• Anything About Me,  Blogging Challenge,  Photo Challenge,  Work

    16 Days Photo Challenge | Day 16 – Yourself With 10 Things

    day 16 – yourself with 10 things end of the photo challenge. thanks untuk semua yang sudi meluangkan masa join photo challenge ni ye. saja suka2. dapat kawan blogger baru. kawan instagram baru. thanks semua.   nanti kalau ada apa2 challenge lagi saya jemput kawan2 semua join. terimalah gambar terakhir untuk #16daysphotochallenge #ummiilhamphotochallenge     apa barang yang 10 tu? 1 – PC 2 – calendar 3 – telephone 4 – delivery order 5 – ‪#‎chewablevitac‬ 6 – ‪#‎energizingsoyprotein‬ 7 – lip essence vaseline 8 – pencil case 9 – cardax ptp 10 – cermin sakti halallah kan. yang serabut makbut belakang tu abaikan jek. kalau masuk yang tu dah berpuluh2 things. hahaha.…

  • Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor,  Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru,  Kelab Susu Ibu Johor,  Malaysian Breastfeeding Peer Counsellor (MBfPC),  My Breastfeeding Journey,  Pregnancy Journey

    Breastfeeding | Day 2 – MBfPC Training Program Southern Region 2014

    Day 2 hari kedua ambil peluang minta babah ilham hantar ke UTM. saja nak manja2    kelas bermula dengan review topic yang memerlukan perbincangan yang mendalam.   wajah2 ibu2 yang bersemangat menuntut ilmu demi untuk anak2 dan membantu masyarakat. fokus! fokus!     sketsa dari PCPA, yang menggeletik pinggang kami peserta2. tak sangka ada bakat diorang ni berlakon. lakonan ni mereka situasi di sebuah klinik. realitinya memang ada orang yang macam ni, yang kepochi dan yang sukakan privacy. ingat ye ibu2, kalau kita ke klinik atau ke mana jua, pastikan sikap ramah tamah kita tu tak nampak annoying dimata orang lain. sketsa ni termasuk dalam topik “understanding culture” kita seharusnya memahami…

  • Pregnancy Journey

    Pregnancy | MGTT Yang Kantoi Menyebabkan BSP :p

    setakat mengandung 6 bulan ni, dah masuk kali kedua saya kena jalani Modified Glucose Tolerance Test (MGTT). mengikut kata nurse oleh kerana saya ada family history yang mana arwah mak peernah menghidap diabetes dan pregnancy history masa mengandungkan ilham ada GDM, maka saya kena ambil MGTT sebanyak 3 kali. apa? 3 kali? hmmmm. layan!   pertama kali masa 31/7/14. result fasting.. 4.6 after 2 hours.. 7.0 (border line) next katanya bila sampai 24 weeks dan 32 weeks of pregnancy.     sepatutnya dalam 2 minggu lepas. tapi nurse booked time pada hari ni. ye hari ni pagi tadi minum air gula pekat likat melekat kelat.     start malam tadi…

  • Blogging Challenge,  Photo Challenge,  Shaklee Biz

    16 Days Photo Challenge | Day 15 – Right Before Bedtime

    16 Days Photo Challenge | Day 15 – Right Before Bedtime wahhh tinggal sehari lagi photo challenge ummi ilham kan. thanks kepada yang sudi join suka2.   untuk hari ni, tajuknya right before bedtime. jom skodeng apa rutin harian ummi ilham sebelum tidur.     semestinya menelan 1 biji omega guard dan 4 biji ostematrix. memang sejak mula menyusukan ilham saya ambil 2 produk ni. alhamdulillah membantu badan saya kekal cergas.   lagi satu sebelum tidur, haruslah bergomol2 dengan si hero kecil tu kan. ajak dia baca doa tidur. ajak dia baca Al-Fatihah. sampaikan pesanan2 keramat untuk masa depan  itu saja.   jom share gambar “Right Before Bedtime” anda. tinggalkan link nanti…

  • Anything About Me,  Pregnancy Journey

    Pregnancy | Check Up August, September & October ;)

    haaaa.. sekali terus gabung 3 kali check up daaa. setakat minggu ke 26 alhamdulillah adik baby sihat. jom tengok report card ummi ilham hehehe.     Check up 24 Aug 2014 Hb – 12 Berat badan – 55 kg (naik 3 kg ) Tekanan darah – 100/60     Check up 21 Sep 2014  Hb – 11 Berat badan – 58.5 kg (naik lagi 3 kg ) Tekanan darah – 120/80     Check up 19 Oct 2014 Hb – 11.2 Berat badan – 61.5 kg (naik 3.5 kg makcik oiiiiiiiiii ) Tekanan darah – 100/70   haaaaaaaaaaa.. nampak kat situ. semakin naik. semakin jadi muatan berat dah ni. aiyokkk seram pulak. nurse…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: