Pregnancy | First SCOG (Klinik Pakar Obstetrik & Ginekologi) @ Hospital Sultanah Aminah

semalam appointment SCOG, HSA. macam biasa saya akan ambil cuti je. almaklumlah, waktu menunggu dengan orang yang ramai tu memang memenatkan dan makan masa. bertolak pukul 8, appoinment pukul 11am ditemani babah ilham. sampai2, babah ilham pergi parking dulu. nampak gayanya jauh tempat nak parking memandangkan penuh semua parking lot.   ok. saya refresh balik step […]

Pregnancy | Third Blood Sugar Profile (BSP)

macam yang saya story mory kat entri yang lepas. sebelum menyerahkan diri berjumpa doktor pakar HSA, kena la buat BSP dulukan. so ni BSP kali ketiga pada 25 November 2014. nasib baik boss saya baik hati bagi pelepasan ke klinik dalam waktu bekerja. rasanya bulan November ni penggunaan time off tahap maksimum. pagi tu pergi office […]

PTP Annual Dinner 2014 | Retro Night @ Persada Johor International Convention Centre

cerita weekend lepas. PTP Annual Dinner 2014 yang bertemakan “Retro Night”. jenuh juga sebenarnya nak memikirkan apa pakaian sesuai untuk mak buyong. kesian ilham kena tinggal dengan mama cu. sorry ye sayang, anak tak boleh bawa. kalau boleh bawa sah2 ummi angkut ilham.   ok jom tengok gambar. gambar yang cun tu dah tentulah dari DSLR babah. […]

Pregnancy | Menu & Jadual Makan Ibu Mengandung Yang Mengalami Gestational Diabetes Mellitus (GDM)

as mentioned in my previous entry, hari ni kena jumpa Pakar Pemakanan Di Klinik Kesihatan Gelang Patah. sebelum ni masa ilham pun pernah juga kena jumpa dietitian sekali. tapi kat HSA. alhamdulillah kali ni dekat jek kat sini. esok BSP kali ketiga pulak, lusa menyusul SCOG kat HSA. tambahlah wahai hati dan badan. baby jangan noty2 […]

Semalam Di Rumah Mommy Ngah

cerita minggu lepas. sejak mommy ngah pindah kami memang belum menjengah lagi. jadi kebetulan babah cuti sabtu ahad. haruslah rebut peluangkan. malam sabtu lepas babah balik kerja terus bergegas ke parit raja. nak tidur rumah mommy ngah.   dalam perjalanan tu budak cenonit ni syok tidur. bila dah sampai rumah mommy ngah mata dia segar […]

Pregnancy | Doa Mudahkan Bersalin

untuk rujukan saya. dan juga panduan ibu2 mengandung di luar sana. jom kita amalkan doa ini. “DOA MUDAHKAN BERSALIN” kita berusaha, berikhtiar dan berdoa. selebihnya kita serahkan pada Allah.   Doa Mudahkan Bersalin   Doa Supaya Mudah Bersalin Secara Normal   hari2 saya berdoa. semoga Allah permudahkan urusan saya lagi2 bila dah masuk ke trimester […]

Pregnancy | Second Blood Sugar Profile (BSP)

cerita ahad lepas. macam biasa seharian memang tak dapat nak berjimba anak beranak. sebab ummi kena jadi “pengunjung setia” Klinik Desa Paya Mengkuang.   sesi pertama jam 8.30am resultnya 4.7mmol/L mmol/L = millimoles per liter   sesi kedua jam 11.30am resultnya 5.2mmol/L   sesi ketiga jam 5.30pm resultnya 5.2mmol/L   sesi keempat jam 8.30pm resultnya […]

Babywearing | Oh Ring Sling..Siangku Terbayang.. Malam Ku Mengigau :p

serious.. dari minggu lepas dok survey2 Ring Sling untuk adik baby. asyik la dok mengoogle. sekejap buka FB page seller2 baby carrier. sekejap2 buka website jual baby carrier. gasak ko herneeeeeeeeee.   malam sampai termimpi2. kelassss kan. mimpi dah beli ring sling. tapi bila dapat pada tangan. kirai2 punya kirai tengok seller tu hantar “kain cadar […]