#bentoilhamsyahmi | Bento 17-25 Apr 2014

gambar bento minggu lepas ada yang ghaib.. ada dua tiga hari yang ummi terbabas bangun lambat.. jadi kompilasi minggu ni dan minggu lepas bergabung meletopssss.. psttttt.. kalau tengok ilham punya sayur mayur semua sup la.. masak air la.. sebab dia memang suka hirup kuah.. jadi ummi masakkan berkuah2 je la ye..   #bentoilhamsyahmi 17 Apr […]

Jom Baca Bersama Untuk 10 Minit/Let’s Read Together For 10 Minutes (LRT)

sumber: http://www.forestry.gov.my/selangor/index.php?option=com_content&view=article&id=285:program-jom-membaca-bersama-10-minit&catid=2:berita&Itemid=104 Program Jom Baca Bersama Untuk 10 Minit/Let’s Read Together For 10 Minutes (LRT) merupakan langkah besar-besaran oleh Perpustakaan Awam Negeri-negeri dalam memacu masyarakat ke arah minat membaca sekaligus menjadikan Perpustakaan Awam Negeri-negeri Se-Malaysia relevan dalam kehidupan masyarakat seharian. Program ini akan dilaksanakan SECARA SERENTAK di seluruh negara pada Selasa, 22 April 2014 jam […]

Gathering #01/14 |Makan2 Bersama Mak, Anak2 & Cucu2 Shaklee

alhamdulillah hujung bulan Januari.. niat nak ajak mak, anak2 dan cucu2 shaklee menjamu selera di rumah terlaksana.. walaupun tak segah mana tapi saya sangat2 happy.. dapat share rezeki bersama ahli keluar Healthy & Wealthy Team..     antara yang hadir.. 4 keturunan.. thanks to mommy salwa and family yang sudi luangkan masa memberi aura2 positif […]

SGM Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru– 19 April 2014

  Sertai kami dalam Breastfeeding Support Group Meeting: Tarikh : 19 April 2014Tempat : Taman Awam Setia Tropika, JBMasa : 2.30pmTajuk : Baby led weaningMenu : Potluck   p/s jom mommies out there.. tambah ilmu.. insyaAllah saya akan berada di sana selepas menghadiri Seminar Keibubapaan “Anak Cemerlang Ibu Bapa Efektif” di UTM, Skudai.. tak sabar […]

Kompilasi Gathering Bersama Ex-housemate & Ex- classmate BCA UiTM Melaka

cerita lama bercampur cerita baru hujung minggu lepas.. paling lama gathering iftar la.. perap sampai jadi jeruk pak ali layankan je la ummi ilham bizilah konon..   Gathering Iftar Ramadhan 2013   bulan puasa tahun lepas kami berlima sempat berkumpul di M-Suite Hotel.. thanks emmy.. orang kuat M-Suites dia yang bersusah payah arrangekan iftar kami […]

#kelabbentobekalmalaysia | Pupuk Semangat Kekeluargaan

sumber: Sinar Harian     KATA orang air tangan ibu mengatasi segalanya waima masakan chef bertaraf lima bintang sekalipun belum tentu dapat menandinginya. Mendidik anak bersama masakan dengan membawa bekal dari rumah sekurang-kurangnya dapat melatih anak-anak untuk makan makanan  berkhasiat. Ruangan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) kali ini berkongsi pengalaman menarik pentadbir kelab Bento/Bekal Malaysia yang […]

#bentoilhamsyahmi | Bento 31 Mar-11 Apr 2014

#bentoilhamsyahmi 31Mac 2014 nasi love + ayamas goreng 4 ketul + sup telur bersayur     #bentoilhamsyahmi 1 April 2014 nasi fish, pou & angry bird lah sangat + ayam masak kicap berbrokoli & carrot   #bentoilhamsyahmi 2 April 2014 nasi fish, elephant tak sempat letak seaweed sebab budak conet nak ngempeng + sup ayam […]

PTP Treasure Hunt 2014 @ Lanjut Golden Beach Resort, Kuala Rompin, Pahang

akhirnya tertaip juga.. kami tiga beranak bukanlah peserta.. babah ilham encik photographer.. ummi ilham sebagai PA kepada encik photographer.. ilham pulak sebagai junior photographer.. hahaha   ok jom baca!     program start dari PTP.. kami ikut je la kemana babah bawak..     ni team ummi.. ORION SEAHORSE.. manager tentulah ankel nazame.. rumah kuning […]