• Bento,  Bento Ilham Syahmi,  Bento Kasih Sayang,  Bento Ummi Ilham,  Kelab Bekal/ Bento Malaysia

    #bentoilhamsyahmi | Bento 26-28 Mar 2014

    minggu ni 3 hari jek berbento.. sebabnya ummi cuti isnin dan selasa.. sampai ilham asyik cakap je.. “ommi.. isyam nak ashik fish..elephant” ummi kemalasan nak mencetak kat rumah   #bentoilhamsyahmi 26 Mac 2014 nasi putih + ayam goreng + sayur sawi keriting goreng bersotong #bentoilhamsyahmi 27 Mac 2014 tema frog gamaknya minggu ni.. nasi frog bertelur dadar + tomyam ayam bersayur   #bentoilhamsyahmi 28 Mac 2014 nasi flower + sup sayur campur + ayamas goreng #bentoummiilham bentolah sangat ekekeke.. bawak bekal corn flakes dan feveret drink ummi.. cinch energy tea mix bersama limau nipis.. kata nak selim ok yang ni pulak bento masa nak ke lanjut.. sempat lagi tu kan..…

  • Bento,  Bento Ilham Syahmi,  Bento Kasih Sayang,  Bento Ummi Ilham,  Dari Dapur Hernee Nazir

    #bentoilhamsyahmi | Bento 17-21 Mar 2014

    hoyeaahhhhh wrap up minggu ni.. koleksi #bentoilhamsyahmi   #bentoilhamsyahmi 17 Mac 2014 nasi flower ecehhhhh + ikan kembung masak asam tumis + sayur bak choy goreng   #bentoilhamsyahmi 18 Mac 2014 nasi fish di dasar laut + sup ikan siakap + sayur bak choy goreng   #bentoilhamsyahmi 19 Mac 2014 nasi flower lagi + ayam goreng + sup sayur + jagung rebus   #bentoilhamsyahmi 20 Mac 2014 nasi LVE+ ikan seliap/ talang masak kicap bercarrot berkobis bunga ummi bangun lambat   #bentoilhamsyahmi 21 Mac 2014 nasi orang tak jadi + sayur sawi carrot kobis bunga tumis air bersohoon + udang goreng kunyit   itu je yang mampu ummi buat this…

  • Shaklee Biz,  Shaklee Independent Distributor

    HN & Shaklee | New Distributor Training, 15 Mac 2014 @ New York Hotel, Johor Bahru

      alhamdulillah dapat bersama2 menuntut ilmu dengan 3 orang anak Shaklee saya.. dida, nor dan sha.. walaupun mak dia bukan lagi “new distributor” besar harapan saya mudah2an anak shaklee saya dapat memanfaatkan ilmu2 yang ada..   saya semeja dengan dida..   nor semeja dengan sha..   trainer suruh listkan impian hidup dan minta sesiapa volunteer share kat depan.. saya pun poyo2 share kat depan.. saja je nak membina keyakinan diri.. kata nak jadi Master Hernee kan.. haruslah yakin dengan keboleham diri sendiri.. perlu ke saya share impian saya kat blog ni? hehehehe.. tak payah kot.. tapi dalam list impian tu ni je saya nak share.. target saya.. nak jadi Working…

  • Bento,  Bento Ilham Syahmi,  Bento Kasih Sayang,  Bento Ummi Ilham,  Kelab Bekal/ Bento Malaysia

    #bentoilhamsyahmi | Bento 10-14 Mar 2014

    #bentoilhamsyahmi 10 Mac 2014 nasi love + ayam goreng + sayur bayam goreng   #bentoilhamsyahmi 11 Mac 2014 nasi frog + ayam masak kicap bersayur + telur dadar roll   #bentoilhamsyahmi 12 Mac 2014 nasi smiley + ikan selar kuning goreng + sup sayur (cendawan, baby corn, kobis bunga, carrot)   #bentoilhamsyahmi 13 Mac 2014 nasi (tak sempat deko) + sup ayam gabungan air tangan ummi dan babah.. ilham kurang sihat.. bila terjaga biasalah merengek.. jadi babah tukang sambung masak sup ayam..   #bentoilhamsyahmi 14 Mac 2014 nasi pou lapar + ayam goreng + sayur bak choy tumis air + wantan ummi dan babah breakfast wantan   itu saja menu…

  • Dari Dapur Hernee Nazir,  Masak-Masak

    {DDHN} Random Cooking #7

    saja tayang menu2 lama yang tak sempat post kat blog..   ikan pari masak lomak cili api hajat hati nak letak belimbing.. tapi belimbing tak ada pulak jual kat kedai.. time tak teringin ada je berlonggok..   kue tiaw goreng untuk breakfast di hari cuti.. tu breakfast set untuk babah ilham..   sambal udang beso gabak.. guna chilli paste shaukat nur management.. sedap and recommended! beli dengan kawan saya kak nurul.. nak order bagitau   ni baru jek berapa hari lepas.. nyaman perut dapat makan udang besar dan sedap ni..hehehe   asam pedas ikan siakap..sayur kobis goreng dengan sotong dalam tin.. Ummi Fried Chicken (UFC)   sayur kobis goreng tu…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: