Anything About Me, Kelab Susu Ibu Johor, My Breastfeeding Journey

{Breastfeeding Journey} Ini Adik Lala Saya ;)

alhamdulillah rezeki susu abang ilham dan adik syakir dikongsi bersama adik lala.. siapa adik lala ni? ni lah adik baru abang ilham.. bukan baru.. rezeki ni kami terima September 2013..   subhanallah.. kuasa Allah kan tak siapa boleh halang.. terima kasih kat geng susu ibu Johor.. hikmahnya saya datang program2 susu ibu.. kebetulan Ila  tanya stok susu saya.. kami pun…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir

{DDHN} Projek Jeruk Mangga Ummi Ilham ;)

|scheduled entry|   hoyeaaaahhhh.. dah lama berangan nak buat jeruk.. tiba2 rezeki DIla bagi mangga muda.. hmmmm.. apa lagi.. menjeruk kita..   actually ni jeruk dah lama buat.. baru je menyusul keluar blog kan..hehehe jeruknya pun dah tak nampak bayang..   jeruk mangga versi ummi ilham.. – mangga muda buang kulit.. basuh.. hiriskan nipis2.. – masukkan dalam balang.. letak gula…

Read More

Anniversary, Family's Activity, My Hero Beso, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

5 Wonderful Years.. Alhamdulillah ;)

|scheduled entry|     alhamdulillah 18 oktober 2013 genap 5 tahun usia perkahwinan kami.. syukur ya Allah.. 5 tahun yang penuh dugaan.. angan2 nak sambut 4 beranak tahun tak kesampaian.. Allah ada perancangan terbaik..   macam biasa tak sah rasanya kalau tak celebrate.. plan punya plan punya plan.. yok bah kita celebrate kat “Absolute Thai” ummi memang tak pernah try…

Read More

Parenting, Parenting Program

Ummi Ilham @ Bengkel Mendorong Anak & Pelajar dengan Teknik Nabi Muhammad SAW

{scheduled entry}   Alhamdulillah 27 Oktober 2013 lepas saya berpeluang untuk menghadiri program yang sangat2 bermanfaat untuk guru2 dan ibu bapa iaitu “Bengkel Mendorong Anak & Pelajar dengan Teknik Nabi Muhammad SAW” di bawah bimbingan Ustazah Siti Khadijah (USK). Sangat2 best!     Program separuh hari yang penuh dengan ilmu2 bermanfaat. Ok saya akan kongsikan serba sedikit ilmu yang saya…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir, Masak-Masak, Recipes

{DDHN} Melty Choc Hershey’s Versi Ummi Ilham ;)

Projek ummi ilham di cuti awal Muharram 🙂 Melty Choc Hershey’s katanyaaa.. hentam saja la labuuuu..     Resepi dari Kak Jannah Ajis.. thanks kak 🙂 sila abaikan cheddar cheese yang tersalah tu.. lagi satu dalam gambar beriya ada badam segala.. sekali badam terhangus pulak.. tercuai masa sangai badam api terbesar.. semuanya “ter” tak sengaja.. ;p   ok yok zoom…

Read More