• Mak,  Memories

    13213 :'(

      wahai bonda.. rindu tak terkata.. tiap saat tiap ketika.. hanya hati mampu berbicara.. dalam sendu meratap hiba.. cukuplah hanya dalam mimipi kita bersua.. melepaskan rindu dihati anakanda.. wahai bonda.. anakanda tak pernah jemu mendoakan kesejahteraan bonda di sana.. damailah.. tenanglah bonda bersama Pencipta.. anakanda akan sentiasa merindui belaian kasih sayang bonda.. Al-Fatihah | Allahyarhamah Kasmah binti Daud | 13 Febuari 1952 | 61 tahun

  • Family's Birthday,  My Hero Beso

    Happy 33rd Birthday Babah!

    HAPPY 33RD BIRTHDAY BABAH   We love u so much!   Semoga babah dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki untuk family kecil kita.. (sorry la ummi bagi ayat yang sama setiap tahun ;))   Semoga Allah ampunkan segala  dosa2 babah..   Semoga babah berjaya dunia akhirat..   Semoga babah jadi anak, suami dan bapa yang soleh..   Semoga apa yang diimpikan menjadi kenyataan..   Esok kita makan beso ye..   Sorry tahun ni wish tak berapa nak kreatif.. (macam la before ni kreatif sangat)    faham2 je la kan ummi tengah weng2.. 🙂   nak taip entry last minutes ni pun budak conet ni kacau..   hadiah paling berharga ummi bagi…

  • Pregnancy Journey

    Ohhh.. MGTT!!

    pagi khamis yang tak berapa nak indah.. bergegaslah kami ke KK Gelang Patah..     ikut plan asal konon2 nak sampai 7.30am.. sekali terlewat pulak 8 lebih baru sampai.. nasib baik tak terlepas 8.30am.. kalau tak sia2 kena datang hari lain..     ok tahniah.. my lucky number 0053.. tunggu dalam 1/2 jam maka sampailah turn saya.. mula2 macam biasa nurse sedut darah dulu.. untuk hiv test..apa lagi satu test tak ingat.. dan the latest one talasemia test.. huhuhu.. tak sanggup makcik nak tengok.. masa ilham dulu tak ada lagi untuk talasemia test.. haaaaa.. tu ha “air sirap bandung 3 layer” yang sedap tu.. gambar dalam cawan yang dah siap sedia tak…

  • My Hero Kechik - Ilham Syahmi,  Pregnancy Journey

    When 3 Become 4.. Alhamdulillah Rezeki Anak Syurga Ke 2 :)

    Bismillahirrahmanirrahim.. alhamdulillah syukur atas segala kurniaan Allah.. untuk kali ke 6.. Allah kurniakan kami seorang lagi anak syurga.. ye.. ummi ilham sedang hamil anak kedua.. dan ilham sekarang “Abang Long Wannabe” 😉 yeay!   first time buat UPT sendiri agak ternganga kejap la.. tak puas hati buat lagi esoknya.. ok dua2 kali test memang positive.. maknanya memang dah sampai masa rezeki Allah lagi.. insya Allah..kalau Allah izinkan.. 🙂   last week buat check up kat tempat biasa.. Pusat Sakit Puan & Pakar Perbidanan Khor & Loh.. Dr. Ong tanya previous labour history.. dia ingat lagi saya pernah check up kat sana.. scan baby..alhamdulillah baby sihat.. dah ada degupan jantung.. subhanallah.. macam nak…

  • My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    YB Ilham In Action! ;)

    hai..hai..hai.. assalamualaikum.. puan belog kembali lagi.. 🙂   ni nak tayang gambar hero kechik kita ni.. hadoiiii.. makin besar makin macam2 aksi.. peramah ikut siapa la ni kan.. semua orang dia nak angkat tangan.. babah hon2 tin2 pon2 kat orang tepi jalan.. dia kat dalam kereta yang tolong angkat tangan..   ni gambar di suatu petang ummi malas masak.. kami makan kat pak adam corner.. seboleh2 tak nak duduk diam2.. nak juga merayau mentang2 dah ada kaki.. sekali ummi dan babah perhatikan je gelagat dia.. sambil tergelak2 ummi cakap kat babah.. “tengok hero kechik awak tu.. dah macam YB melawat kawasan”   nahhhh.. let the pictures do the talking! 😉 **ummi…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: