Anything About Me, Pregnancy, Pregnancy Info, Pregnancy Journey, Products Review, Tips

Pregnancy | Khasiat Minyak Kelapa Dara Untuk Ibu Hamil

setiap kali pregnant especially time dah hujung2 memang saya amalkan pengambilan minyak kelapa dara.  kalau sebelum2 ni saya guna bioselusuh dari biodex. tapi kali ni berubah angin pula ke CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO). CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO), sejenis supplement utk kulit yg terbaik bagi mendapatkan kulit yg sihat dan cantik selain menyihatkan tubuh badan. Ia diperbuat dari minyak…

Read More

Family, Ole², Work

Ole2 Dari Bali, Krabi & Kuching

ole-ole terakhir di tahun 2014 hehehe. family kami dikuarantin dari pergi bercuti ke mana2 hehehe. last pergi bercuti kat Tanjung Balai, Karimun jek. lepas dapat tahu ummi ilham pregnant terus cuti2 malaysia dibekukan. tak nak merenyah2 bercuti walaupun memang dah ada perancangan nak ke mana. maka kita terima jek lah ole2 dari orang2 yang bercuti.     ole2 dari en.…

Read More

Anything About Me, Pregnancy, Pregnancy Info, Pregnancy Journey, Products Review, Shaklee Biz, Shaklee Malaysia

Pregnancy | Ikhtiar Mengelakkan Kejang Dan Bengkak Kaki Ketika Hamil

alhamdulillah, pregnant kali ni saya tak mengalami kejang kaki atau simpul biawak mahu pun bengkak kaki macam masa mengandungkan ilham syahmi dulu. masa pregnantkan ilham syakir pun alhamdulillah sangat2 kurang masalah2 di atas. masa pregnantkan ilham dulu memang keraplah kena simpul biawak malam2. time2 tengah tidur pulak tu kan. sampai babah ilham terkejut beruk tetiba tengah malam ummi menjerit kaki…

Read More