Dating Yang Direstui :p

abaikan tajuknya ye.. ummi yang over sebenarnya.. ilham tak de apa2 pun dengan teha.. teha malu2 ada la kan.. betul2 macam “Wanita Melayu Terakhir” tapi masalahnya dia bukan malu2 kucing dengan ilham.. tapi dia malu2 kucing dengan babah.. aiyaaaaaaaakkkkk..   sebenarnya ummi dan mama jie plan nak breakfast sama2 kat warung poyot.. sekali mama jie […]

Geng2 Mak Buyong.. Wear Your Face Mask!!!! ;)

Bacaan terkini setakat jam 5.00 pm sekitar kawasan Johor (Larkin Lama).. masuk sekali kawasan Gelang Patah, Pelabuhan Tanjung Pelepas.. dah 219 uollssssssss..   Sumber: http://www.doe.gov.my/apims/   Doa banyak2 Allah turunkan hujan.. supaya kurang sikit jerebu ni.. untuk kawan2 yang sama2 mak buyong.. jaga kesihatan kita ye.. banyakkan minum air masak.. kurangkan aktiviti luar..     […]

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa bagi Negeri Johor 2013M/1434

Assalamualaikum malam ni nak share Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa bagi Negeri JOHOR 2013M/1434 Yang kat bawah ni saya print screen untuk daerah Johor Bahru, Kulaijaya, Kota Tinggi dan Mersing dan Pulau2 berhampiran..   Download untuk Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa bagi Negeri Johor 2013M/1434 sila klik link di bawah: https://docs.google.com/file/d/0B8sp2ae1NS_GTUlfbFpQWnpsSWs/edit   Lafaz […]

{Ramadhan Buffet 2013} New York Hotel, Johor Bahru

Info sharing.. First entry pasal Ramadhan Buffet 2013.. Khas untuk readers herneenazir{dot}com dapat forwarded email dari HR Department.. diorang share pakej Ramadhan buffet ni.. bukannya nak suruh ingat makan jek tau.. yang penting kedatangan Ramadhan tu untuk menambah amal ibadat sesama kita..     Dear valued guest, We are offering the Ramadhan Package for you, […]

Bukan 1, 2, 3 Kes.. Rupanya Ada 5 Kes Dia Buat Semalam.. Ilham Syahmi oooooohh.. Ilham Syahmi ;)

babah kerja shift malam.. macam biasa sebelum pergi kami makan berjemaah.. si abang long tu tak nak makan pulak.. maybe dah kenyang makan kat rumah ibu zura.. apa pun ummi still simpankan nasi untuk dia..   pukul 7.40pm babah pergi kerja.. dalam pukul 10 lebih babah we chat..     babah bagitau.. ilham buat kes.. […]