Bento, Bento Ilham Syahmi, Bento Kasih Sayang, Bento Ummi Ilham, Kelab Bekal/ Bento Malaysia

#bentoilhamsyahmi | Bento 5, 7, 8, 20-22 May 2014

banyak terskip bento2 ilham ni.. hamaappppp ilham.. hari2 rekues memacam nasi.. selera membuak2 sekarang ni.. malam sampai 3 4 kali minta makan.. layan je la selagi dia nak makan..   ok jom tengok bento simple ilham..   #bentoilhamsyahmi 5 May 2014 nasi rabbit + tomyam ayam   #bentoilhamsyahmi 7 May 2014 nasi dolphin + sayur campur bersotong + sup kosong…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir, Recipes, Resepi Ayam

DDHN | Ayam Masak Negro Versi Ummi Ilham

akhirnya dapat juga masak “ayam hitam ala2 uitm lendu” walaupu rasa taklah sama macam air tangan tukang masak cafe uitm lendu.. lepas juga la buat2 hilang ngidam.. eh ngidam katanya.. ada pulak orang buat spekulasi ni kang.. belum.. ilham belum nak dapat adik lagi..hehehe ok di suatu petang di ofis, sebelum balik briya google resepi.. sekali terjumpa resepi “Ayam Masak…

Read More

Anything About Me, My Birthday, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Perjalanan Hidup Yang Ke 33 Tahun.. Alhamdulillah.. :)

alhamdulillah.. masih bernafas di muka bumi Allah.. thanks Allah.. thanks Babah dan Ilham for the birthday song.. punyalah susah babah nak record kan.. suruh sebut happy birthday ummi.. tetap nak sebut babah juga.. hari2 pun birthday babah kan.. yang kelakarnya, masa babah suruh nyanyi dia cakap “kejap eh..kejap” terus meluru lari masuk bilik.. kami berdua skodeng.. rupanya pergi ambil keyboard dia..…

Read More

Blog, Blogger, Blogging Life, Shaklee Biz, Shaklee Independent Distributor

Full Story | Kelas Blog Green Nutrient Team

  alhamdulillah settled aktiviti sabtu lepas. walaupun berdiskusi untuk persediaan kelas hanya di whatsapp, Allah permudahkan urusan kami untuk membantu mommy salwa merealisasikan “Kelas Blog Green Nutrient Team” syukur! program berlangsung di Fakulti Bio Sains & Kejuruteraan Perubatan, UTM Skudai bermula dari jam 0900 am hingga lebih kurang 5pm. padat dengan perkongsian ilmu dari pakcik dan makcik shaklee saya En.…

Read More