• My Hero Kechik - Ilham Syahmi,  Rambling,  Weekend

    Dating Yang Direstui :p

    abaikan tajuknya ye.. ummi yang over sebenarnya.. ilham tak de apa2 pun dengan teha.. teha malu2 ada la kan.. betul2 macam “Wanita Melayu Terakhir” tapi masalahnya dia bukan malu2 kucing dengan ilham.. tapi dia malu2 kucing dengan babah.. aiyaaaaaaaakkkkk..   sebenarnya ummi dan mama jie plan nak breakfast sama2 kat warung poyot.. sekali mama jie dah sampai dulu tengok warung poyot tutup daaaa.. sian mama jie nak try soto poyot x dapat.. tak apa next time kita try.. lepas tu ummi pun ajak lepak la kat kedai papacu.. haaaa kiranya dating teha dan ilham bersaksikan kedai papacu..     eceehhhhh.. malu2 anak dara mama jie ni..     ilham pun…

  • Anything About Me,  Rambling

    Geng2 Mak Buyong.. Wear Your Face Mask!!!! ;)

    Bacaan terkini setakat jam 5.00 pm sekitar kawasan Johor (Larkin Lama).. masuk sekali kawasan Gelang Patah, Pelabuhan Tanjung Pelepas.. dah 219 uollssssssss..   Sumber: http://www.doe.gov.my/apims/   Doa banyak2 Allah turunkan hujan.. supaya kurang sikit jerebu ni.. untuk kawan2 yang sama2 mak buyong.. jaga kesihatan kita ye.. banyakkan minum air masak.. kurangkan aktiviti luar..     oleh kerana dalam opis dah semerbak bau asap.. bersama udara yang kelabu asap.. mari kita balut shawl..     petang sikit.. kita berangan jadi doktor.. meh sini siapa nak operate hidung.. tekak.. perut pun boleh   ok ini seriusssssssssss.. jangan memain.. jaga kesihatan.. risaunya la hai.. sian anak2 kecil termasuk anak saya.. ya Allah turunkanlah…

  • Dari Dapur Hernee Nazir,  My Hero Beso

    Menu Sempena Hari Bapa :)

    menu tak berapa nak special pun.. tapi ikhlas dimasak dengan kasih sayang.. last year pun celebrate kat rumah je.. this year pun sama.. sian babah..   menu kami..     siakap stim.. dan..     kangkung goreng belacan.. tak ada potong2 kek bagai.. balik dari playgroup ilham.. masak2.. siap2.. ummi kepeningan.. duk rumah diam2..   Untuk ayah tersayang..     Untuk encik suami tersayang..     dan bakal bapa suatu hari nanti.. Encik Ilham Syahmi..   {co-pilot tok ayah }   “SELAMAT HARI BAPA” Semoga Allah memanjangkan usia kalian berdua.. mengampunkan dosa2 kalian.. dan merahmati hidup hidup kalian.. semoga menjadi ayah yang soleh untuk kami (kak long/ ana/ ayu) &…

  • Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa

    Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa bagi Negeri Johor 2013M/1434

    Assalamualaikum malam ni nak share Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa bagi Negeri JOHOR 2013M/1434 Yang kat bawah ni saya print screen untuk daerah Johor Bahru, Kulaijaya, Kota Tinggi dan Mersing dan Pulau2 berhampiran..   Download untuk Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa bagi Negeri Johor 2013M/1434 sila klik link di bawah: https://docs.google.com/file/d/0B8sp2ae1NS_GTUlfbFpQWnpsSWs/edit   Lafaz niat sehari: Lafaz setiap malam. Niat ringkas: نَوَيْتُ صَوْمَ رَمَضَانَ لِلَّهِ تَعَالَى Niatnya: Sahaja aku puasa Ramadhan kerana Allah Taala. Lafaz lengkap: نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ عَنْ أَدَاءِ فَرْضِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى Niatnya: Sahaja aku puasa esok hari pada bulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.     Sebenarnya bangun untuk bersahur itu sudah…

  • Ramadhan Al-Mubarak,  Ramadhan Buffet

    {Ramadhan Buffet 2013} New York Hotel, Johor Bahru

    Info sharing.. First entry pasal Ramadhan Buffet 2013.. Khas untuk readers herneenazir{dot}com dapat forwarded email dari HR Department.. diorang share pakej Ramadhan buffet ni.. bukannya nak suruh ingat makan jek tau.. yang penting kedatangan Ramadhan tu untuk menambah amal ibadat sesama kita..     Dear valued guest, We are offering the Ramadhan Package for you, if there any enquiries, please don’t hesitate to give us a call at 07-331 1588. Come & Join Us for Ramadhan Buffet Dinner!!   RAMADHAN BUFFET DINNER 10 July -  7 August 2013 6.30 pm – 10.00 pm Adult – RM60++ Children – RM30++ (4 – 12 years old) HARI RAYA BUFFET HI-TEA 8 &…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: