Anything About Me, Dari Dapur Hernee Nazir, Foods for Baby, My Hero Kechik - Ilham Syahmi, Pregnancy Journey

Ilham’s Foods Of The Day – 270313

dah lama tak tayang bekalan ilham kan.. hari ni ummi masih bertenaga dan sempat bekalkan menu di bawah..   nasi putih, sup sayur (brokoli, carrot, kacang sepat, enoki mushroom) dan ayam goreng   anak bujang saya tu memang suka makan berkuah.. kuah tu dipanggil “air”.. suka sangat hirup kuah.. jadi setiap bekalan mestilah ada berkuah2.. lagi pun tak sampai hati…

Read More

My Breastfeeding Journey, My Hero Kechik - Ilham Syahmi, Parenting

Abang Long Wannabe.. Dah 20 Months Yawww!!

20 months aka 1 year 8 months.. how time flies.. pheeewwwwwww~ dah nak masuk 2 tahun dah hero kechik ummi.. dah nak jadi abang long kan..   masih membesar dengan susu FREE dari ALLAH.. alhamdulillah.. subhanallah.. selain khasiat yang tiaa tandingan ilham dapat.. sesungguhnya Allah juga bantu ummi dan babah jimat belanja.. alhamdulillah.. tak terjangkau dek akal.. kalau Allah tak gerakkan hati ni untuk…

Read More

Anything About Me, Pregnancy Journey

Check Up 18 Feb 2013

ini cerita check up bulan lepas ye.. bukan check up semalam yang tragis :p   ummi ilhams kan terlebih rajin.. update blog ikut mood dia.. agak2 mood kedaung.. maka kedaung la blog nya.. haha         sampai klinik yang tak berapa awal.. maka dapatlah nombor yang pun tak berapa nak awal.. tahniah! yang penting.. mana2 preggy mom dari…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir

[DDHN] Homemade Steamboat.. Sos Ala Johnny’s In Da House ;)

alhamdulillah.. berjaya juga menggunakan periuk steamboat sendiri.. so far dah 3 kali la bersteamboat.. kata peminat tegar steamboat kan.. kang tak buat ummi yang kena rebus kang.. :p resepi ni mudah je.. kalau untuk kuah steamboat.. saya ambil resepi yang termudah sekali.. saya tak buat kuah tomyam.. almaklumlah ada hero kechik nanti sakit pulak perut dia..hehehe jadi saya just buat…

Read More

Anything About Me, Dari Dapur Hernee Nazir

Mari Mengepow Babah ;)

ye..ye.. sila percaya.. kami memang peminat tegar steamboat.. plan 2 minggu lepas.. mula2 kita mengepow babah makan kat johnny’s lepas kenyang perut kita mengepowwww..   sabar2.. kita tayang gambar makan dulu ok..     ni hero2 kesayangan ummi.. babah suruh tengok ummi nak snap.. dia sibuk nak tunjuk peace dia.. kami makan dengan jayanya.. ilham pun selera terlebih.. sampai keras…

Read More