar majalah ibu & anak lagi. hehehe. kalau Januari 2014, kami berkongsi cerita duka tentang Episod Kelahiran – Anak Syurga Muhammad Ilham Syakir bin Mohd Nazir {27 Jun 2013} entrynya boleh dibaca disini.. Kisah Kami Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2014 kali ni share pasal bento pulak. dalam […]

Pregnancy | Senarai Semak Keperluan Bayi & Ibu Bersalin

alhamdulillah. persiapan kami dah hampir siap sepenuhnya. dah lega tak payah lagi terboyot2 nak cari barang. memang saya dah pesan awal dengan babah ilham untuk settledkan sebelum kandungan menjangkau 8 bulan. tak larat woooo nak bawa perut pergi shopping. babah kata dia ok jek kalau nak suruh pergi shopping sesorang barang baby. tapi biasalah kita […]