• Info Sharing,  My Breastfeeding Journey

    Info Sharing | 1 minute Simultaneous Breastfeeding with MMPS (Sunday, 3 August 2014)

      Date: Sunday, August 3rd, 2014 Time: 1PM Venue: Queensbay Mall or “VIRTUALLY” (anywhere)   How to join MMPS at Queensbay Mall: Step 1 | Pre-register at http://tinyurl.com/mmps1minbf Step2 | Wait for MMPS’s email   How to join “Virtually” (means wherever you are): Step 1 | Breastfeed for 1 min at 1pm on 3rd August Step 2 | At 1.01pm, SMS/ Whatsapp <your name, your email> to 012 – 4588 582 Step 3 | (optional): Post your 1-min photo in facebook # tag “#mmps1minbf2014”   Contact: 016 – 5533 782 Facebook: Mother to Mother Peer Supportter (MMPS)   ====================================   Mommies boleh join virtually sambil melaram baju raya ye.. hehehe..…

  • Dari Dapur Hernee Nazir,  Ramadhan Al-Mubarak

    DDHN | Ramadhan ~ Day 19 – 23

    kompilasi ringkas tanda kemalasan melanda tuan blog   Ramadhan Day 19 Jemputan berbuka puasa di 7 Spice, Danga Bay.. ni jek yang sempat di snap.. almaklumlah dah ramai orang ilham pulak syok mintak suap roti canai.. jadi dah habis makan baru sempat snap tulang2 ikan yang tinggal   Ramadhan Day 20 Buka puasa kat rumah Mokde.. Lupa nak snap sebab sampai lambat.. menu, nasi putih, ayam masak lemak cili padi, sayur kobis & ikan kering sepat.. kombinasi lauk yang memang feveret saya.. thanks Mokde..   Ramadhan Day 21 Buka puasa kat Restoran Johnny’s AEON Bukit Indah sambil2 bershopping baju raya ilham.. tekak nak makan kat johnny’s sekali nak book pukul…

  • Dari Dapur Hernee Nazir,  Ramadhan Al-Mubarak,  Recipes

    DDHN | Ramadhan ~ Day 17 & 18

    Ramadhan ke 17 teringin nak repeat kue tiaw goreng tapi kali ni nak letak kerang.. call ayu dah petang hari suruh cari kerang.. mana nak jumpa kak oiii.. sudahnya kue tiaw goreng udang dan sotong jek lah.. rasa nak makan jemput2 ikan bilis jugak.. biasanya menu2 saya fikir masa kat office.. kalau rajin malam kat rumah pun berangan juga nak masak apa..     abaikan taugeh yang tak sempat di buang ekornya.. almaklumlah terkejar2 balik memasak.. nak layan hero kechik kejap ajak golek2..     jemput2 ikan bilis ummi ilham.. rasa heaven jemput2 lalu kat tekak.. belum sampai waktu berbuka si hero kechik dah suruh suap dia kue tiaw goreng..…

  • Dari Dapur Hernee Nazir,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi,  Ramadhan Al-Mubarak,  Recipes

    DDHN | Ramadhan ~ Day 16 Mee Hoon Bakso Simple

    semalam punya cerita.. balik kerja tengok 1 kedai jek yang buka..adoiyaiiiii.. tapi kat ofis dah ada plan nak membakso jek.. tekak ada ciri2 nak makan lauk sardin gak.. sampai rumah si ilham boleh pulak ajak baring.. ummi dah la kesuntukan masa dia ajak bersantai..layankan kejap.. pukul 6.10pm baru turun dapur.. maka terhasillah “Mee Hoon Bakso Simple” ni dan nasi berlaukkan sambal sardin dan drummet ayamas goreng..   banyak kekurangannya.. malas nak bubuh sayur mayur bagai.. cukuplah taugeh hidup segan mati takmau dengan daun bawang dan daun saderi.. nak resepi boleh refer entry ni >>Mee Hoon Bakso Ekspressssssss.. 15 Minit.. Siap!<<   lauk lain.. sambal sardin dan drummet ayamas goreng.. oleh…

  • Dari Dapur Hernee Nazir,  Ramadhan Al-Mubarak,  Recipes

    DDHN | Ramadhan ~ Day 15 Spaghetti Meatball Bolognese

    spaghetti meatball bolognese versi ummi ilham seorang makcik  kampung.. santapan buka puasa Ramadhan ke 15.. kebetulan ada lebihan spaghetti tu.. terus jek la ikut plan hari jumaat.. babah ilham kata ikut suka la nak masak apa pun dia bedal jek..     Bahan2: Spaghetti – 1 bungkus Kimball Spaghetti Traditional Pasta Sauce – 2 botol besar Tomato Puree ~ 1 tin Meatball – feveret brand saya “Armiya” ada gambar lembu sekor Daging cincang – 1 pack Mushroom – 1 tin Capsicum – 1 biji **tak jumpa jadi tak masukkan Bawang holland – 1-2 biji ptong dadu Bawang Putih – 1-4 biji cincang Tomato – 1-2 biji potong dadu Cara2: tumis…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: