Dari Dapur Hernee Nazir, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Ada Gaya Tak Jadi Masterchef?? :p

disebalik tabir  DDHN..  “DARI DAPUR HERNEE NAZIR” rupanya ada seorang masterchef kecik yang berangan.. pantang sekali tau kalau dengar ummi menumbuk kat dapur.. cepat2 dia datang sambil menempel tepi ummi.. sibuk nak tolong tumbuk sekali.. bila tak bagi mula la bat2 merajuk la.. ngengada kan..lagi2 nak jadi abang ni.. memacam kerenah dia nak tarik perhatian ummi dan babah..    …

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir

{DDHN} Random Cooking #5

masa untuk menayang masakan.. mental.. mental.. mental.. hahahaha..   sekarang ni sejak keluar statement snap gambar masuk fb ada masalah mental.. tiap kali nak snap jek.. ada orang sindir.. mental!   ada i kisah???   jommmm.. cuci mata..     menu sarapan pagi bila punya tak ingat.. plannya nak masak sebelum babah pergi kerja.. sempat la dia isi perut kat…

Read More

Anything About Me, Pregnancy Journey, Weekend

Membuli Anak Jiran Belikan Aiskrim Malaysia :p

  haahhhhh.. cerita last weekend.. sedang syok menyapu sampah kat kaki lima rumah.. ada dua beradik.. kakak dan adik lelaki lalu.. sambil hisap aiskrim malaysia.. pada tangan kakak ada aiskrim milo dan asam kecut..   ya rabbi.. tuhan je yang tahu bertapa mengecur lagi mengecesssss nya saya..   terus panggil budak perempuan tu.. “dik..beli aiskrim tu kat mana?” “dekat blok…

Read More

Pregnancy Info, Pregnancy Journey

Diet Seimbang Ketika Hamil

untuk rujukan ummi ilham.. so far bila kira2 kandungan saya yang menjejak ke 24 minggu ni, peningkatan berat badan yang sedang2 elok adalah 10kg.. macam poyo jek kan.. nak sedapkan hati sendiri.. tapi harap2 sangat la tak la naik mencanakkan.. takut nanti kena minum sirap bandung 3 layer lagi.. ok ibu2 hamil kat luar sana jom baca info kat bawah…

Read More

Recipes, Resepi Ibu Berpantang

Resepi Khas Untuk Adik2 Yang Bakal Menjaga Saya Masa Berpantang Nanti.. Sambal Bilis Berkunyit :)

Credit to: PA&MA Oleh: Editorial PaMa Tarikh: 29 Mei 2013   Menurut kajian, masalah perut buncit akibat kehamilan boleh berkekalan jika tidak diatasi dengan segera. Elakkan makanan berlemak sewaktu berpantang tetapi jangan abaikan pengambilan makanan berkhasiat. Masa penyediaan: 30 minit Bahan-bahannya: *100 gm ikan bilis *3 sm kunyit tua dikisar halus *3 sm lempoyang dikisar halus *2 sudu kecil lada…

Read More