• Dari Dapur Hernee Nazir,  Foods for Toddler,  Ramadhan Al-Mubarak

    DDHN | Ramadhan ~ Day 1

      menu kami simple jek untuk 1 Ramadhan.. alhamdulillah kenyang dan berjaya menghabiskan puasa pertama.. misi saya, selagi mampu dan terdaya saya akan masak untuk berbuka.. mudah2an segala dipermudahkan.. jom zoom in..   Kari Ikan Unga   Telur masin   Sayur kobis goreng   ni menu bujang kenit di siang hari.. ikan seliap masak singgang berhabbatus sauda.. untuk menumis lauk ilham saya guna minyak zaitun (EVOO ~ Extra Virgin Olive Oil).. demand nasi ilham semakin bertambah2.. siang kalau tak 5 6 kali makan memang tak sah.. mudah2an kekal selera dia ni.. penangan meal shakes ye juga ni..   dia tak perasan pun ummi letak habbatus sauda dia ngap jek.. mudah2an…

  • Family's Activity,  Jalan²,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Jalan2 Puteri Harbour Family Theme Park | Hello Kitty Town ~ Part 2

    ok sambungan dari entry semalam Jalan2 Puteri Harbour Family Theme Park | Hello Kitty Town ~ Part 1.. lepas tengok performance kitty dan daniel, kami cepat2 queue untuk join aktiviti Wishful Studio..   antara aktivit yang ada..   pintu masuk ke jewellery making & costume dress.. tapi kami beratur nak masuk ke Cookie Studio & Hello Kitty Badge Making dulu..   menunggu turn..   sempat pergi gazebo jap bergambar..   setiap tiket akan dapat sorang satu Daily Activity Card..   masa beratur nanti kena collect Hello Kitty Stamp.. ok sampai dah turn kami untuk masuk ke Cookies Studio.. jom mendeko cookies..   tengah dengar briefing.. padahal simple jek kena buat..hehehe…

  • Family's Activity,  Jalan²,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi,  Quality Time With Ilham

    Jalan2 Puteri Harbour Family Theme Park | Hello Kitty Town ~ Part 1

    cerita hari Khamis lepas..awal2 dah plan nak ke sini memandangkan tinggal beberapa hari lagi puasa..pilih hari khamis sebab babah ilham cuti..so pagi khamis yang tak berapa nak awal pagi kami bersiap ke sini..     actually special promo voucher ni saya beli masa diorang buat promo kat plaza angsana..masa tu kebetulan jaga booth kelab susu ibu johor..ronda2 tengok macam berpatutan jek harga..dan kebetulan memang tak pernah bawa ilham ke sini..walaupun sekangkang kera jek tempatnya kan..hehehe harga promo RM129 (adults/ children) untuk 2 parks.. kalau harga biasa yang ada MyKad RM85 untuk 2 parks.. berbaloi la kot..   dapat RM5 cash voucher for food beverage..   dan RM5 csh voucher untuk…

  • Tips,  Tips Ramadhan,  Tips Ramadhan Untuk Ibu Menyusu Dan Ibu Hamil

    Tips Ramadhan Untuk Ibu Menyusu & Ibu Hamil

    Salam Ramadhan untuk semua pembaca blog herneenazir.com Tips ringkas dari saya, salah seorang dari jutaan ibu menyusu.. harap2 memberikan manfaat untuk ibu2 semua.. pengalaman pertama saya berpuasa sambil menyusukan ilham pada tahun 2012.. mula2 memang agak mencabar tapi berkat Ramadhan alhamdulillah mampu juga mengharunginya. Tips cara saya: ~ Sahur dan berbuka dengan makanan yang berkhasiat.. sahur dihujung waktu, dengan mengambil nasi.. dari kecil memang dah terbiasa sahur dengan nasi.. berbuka pun saya memang akan ambil nasi.. ~ Pengambilan air masak yang secukupnya untuk mengelakkan dari dehidrasi.. pastikan minum air masak secukupnya agar membantu pengeluaran susu.. ~ Pengambilan kurma dan susu untuk tenaga juga sebagai milk booster.. dulu saya suka buat…

  • Ramadhan Al-Mubarak,  Ramadhan Buffet

    Buffet Ramadhan 2014 | Restoran Tanjung Nelayan, Kg. Ladang, Gelang Patah, Johor

    Buffet Ramadhan terdekat bagi penduduk Gelang Patah dan Nusajaya.. Harga berpatutan.. Jom zoom in!         BUFFET RAMADHAN  RESTORAN TANJUNG NELAYAN (Penghujung jalan, Tanjung Kupang bersebelahan Jeti Nelayan Kg. Ladang) Reservation – RM35 (Dewasa) Walk in – RM38 (Dewasa) RM18 – Kanak2 4-11 tahun Beraneka jenis makanan SPECIAL: Kambing Golek Tempaham 10 pax FREE 1 pax Untuk keterangan lanjut, dan tempahan sila hubungi: Puan Maryati Abu Bakar 013-761 6623/ 011-3200 1048

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: