• Blog,  Blogger,  Blogging Challenge,  Blogging Life

    Cabaran 30 Hari Blogging | Day 15 – Blog I Love

    cabaran blogging day 15 – Blog I Love.. saya mula blogging sejak 2006.. tapi masa blogging memain jek tak ada ilmu blogging langsung.. sekadar suka2 isi masa lapang.. macam2 blog saya follow sampai ada yang kawan blogger jadi kawan baik.. ada juga geng2 blogger yang selama ni bertemu di alam maya dapat bertemu di alam nyata.. semuanya gara2 Shaklee  ok lah kalau nak cerita blog yang saya suka memang banyak.. ni awal2 dulu antaranya ialah.. Blog Viruspadu | Blog Ceera Noh | Blog Atyyfir | Blog Mummy Dasy | Blog Zie Madini | Blog Redmummy | Blog Kak Ina KL | Blog Eriyqazz | Blog Ben Ashaari | Blog Mat Gebu | Blog Siti Noriza dan banyak lagi.. >> kenapa saya suka blog diorang.. sebab suka baca tuturial blog, resepi2, tips2 blogging, suka baca…

  • Dari Dapur Hernee Nazir,  Info Sharing,  Recipes

    DDHN | Resepi Overnight Oats Simple

    bila tengok ramai sangat duk post kat fb diorang punya “overnight oat” saya pun terliur.. makan dengan semangat kerajinan yang dipaksa2 saya buat mencari bahan untuk buat dan merasa.. ye la.. kalau dah teringin kena la usaha sendiri nak buat.. takkan nak buat muka tak malu suruh orang buatkan ye dok?  ni bahan2 yang saya guna pakai.. ikut suka masing2..     bahan2: rolled oats whole chia seed (beli kat cosway) natural yogurt farm best fresh milk goodday raisins sunmaid strawberry *bahan2 lain saya cari kat mydin jek..   balang kaca kat rumah lama.. tak bawa ke rumah kelasi 7, jadi pakai jek lah mangkuk free dari kfc..    cara2:…

  • Anything About Me,  Blog,  Blogger,  Blogging Challenge,  Blogging Life,  Favourites

    Cabaran 30 Hari Blogging | Day 14 – Favourite Colour.. PINK!

    cabaran blogging day 14 – Favourite Colour.. tak payah tanya pun dah tahu hehehe.. favourite colour saya sah2 la kaler PINK.. macam nak sewel kalau nampak kaler pink tau.. rasa semua benda nak kaler pink.. sampai babah ilham keluarkan statement perli.. “sudah2 la ummi.. dah tua dah tak payah nak pink2 sangat” ciskek! dah tua kata dia..hahaha.. entah le..zaman sekolah dulu gila biru.. sampai mak bebel semua nak baju kaler biru macam tak ada kaler lain.. lepas tu terus berubah kepada kaler pink.. hehehe.. fefeeling comel, kiut miut.. sweet gitu kan kalau pakai kaler pink hehehe.. nahhh buktinya.. koleksi pink yang ujud kat opis.. jom tengok ummi ilham berbaju pink..hehehe with my…

  • Blog,  Blogger,  Blogging Challenge,  Blogging Life,  Petua

    Cabaran 30 Hari Blogging | Day 13– Petua Orang Lama

    cabaran blogging day 13 – Petua Orang Lama petua orang2 lama ni jangan diabaikan ye.. kadang2 memang mujarab.. arwah mak pun dulu rajin bagi petua2 orang lama kat saya..   1) Petua bibir cantik merah bak delima merkah sebelum tidur rajin2 la sapu madu.. kalau tak ada madu boleh guna majerin.. kesannya insyaAllah kulit bibir lembab dan kemerahan..   2) Petua kuku cantik berkilat rajin2kan basuh dengan air limau kasturi.. biar daki2 dicelah2 kuku hilang.. lepas tu ambil beberapa ulas bawang putih, hancur/ tumbukkan.. sapukan pada kuku.. insyaAllah kuku akan kelihatan berkilat dan bersinar2.. ecehhhhhhhhhh..   3) Petua hilangkan sedu Tarik nafas sedalam yang boleh, lakukan 3 atau 4 kali.. pastinya…

  • Anything About Me,  Blog,  Blogger,  Blogging Challenge,  Blogging Life,  Tips,  Tips Kecantikan

    Cabaran 30 Hari Blogging | Day 12 – Tips Kecantikan

    cabaran blogging day 12 – Tips Kecantikan adoiii susahnya orang tak cantik kena bagi “tips kecantikan”  i’ll try my best la eh.. hehehe ini cara saya nak berusaha mencantikkan kulit muka saya yang tak berapa cantik ni la.. memang dari sekolah dah ditumbuhi jeragat.. redha jek la kan.. saya dah mencuba ketiga2 ni beberapa bulan.. tapi kadang2 ada juga yang terskip time malas  saya guna tiga basic produk ni jek pun.. pencuci muka, krim siang dan krim malam..   Gentle Deep Foaming Cleanser   Membersihkan dan menyegarkan kulit Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: