• Anything About Me,  Dari Dapur Hernee Nazir,  Foods for Baby,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi,  Pregnancy Journey

    Ilham’s Foods Of The Day – 270313

    dah lama tak tayang bekalan ilham kan.. hari ni ummi masih bertenaga dan sempat bekalkan menu di bawah..   nasi putih, sup sayur (brokoli, carrot, kacang sepat, enoki mushroom) dan ayam goreng   anak bujang saya tu memang suka makan berkuah.. kuah tu dipanggil “air”.. suka sangat hirup kuah.. jadi setiap bekalan mestilah ada berkuah2.. lagi pun tak sampai hati ummi dia.. nak bekalkan lauk kering kontang..   sekarang selera dia memang bertambah2.. alhamdulillah.. timbang last week naik 500gm.. so sekarang berat dia 8.7kg.. walaupun masih lingkungan 8kg.. tapi ummi dan babah sangat2 bersyukur.. naik juga kan..   Ā gambar recycle šŸ˜‰   next month timbang lagi.. nurse masih bagi vitamin…

  • My Breastfeeding Journey,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi,  Parenting

    Abang Long Wannabe.. Dah 20 Months Yawww!!

    20 months aka 1 year 8 months.. how time flies.. pheeewwwwwww~ dah nak masuk 2 tahun dah hero kechik ummi.. dah nak jadi abang long kan..   masih membesar denganĀ susuĀ FREEĀ dariĀ ALLAH.. alhamdulillah.. subhanallah.. selain khasiat yang tiaa tandingan ilham dapat.. sesungguhnya Allah juga bantu ummi dan babah jimat belanja.. alhamdulillah.. tak terjangkau dek akal.. kalau Allah tak gerakkan hati ni untuk BF ilham.. dah berapa agaknya duit belanja susu bulanan ilham sepanjang 20 bulan.. terima kasih ya Allah.. kerana menguatkan semangat ummi ilham.. terima kasih atas rezeki susu yang tak semeriah orang lain.. tapi alhamdulillah cukup untuk anak ummi ni.. mudah2an 4 bulan terakhir ni berjalan lancar.. tanpa memudaratkan ummi, baby…

  • Anything About Me,  Pregnancy Journey

    Check Up 18 Feb 2013

    ini cerita check up bulan lepas ye.. bukan check up semalam yang tragis :p   ummi ilhams kan terlebih rajin.. update blog ikut mood dia.. agak2 mood kedaung.. maka kedaung la blog nya.. haha         sampai klinik yang tak berapa awal.. maka dapatlah nombor yang pun tak berapa nak awal.. tahniah! yang penting.. mana2 preggy mom dari KD Paya Mengkuang.. memang akan dapat turn hari isnin.. hari isnin yang sangat hap”pening”.. sebab saing2 sekali dengan baby2 nak check up..         alhamdulillah.. dapat doctor yang best.. pestaim dengan dr. sunihaliza ni.. sangat mesra alam dan detail.. jadi nak bertanya pun tak ragu2.. tu adik ilham..…

  • Dari Dapur Hernee Nazir

    [DDHN] Homemade Steamboat.. Sos Ala Johnny’s In Da House ;)

    alhamdulillah.. berjaya juga menggunakan periuk steamboat sendiri.. so far dah 3 kali la bersteamboat.. kata peminat tegar steamboat kan.. kang tak buat ummi yang kena rebus kang.. :p resepi ni mudah je.. kalau untuk kuah steamboat.. saya ambil resepi yang termudah sekali.. saya tak buat kuah tomyam.. almaklumlah ada hero kechik nanti sakit pulak perut dia..hehehe jadi saya just buat kuah guna kuib ayam knorr.. jom tengok bahan2 yang saya sediakan.. bahan2 ni adalah mengikut selera kami šŸ™‚ Ā  egg toufu meatball chicken ball fish ball crab stick brokoli cendawan enoki cendawan shitake pak choy mee hoon dah siap bahan2.. moh la kita longgok atas meja.. ooppsss.. kami tambah nasi…

  • Anything About Me,  Dari Dapur Hernee Nazir

    Mari Mengepow Babah ;)

    ye..ye.. sila percaya.. kami memang peminat tegar steamboat.. plan 2 minggu lepas.. mula2 kita mengepow babah makan kat johnny’s lepas kenyang perut kita mengepowwww..   sabar2.. kita tayang gambar makan dulu ok..     ni hero2 kesayangan ummi.. babah suruh tengok ummi nak snap.. dia sibuk nak tunjuk peace dia.. kami makan dengan jayanya.. ilham pun selera terlebih.. sampai keras perut kekenyangan..   lepas kenyang.. tibalah masa yang ditunggu2.. masa untuk mengepow babah.. ummi tuntut sebab babah yang dah lama janji.. šŸ˜‰     kami pun mensurveylah.. puas belek2 dan telek2 mana yang berkenan di hati.. nak ambil yang boleh grill untuk bbq rasa macam mahal pulak.. kesian babah kan..Ā **ummi…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: