Cabaran 30 Hari Blogging | Day 15 – Blog I Love

cabaran blogging day 15 – Blog I Love.. saya mula blogging sejak 2006.. tapi masa blogging memain jek tak ada ilmu blogging langsung.. sekadar suka2 isi masa lapang.. macam2 blog saya follow sampai ada yang kawan blogger jadi kawan baik.. ada juga geng2 blogger yang selama ni bertemu di alam maya dapat bertemu di alam nyata.. […]

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 14 – Favourite Colour.. PINK!

cabaran blogging day 14 – Favourite Colour.. tak payah tanya pun dah tahu hehehe.. favourite colour saya sah2 la kaler PINK.. macam nak sewel kalau nampak kaler pink tau.. rasa semua benda nak kaler pink.. sampai babah ilham keluarkan statement perli.. “sudah2 la ummi.. dah tua dah tak payah nak pink2 sangat” ciskek! dah tua kata dia..hahaha.. […]

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 13– Petua Orang Lama

cabaran blogging day 13 – Petua Orang Lama petua orang2 lama ni jangan diabaikan ye.. kadang2 memang mujarab.. arwah mak pun dulu rajin bagi petua2 orang lama kat saya..   1) Petua bibir cantik merah bak delima merkah sebelum tidur rajin2 la sapu madu.. kalau tak ada madu boleh guna majerin.. kesannya insyaAllah kulit bibir lembab […]

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 12 – Tips Kecantikan

cabaran blogging day 12 – Tips Kecantikan adoiii susahnya orang tak cantik kena bagi “tips kecantikan”  i’ll try my best la eh.. hehehe ini cara saya nak berusaha mencantikkan kulit muka saya yang tak berapa cantik ni la.. memang dari sekolah dah ditumbuhi jeragat.. redha jek la kan.. saya dah mencuba ketiga2 ni beberapa bulan.. tapi kadang2 […]

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 11 – 5 Lagu Cinta Kegemaran

cabaran blogging day 11 – 5 Lagu Cinta Kegemaran kata kooooo.. sila jangan gelak.. sebab saya pun nak join gelak..kui3.. ni lagu2 yang ummi dengan babah ilham layan la masa zaman cintan cintun.. satu yang bestnya, bila saya suka lagu tu mesti dia pun boleh layan, bila dia suka lagu tu pulak saya pun boleh layan.. pencinta muzik […]

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 10 – Vision Board

cabaran hari ke 10 – Vision Board saya nak share Vision Board saya bersama Shaklee..   hernee yang dulu.. malu2 nak share kebaikan produk shaklee.. walaupun dia sendiri dah ada pengalaman consume set menyusu shaklee.. makan dalam tahun 2011 beli dengan mami Salwa, masuk ahli 2012.. tanpa fokus.. share juga pada kawan2, tapi jual sambil lewa.. kalau ada […]

Ilham Ke 7 ;)

alhamdulillah rezeki.. ye saya pregnant lagi.. syukur Allah masih bagi kami rezeki.. masih bagi saya peluang mengandungkan zuriat suami saya.. masih bagi peluang ilham untuk jadi abang.. doakan saya dan baby ye..      esok genap 21 minggu insya Allah.. kami hanya berserah pada Allah.. “bismillahi tawakkaltu alallah” Allah sebaik2 perancang.. Dia tahu kami mampu […]