• My Breastfeeding Journey,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    The 731 Days Journey of Breastfeeding – Congrats Ummi & Ilham Dah Dapat PhD in Breastfeeding.. Alhamdulillah :)

    {Entri ini bukan untuk menunjuk2 apa lagi membangga diri.. entri ini untuk catatan peribadi untuk dikongsi bersama.. catatan seorang ibu bekerjaya yang menyokong 100% penyusuan susu ibu.. semua dengan izin Allah dan usaha dan semangat yang tak pernah padam.. disamping kata semangat dan dorongan dari yang tersayang, family dan rakan2 seperjuangan.. jemput baca sekiranya ianya boleh dijadikan sumber motivasi anda.. bakal ibu atau ibu yang sedang berjuang menyusukan anak syurga tersayang} “Our precious moment..”   Segala puji bagi Allah.. Tuhan sekelian alam.. Alhamdulillah.. dengan izin Allah ummi berjaya menyusukan Ilham selama 2 tahun.. Subhanallah.. Allah makbulkan niat dan doa saya.. mungkin nampak mudah bagi sesetengah orang.. tapi bagi saya, menyusukan…

  • Family's Birthday,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    {14 July 2013} Ilham Syahmi Turns 2!

    ALHAMDULILLAH..ALHAMDULILLAH..ALHAMDULILLAH.. Muhammad Ilham Syahmi turns 2! {14 July 2011 – 14 July 2013}   Alhamdulillah MUHAMMAD ILHAM SYAHMI dah berusia 2 tahun.. Alhamdulillah.. terima kasih ya Allah atas nikmat menjadi seorang ibu dan ayah.. Walau bermacam dugaan yang kami terima.. Allah selitkan kebahagiaan..   Terima kasih ya Allah kerana masih meminjamkan anak syurga ini.. Terima kasih memberi kami peluang menjaga amanahMu.. Walau kami punya kekurangan.. insyaAllah Ilham takkan kami siakan..   Bila bercerita tentang anak.. naluri keibuan saya sangat2 tersentuh.. Apa lagi bila saya baru kehilangan permata hati.. Ya Allah.. saya masih bersyukur punya seorang anak.. Ilham Syahmi.. penawar suka duka ummi dan babah.. Semoga jadi anak yang soleh ye…

  • Ramadhan Al-Mubarak,  Ramadhan Buffet

    {Ramadhan Buffet 2013} Kapten Steamboat & Grill, Johor Bahru

    Jom skodeng Ramadhan Buffet at one of my favourite place..     Kapten Steamboat & Grill, Johor Bahru Alamat: 8-01 & 10-01 Jalan Tun Abdul Razak, Susur 6, Taman Suria Muafakat, 80200 Johore Bahru, Johor Hubungi: 017-7111792/019-7710765 Isnin – Khamis: Dewasa – RM28 nett Jumaat – Ahad: Dewasa – RM32 nett Setiap hari: Warga Emas – RM20 nett Kanak-kanak – RM15 nett **10% deposit for reservation**   nahhhh.. guidelines ye uolls     Nak gi buka kat sana sila ajak saya   “Salam Ramadhan Al-Mubarak dari herneenazir{dot}com”

  • Ramadhan Al-Mubarak,  Ramadhan Buffet

    {Ramadhan Buffet 2013} “Nostalgia Selera Kampung” @ Hotel Sentral, Johor Bahru

    Meh sini rapat2.. Promo buffet ramadhan khas untuk anda..     Buffet Ramadhan “Nostalgia Selera Kampung” @ Hotel Sentral, Johor Bahru 12 Julai – 5 Ogos 2013 Hidangan Istimewa: “Roti Jala Durian” Dewasa: RM45.00nett Kanak-kanak : RM25.00nett Warga Emas : RM35.00nett Promosi : Beli 10 dewasa percuma 2 Promosi bilik serendah: RM118.00 nett Aktiviti car boot sale untuk kelengkapan raya juga turut diadakan.. Ok nah ni map untuk ke Hotel Sentral, Johor Bahru formerly known s Naza Talyya Hotel (erkkk.. saya pun baru tahu sebenarnya )   Orang Johor sure dah mahirkan jalan2 kat bandar tu.. kalau sesat malu..       Untuk tempahan dan info lanjut sila hubungi.. 07-222…

  • My Hero Kechik - Ilham Syahmi,  Parenting

    {Parenting} Potty Train

    Copy &  paste dari FB Prof. Dr. Rozieta Shaary untuk rujukan ummi dan babah.. sebab kami tak start lagi potty train lagi ilham.. sekarang ummi tengah nak kumpul2 ilmu dulu.. almaklumlah nak pengalaman pertama nak potty train anak.. fizikal dan mental kena kuat.. takut kang ter”emo” bila tengok ilham buat kuih kat serata rumah insyaAllah akan dipraktikkan ilmu2 di bawah.. jom kita baca POTTY TRAIN Bersyukur kita kerana ada kawan kita yang sudi berkongsi strategi yang beliau gunakan "POTTY TRAIN’ anak beliau. Setelah membacanya ibu sarankan ucapkan terima kasih kepada beliau di ruang komen. Selamat membaca ************************************ PERKONGSIAN DARIPADA NURUL BARIAH MD JAMIL. First and foremost, both husband and wife…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: