• Bento,  Bento Ilham Syahmi,  Bento Kasih Sayang,  Bento Ummi Ilham,  Kelab Bekal/ Bento Malaysia

    #bentoilhamsyahmi | Bento 17-25 Apr 2014

    gambar bento minggu lepas ada yang ghaib.. ada dua tiga hari yang ummi terbabas bangun lambat.. jadi kompilasi minggu ni dan minggu lepas bergabung meletopssss.. psttttt.. kalau tengok ilham punya sayur mayur semua sup la.. masak air la.. sebab dia memang suka hirup kuah.. jadi ummi masakkan berkuah2 je la ye..   #bentoilhamsyahmi 17 Apr 2014 nasi bear + sup sayur + ayam goreng   #bentoilhamsyahmi 18 Apr 2014 sadis bento pagi ni.. sekadar berlauk je.. nasi minta jasa baik ibu zura sebab ummi perasan beras dah habis.. sup cendawan bercarrot + ikan kembung goreng   #bentoilhamsyahmi 22 Apr 2014 nasi doraemon tapi tertinggal telinga + udang goreng kunyit +…

  • Anything About Me,  Frenz,  Work

    Jom Baca Bersama Untuk 10 Minit/Let’s Read Together For 10 Minutes (LRT)

    sumber: http://www.forestry.gov.my/selangor/index.php?option=com_content&view=article&id=285:program-jom-membaca-bersama-10-minit&catid=2:berita&Itemid=104 Program Jom Baca Bersama Untuk 10 Minit/Let’s Read Together For 10 Minutes (LRT) merupakan langkah besar-besaran oleh Perpustakaan Awam Negeri-negeri dalam memacu masyarakat ke arah minat membaca sekaligus menjadikan Perpustakaan Awam Negeri-negeri Se-Malaysia relevan dalam kehidupan masyarakat seharian. Program ini akan dilaksanakan SECARA SERENTAK di seluruh negara pada Selasa, 22 April 2014 jam 10.00 pagi. Mengambil inspirasi dari konsep Earth Hour, pada hari berkenaan rakyat Malaysia akan BERHENTI SEBENTAR DAN MEMBACA BERSAMA-SAMA SELAMA 10 MINIT. Program ini merupakan langkah pertama ke arah menjenama inisiatif membaca dengan tujuan menjadikan perpustakaan sebuah organisasi yang relevan dalam pendidikan selepas waktu persekolahan (school after school) dan melahirkan masyarakat generasi muda yang mencintai…

  • Bisnes,  Shaklee Biz,  Shaklee Go Online,  Shaklee Independent Distributor,  Shaklee Malaysia

    Gathering #01/14 |Makan2 Bersama Mak, Anak2 & Cucu2 Shaklee

    alhamdulillah hujung bulan Januari.. niat nak ajak mak, anak2 dan cucu2 shaklee menjamu selera di rumah terlaksana.. walaupun tak segah mana tapi saya sangat2 happy.. dapat share rezeki bersama ahli keluar Healthy & Wealthy Team..     antara yang hadir.. 4 keturunan.. thanks to mommy salwa and family yang sudi luangkan masa memberi aura2 positif pada anak cucu, cicit.. thanks anak2, cucu2.. yang datang.. jom kita sama2 berjaya dengan Shaklee.. tiada yang mustahil..     harap2 semua puas hati dengan hidangan yang ada.. thanks pada sesiapa yang menyumbang makanan.. yang jauh nun di pahang, shah alam, kota tinggi, muar.. yang tak sempat nak datang tu.. insyaAllah next time kita makan2…

  • Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru,  Kelab Susu Ibu Johor,  My Breastfeeding Journey,  Support Group Meeting (SGM) Johor

    SGM Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru– 19 April 2014

      Sertai kami dalam Breastfeeding Support Group Meeting: Tarikh : 19 April 2014Tempat : Taman Awam Setia Tropika, JBMasa : 2.30pmTajuk : Baby led weaningMenu : Potluck   p/s jom mommies out there.. tambah ilmu.. insyaAllah saya akan berada di sana selepas menghadiri Seminar Keibubapaan “Anak Cemerlang Ibu Bapa Efektif” di UTM, Skudai.. tak sabar nak sedut ilmu dari Ibu Rose, Prof. Dr. Rozieta Shaary.. semoga semuanya dipermudahkan.. amin

  • BFF Ummi Ilham,  Frenz,  Gathering Ex-BCA UiTM Melaka,  Makan²

    Kompilasi Gathering Bersama Ex-housemate & Ex- classmate BCA UiTM Melaka

    cerita lama bercampur cerita baru hujung minggu lepas.. paling lama gathering iftar la.. perap sampai jadi jeruk pak ali layankan je la ummi ilham bizilah konon..   Gathering Iftar Ramadhan 2013   bulan puasa tahun lepas kami berlima sempat berkumpul di M-Suite Hotel.. thanks emmy.. orang kuat M-Suites dia yang bersusah payah arrangekan iftar kami semua.. walaupun ummi ilham masa ni baru habis pantang kot tak silap.. shhhhhhh.. orang lain single mingle.. saya bawa dua2 hero.. ekin bawak iman dan adik dia..     maintain je mak2 dara ni kan..     en.nazir ada     ekin with iman, ajie, emmy and didie..     mama syahmi & ummi syahmi…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: