Anything About Me, Blogging Challenge, Photo Challenge, Work

16 Days Photo Challenge | Day 16 – Yourself With 10 Things

day 16 – yourself with 10 things end of the photo challenge. thanks untuk semua yang sudi meluangkan masa join photo challenge ni ye. saja suka2. dapat kawan blogger baru. kawan instagram baru. thanks semua.   nanti kalau ada apa2 challenge lagi saya jemput kawan2 semua join. terimalah gambar terakhir untuk #16daysphotochallenge #ummiilhamphotochallenge     apa barang yang 10 tu? 1…

Read More

Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor, Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru, Kelab Susu Ibu Johor, Malaysian Breastfeeding Peer Counsellor (MBfPC), My Breastfeeding Journey, Pregnancy Journey

Breastfeeding | Day 2 – MBfPC Training Program Southern Region 2014

Day 2 hari kedua ambil peluang minta babah ilham hantar ke UTM. saja nak manja2    kelas bermula dengan review topic yang memerlukan perbincangan yang mendalam.   wajah2 ibu2 yang bersemangat menuntut ilmu demi untuk anak2 dan membantu masyarakat. fokus! fokus!     sketsa dari PCPA, yang menggeletik pinggang kami peserta2. tak sangka ada bakat diorang ni berlakon. lakonan ni…

Read More

Pregnancy Journey

Pregnancy | MGTT Yang Kantoi Menyebabkan BSP :p

setakat mengandung 6 bulan ni, dah masuk kali kedua saya kena jalani Modified Glucose Tolerance Test (MGTT). mengikut kata nurse oleh kerana saya ada family history yang mana arwah mak peernah menghidap diabetes dan pregnancy history masa mengandungkan ilham ada GDM, maka saya kena ambil MGTT sebanyak 3 kali. apa? 3 kali? hmmmm. layan!   pertama kali masa 31/7/14. result…

Read More

Blogging Challenge, Photo Challenge, Shaklee Biz

16 Days Photo Challenge | Day 15 – Right Before Bedtime

16 Days Photo Challenge | Day 15 – Right Before Bedtime wahhh tinggal sehari lagi photo challenge ummi ilham kan. thanks kepada yang sudi join suka2.   untuk hari ni, tajuknya right before bedtime. jom skodeng apa rutin harian ummi ilham sebelum tidur.     semestinya menelan 1 biji omega guard dan 4 biji ostematrix. memang sejak mula menyusukan ilham…

Read More