Blog, Blogger, Blogging Challenge, Blogging Life

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 15 – Blog I Love

cabaran blogging day 15 – Blog I Love.. saya mula blogging sejak 2006.. tapi masa blogging memain jek tak ada ilmu blogging langsung.. sekadar suka2 isi masa lapang.. macam2 blog saya follow sampai ada yang kawan blogger jadi kawan baik.. ada juga geng2 blogger yang selama ni bertemu di alam maya dapat bertemu di alam nyata.. semuanya gara2 Shaklee  ok lah…

Read More

Anything About Me, Blog, Blogger, Blogging Challenge, Blogging Life, Favourites

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 14 – Favourite Colour.. PINK!

cabaran blogging day 14 – Favourite Colour.. tak payah tanya pun dah tahu hehehe.. favourite colour saya sah2 la kaler PINK.. macam nak sewel kalau nampak kaler pink tau.. rasa semua benda nak kaler pink.. sampai babah ilham keluarkan statement perli.. “sudah2 la ummi.. dah tua dah tak payah nak pink2 sangat” ciskek! dah tua kata dia..hahaha.. entah le..zaman sekolah dulu gila…

Read More

Blog, Blogger, Blogging Challenge, Blogging Life, Petua

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 13– Petua Orang Lama

cabaran blogging day 13 – Petua Orang Lama petua orang2 lama ni jangan diabaikan ye.. kadang2 memang mujarab.. arwah mak pun dulu rajin bagi petua2 orang lama kat saya..   1) Petua bibir cantik merah bak delima merkah sebelum tidur rajin2 la sapu madu.. kalau tak ada madu boleh guna majerin.. kesannya insyaAllah kulit bibir lembab dan kemerahan..   2) Petua…

Read More

Anything About Me, Blog, Blogger, Blogging Challenge, Blogging Life, Tips, Tips Kecantikan

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 12 – Tips Kecantikan

cabaran blogging day 12 – Tips Kecantikan adoiii susahnya orang tak cantik kena bagi “tips kecantikan”  i’ll try my best la eh.. hehehe ini cara saya nak berusaha mencantikkan kulit muka saya yang tak berapa cantik ni la.. memang dari sekolah dah ditumbuhi jeragat.. redha jek la kan.. saya dah mencuba ketiga2 ni beberapa bulan.. tapi kadang2 ada juga yang terskip time…

Read More