DDHN | Ramadhan ~ Day 1

  menu kami simple jek untuk 1 Ramadhan.. alhamdulillah kenyang dan berjaya menghabiskan puasa pertama.. misi saya, selagi mampu dan terdaya saya akan masak untuk berbuka.. mudah2an segala dipermudahkan.. jom zoom in..   Kari Ikan Unga   Telur masin   Sayur kobis goreng   ni menu bujang kenit di siang hari.. ikan seliap masak singgang […]

Jalan2 Puteri Harbour Family Theme Park | Hello Kitty Town ~ Part 2

ok sambungan dari entry semalam Jalan2 Puteri Harbour Family Theme Park | Hello Kitty Town ~ Part 1.. lepas tengok performance kitty dan daniel, kami cepat2 queue untuk join aktiviti Wishful Studio..   antara aktivit yang ada..   pintu masuk ke jewellery making & costume dress.. tapi kami beratur nak masuk ke Cookie Studio & […]

Jalan2 Puteri Harbour Family Theme Park | Hello Kitty Town ~ Part 1

cerita hari Khamis lepas..awal2 dah plan nak ke sini memandangkan tinggal beberapa hari lagi puasa..pilih hari khamis sebab babah ilham cuti..so pagi khamis yang tak berapa nak awal pagi kami bersiap ke sini..     actually special promo voucher ni saya beli masa diorang buat promo kat plaza angsana..masa tu kebetulan jaga booth kelab susu […]

Tips Ramadhan Untuk Ibu Menyusu & Ibu Hamil

Salam Ramadhan untuk semua pembaca blog herneenazir.com Tips ringkas dari saya, salah seorang dari jutaan ibu menyusu.. harap2 memberikan manfaat untuk ibu2 semua.. pengalaman pertama saya berpuasa sambil menyusukan ilham pada tahun 2012.. mula2 memang agak mencabar tapi berkat Ramadhan alhamdulillah mampu juga mengharunginya. Tips cara saya: ~ Sahur dan berbuka dengan makanan yang berkhasiat.. […]

Buffet Ramadhan 2014 | Restoran Tanjung Nelayan, Kg. Ladang, Gelang Patah, Johor

Buffet Ramadhan terdekat bagi penduduk Gelang Patah dan Nusajaya.. Harga berpatutan.. Jom zoom in!         BUFFET RAMADHAN  RESTORAN TANJUNG NELAYAN (Penghujung jalan, Tanjung Kupang bersebelahan Jeti Nelayan Kg. Ladang) Reservation – RM35 (Dewasa) Walk in – RM38 (Dewasa) RM18 – Kanak2 4-11 tahun Beraneka jenis makanan SPECIAL: Kambing Golek Tempaham 10 pax […]

Setahun Permergian Kupu-Kupu Syurga | Muhammad Ilham Syakir Bin Mohd Nazir (27 Jun 2013 ~ 27 Jun 2014) ~ Al-Fatihah

  AL-FATIHAH Muhammad Ilham Syakir Bin Mohd Nazir 27 JUN 2013 ~ 27 JUN 2014   Sekejap sungguh masa berlalu. Setahun yang lepas, setelah 2 hari menanggung sakit, akhirnya ummi berjaya melahirkan Ilham Syakir secara normal tepat jam 1.08am, 27 Jun 2014. Sakitnya Allah je yang tahu. Subhanallah. Allah sayangkan Syakir lebih dari kami sayangkan […]