Dari Dapur Hernee Nazir, Foods for Toddler, Ramadhan Al-Mubarak

DDHN | Ramadhan ~ Day 1

  menu kami simple jek untuk 1 Ramadhan.. alhamdulillah kenyang dan berjaya menghabiskan puasa pertama.. misi saya, selagi mampu dan terdaya saya akan masak untuk berbuka.. mudah2an segala dipermudahkan.. jom zoom in..   Kari Ikan Unga   Telur masin   Sayur kobis goreng   ni menu bujang kenit di siang hari.. ikan seliap masak singgang berhabbatus sauda.. untuk menumis lauk…

Read More

Family's Activity, Jalan², My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Jalan2 Puteri Harbour Family Theme Park | Hello Kitty Town ~ Part 2

ok sambungan dari entry semalam Jalan2 Puteri Harbour Family Theme Park | Hello Kitty Town ~ Part 1.. lepas tengok performance kitty dan daniel, kami cepat2 queue untuk join aktiviti Wishful Studio..   antara aktivit yang ada..   pintu masuk ke jewellery making & costume dress.. tapi kami beratur nak masuk ke Cookie Studio & Hello Kitty Badge Making dulu..…

Read More

Family's Activity, Jalan², My Hero Kechik - Ilham Syahmi, Quality Time With Ilham

Jalan2 Puteri Harbour Family Theme Park | Hello Kitty Town ~ Part 1

cerita hari Khamis lepas..awal2 dah plan nak ke sini memandangkan tinggal beberapa hari lagi puasa..pilih hari khamis sebab babah ilham cuti..so pagi khamis yang tak berapa nak awal pagi kami bersiap ke sini..     actually special promo voucher ni saya beli masa diorang buat promo kat plaza angsana..masa tu kebetulan jaga booth kelab susu ibu johor..ronda2 tengok macam berpatutan…

Read More

Tips, Tips Ramadhan, Tips Ramadhan Untuk Ibu Menyusu Dan Ibu Hamil

Tips Ramadhan Untuk Ibu Menyusu & Ibu Hamil

Salam Ramadhan untuk semua pembaca blog herneenazir.com Tips ringkas dari saya, salah seorang dari jutaan ibu menyusu.. harap2 memberikan manfaat untuk ibu2 semua.. pengalaman pertama saya berpuasa sambil menyusukan ilham pada tahun 2012.. mula2 memang agak mencabar tapi berkat Ramadhan alhamdulillah mampu juga mengharunginya. Tips cara saya: ~ Sahur dan berbuka dengan makanan yang berkhasiat.. sahur dihujung waktu, dengan mengambil…

Read More

Ramadhan Al-Mubarak, Ramadhan Buffet

Buffet Ramadhan 2014 | Restoran Tanjung Nelayan, Kg. Ladang, Gelang Patah, Johor

Buffet Ramadhan terdekat bagi penduduk Gelang Patah dan Nusajaya.. Harga berpatutan.. Jom zoom in!         BUFFET RAMADHAN  RESTORAN TANJUNG NELAYAN (Penghujung jalan, Tanjung Kupang bersebelahan Jeti Nelayan Kg. Ladang) Reservation – RM35 (Dewasa) Walk in – RM38 (Dewasa) RM18 – Kanak2 4-11 tahun Beraneka jenis makanan SPECIAL: Kambing Golek Tempaham 10 pax FREE 1 pax Untuk keterangan…

Read More