My Hero Kechik - Ilham Syahmi, Rambling, Weekend

Dating Yang Direstui :p

abaikan tajuknya ye.. ummi yang over sebenarnya.. ilham tak de apa2 pun dengan teha.. teha malu2 ada la kan.. betul2 macam “Wanita Melayu Terakhir” tapi masalahnya dia bukan malu2 kucing dengan ilham.. tapi dia malu2 kucing dengan babah.. aiyaaaaaaaakkkkk..   sebenarnya ummi dan mama jie plan nak breakfast sama2 kat warung poyot.. sekali mama jie dah sampai dulu tengok warung…

Read More

Anything About Me, Rambling

Geng2 Mak Buyong.. Wear Your Face Mask!!!! ;)

Bacaan terkini setakat jam 5.00 pm sekitar kawasan Johor (Larkin Lama).. masuk sekali kawasan Gelang Patah, Pelabuhan Tanjung Pelepas.. dah 219 uollssssssss..   Sumber: http://www.doe.gov.my/apims/   Doa banyak2 Allah turunkan hujan.. supaya kurang sikit jerebu ni.. untuk kawan2 yang sama2 mak buyong.. jaga kesihatan kita ye.. banyakkan minum air masak.. kurangkan aktiviti luar..     oleh kerana dalam opis dah…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir, My Hero Beso

Menu Sempena Hari Bapa :)

menu tak berapa nak special pun.. tapi ikhlas dimasak dengan kasih sayang.. last year pun celebrate kat rumah je.. this year pun sama.. sian babah..   menu kami..     siakap stim.. dan..     kangkung goreng belacan.. tak ada potong2 kek bagai.. balik dari playgroup ilham.. masak2.. siap2.. ummi kepeningan.. duk rumah diam2..   Untuk ayah tersayang..    …

Read More

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa bagi Negeri Johor 2013M/1434

Assalamualaikum malam ni nak share Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa bagi Negeri JOHOR 2013M/1434 Yang kat bawah ni saya print screen untuk daerah Johor Bahru, Kulaijaya, Kota Tinggi dan Mersing dan Pulau2 berhampiran..   Download untuk Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa bagi Negeri Johor 2013M/1434 sila klik link di bawah: https://docs.google.com/file/d/0B8sp2ae1NS_GTUlfbFpQWnpsSWs/edit   Lafaz niat sehari: Lafaz setiap malam.…

Read More

Ramadhan Al-Mubarak, Ramadhan Buffet

{Ramadhan Buffet 2013} New York Hotel, Johor Bahru

Info sharing.. First entry pasal Ramadhan Buffet 2013.. Khas untuk readers herneenazir{dot}com dapat forwarded email dari HR Department.. diorang share pakej Ramadhan buffet ni.. bukannya nak suruh ingat makan jek tau.. yang penting kedatangan Ramadhan tu untuk menambah amal ibadat sesama kita..     Dear valued guest, We are offering the Ramadhan Package for you, if there any enquiries, please…

Read More