• Bento,  Bento Ilham Syahmi,  Bento Kasih Sayang,  Bento Ummi Ilham,  Kelab Bekal/ Bento Malaysia

    #bentoilhamsyahmi | Bento 20-24 Jan 2014

    alhamdulillah minggu ni berbento tanpa gagal walaupun tak semeriah mana.. ala dulu pun ummi tak deko2 ilham berjaya juga berbekal ke rumah ibu kan.. minggu ni siap ummi sekali berbento.. lauk malam masak lebih2 bawak bekal bakinya ke ofis.. jimat! sebelum ni boleh jek nak berbekal.. tapi saja tak bawak dan masak cukup2..   #bentoilhamsyahmi 20 Jan 2014 nasi putih +sotong goreng tepung + sup sayur, fish cake carrot     #bentoilhamsyahmi 21 Jan 2014 nasi goreng letak kacang panjang dan carrot + telur dadar bentuk kepala frog.. tapi dibelah dua sebab ada kehangusan di situ + solivite natural   #bentoummiilham 21 Jan 2014 breakfast: nasi goreng lunch: nasi putih…

  • Bento,  Bento Ilham Syahmi,  Bento Kasih Sayang,  Bento Ummi Ilham,  Kelab Bekal/ Bento Malaysia

    #bentoilhamsyahmi | Bento 13-17 Jan 2014

    |scheduled entry|   bento ilham last week.. semangat betul ummi ilham sekarang.. tambah pulak hari2 tengok update mak2 lain dalam group “kelab bekal/ bento malaysia” makin membuak2 semangatnya.. ok yok zoom in satu persatu.. #bentoilhamsyahmi 13 Jan 2014 mee sup sayur berfish cake dan carrot aneka bentuk   #bentoilhamsyahmi 15 Jan 2014 nasi kepal aka onigiri + sayur kentang masak air & soo hoon + sausage octopus bersalut tepung #bentoilhamsyahmi 17 Jan 2014 onigiri + sayur sawi masak air + fish cake + nugget ayam   bento 16 Jan tak sempat nak snap.. babah ilham dah hantar ke rumah ibu zura.. lopong koleksi gambar #bentoilhamsyahmi sehari untuk ibu2 yang bersemangat…

  • Bento,  Bento Ilham Syahmi,  Bento Kasih Sayang,  Foods for Toddler

    #bentoilhamsyahmi | Aksesori Bento

    oleh kerana ramai yang bertanya.. walaupun bertanya dengan ummi ilham yng baru berjinak2 dengan hiasan bento.. tetap juga saya bantu mak2 diluar sana ye.. ada yang tanya mana dapat mould2, lunch box yang comel lote tu.. ok ni saya nak bagitau ni..   sebelum tu yok baca nota “bento”   Bentō (弁当 atau べんとう?) atau o-bentō adalah istilah bahasa Jepun untuk makanan bekal berupa nasi dan lauk-pauk dalam bungkusan praktikal yang boleh dibawa dan dimakan di tempat lain. Seperti nasi bungkus, bentō boleh dimakan sebagai makanan tengah hari, makan malam, atau bekal perkelahan. Bentō biasanya dibungkus untuk satu orang, walaupun dalam erti yang luas boleh bermaksud makanan bekal untuk sekumpulan…

  • Bento,  Bento Kasih Sayang,  Food,  Foods for Toddler

    #bentoilhamsyahmi | Bento 6 &10 Jan 2014

    ##selamat melayan kegilaan ummi ilham terhadap bento##   minggu ni merajinkan diri snap bento ilham.. saja mendeko pepagi hari.. walaupun tak semeriah bento2 mak2 orang lain.. tapi puas hatilah dapat buat untuk budak cenonit tu..     nasi putih + KFC versi ummi ilham + sup carrot bintang hati & brokoli next..   nasi ayam huru hara kenapa huru hara? sebab tengah syok masak.. budak cenonit bangun minta susu.. dah la ummi terlewat bangun.. nasib baik sempat buat semua..   next..   nasi putih smiley bear + ayam masak sos campur sayur + telur dadar bear + donut buatan jco donut aka “kuih ibu” kata ilham.. sebab ibu rajin buat…

  • Anything About Me,  Life,  My Hero Syurga - Ilham Syakir

    Kisah Kami Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2014

    eceeeeeeeeeeehhhhh.. bajet awak retis ye ummi ilham???   thanks to fiza.. kawan blogger yang tak pernah pun saya jumpa.. tapi saya follow cerita dia dari blog.. http://akusukapurple.blogspot.com/ dah lama gila kot.. sejak2 aktif blogging.. fiza ni wartawan karya utusan.. dia nak share cerita kehamilan dan kelahiran ilham syakir.. saya pun on jek.. tak ada masalah untuk saya berkongsi cerita dengan semua..     first time beli suruh babah ilham beli majalah ibu & anak.. semata2 nak tengok muka sendiri kat magazine     selak2 cari2.. cerita kami ada dalam segmen Naluri Hati – page 58 “Syakir ‘dipinjamkan’ buat sementara”     cerita ni sedikit sebanyak dah saya kongsikan dalam blog…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: