#bentoilhamsyahmi | Bento 20-24 Jan 2014

alhamdulillah minggu ni berbento tanpa gagal walaupun tak semeriah mana.. ala dulu pun ummi tak deko2 ilham berjaya juga berbekal ke rumah ibu kan.. minggu ni siap ummi sekali berbento.. lauk malam masak lebih2 bawak bekal bakinya ke ofis.. jimat! sebelum ni boleh jek nak berbekal.. tapi saja tak bawak dan masak cukup2..   #bentoilhamsyahmi […]

#bentoilhamsyahmi | Bento 13-17 Jan 2014

|scheduled entry|   bento ilham last week.. semangat betul ummi ilham sekarang.. tambah pulak hari2 tengok update mak2 lain dalam group “kelab bekal/ bento malaysia” makin membuak2 semangatnya.. ok yok zoom in satu persatu.. #bentoilhamsyahmi 13 Jan 2014 mee sup sayur berfish cake dan carrot aneka bentuk   #bentoilhamsyahmi 15 Jan 2014 nasi kepal aka […]

#bentoilhamsyahmi | Aksesori Bento

oleh kerana ramai yang bertanya.. walaupun bertanya dengan ummi ilham yng baru berjinak2 dengan hiasan bento.. tetap juga saya bantu mak2 diluar sana ye.. ada yang tanya mana dapat mould2, lunch box yang comel lote tu.. ok ni saya nak bagitau ni..   sebelum tu yok baca nota “bento”   Bentō (弁当 atau べんとう?) atau […]

Kisah Kami Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2014

eceeeeeeeeeeehhhhh.. bajet awak retis ye ummi ilham???   thanks to fiza.. kawan blogger yang tak pernah pun saya jumpa.. tapi saya follow cerita dia dari blog.. http://akusukapurple.blogspot.com/ dah lama gila kot.. sejak2 aktif blogging.. fiza ni wartawan karya utusan.. dia nak share cerita kehamilan dan kelahiran ilham syakir.. saya pun on jek.. tak ada masalah […]