Anything About Me Pregnancy Pregnancy Info Pregnancy Journey Products Review Tips

Pregnancy | Khasiat Minyak Kelapa Dara Untuk Ibu Hamil

setiap kali pregnant especially time dah hujung2 memang saya amalkan pengambilan minyak kelapa dara.  kalau sebelum2 ni saya guna bioselusuh dari biodex. tapi kali ni berubah angin pula ke CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO). CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO), sejenis supplement utk kulit yg terbaik bagi mendapatkan kulit yg sihat dan cantik selain menyihatkan tubuh …

Continue Reading
Anything About Me Pregnancy Pregnancy Info Pregnancy Journey Products Review Shaklee Biz Shaklee Malaysia

Pregnancy | Ikhtiar Mengelakkan Kejang Dan Bengkak Kaki Ketika Hamil

alhamdulillah, pregnant kali ni saya tak mengalami kejang kaki atau simpul biawak mahu pun bengkak kaki macam masa mengandungkan ilham syahmi dulu. masa pregnantkan ilham syakir pun alhamdulillah sangat2 kurang masalah2 di atas. masa pregnantkan ilham dulu memang keraplah kena simpul biawak malam2. time2 tengah tidur pulak tu kan. sampai babah ilham terkejut beruk tetiba …

Continue Reading
Bento Bento Ilham Syahmi Bento Kasih Sayang Dari Dapur Hernee Nazir Kelab Bekal/ Bento Malaysia

Resepi #bentoilhamsyahmi Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2015

saja nak share, ummi ilham keluar majalah ibu & anak lagi. hehehe. kalau Januari 2014, kami berkongsi cerita duka tentang Episod Kelahiran – Anak Syurga Muhammad Ilham Syakir bin Mohd Nazir {27 Jun 2013} entrynya boleh dibaca disini.. Kisah Kami Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2014 kali ni share pasal bento pulak. dalam …

Continue Reading
Anything About Me Persediaan Berpantang Pregnancy Pregnancy Info Pregnancy Journey

Pregnancy | Senarai Semak Keperluan Bayi & Ibu Bersalin

alhamdulillah. persiapan kami dah hampir siap sepenuhnya. dah lega tak payah lagi terboyot2 nak cari barang. memang saya dah pesan awal dengan babah ilham untuk settledkan sebelum kandungan menjangkau 8 bulan. tak larat woooo nak bawa perut pergi shopping. babah kata dia ok jek kalau nak suruh pergi shopping sesorang barang baby. tapi biasalah kita …

Continue Reading