Mak, Memories

13213 :'(

  wahai bonda.. rindu tak terkata.. tiap saat tiap ketika.. hanya hati mampu berbicara.. dalam sendu meratap hiba.. cukuplah hanya dalam mimipi kita bersua.. melepaskan rindu dihati anakanda.. wahai bonda.. anakanda tak pernah jemu mendoakan kesejahteraan bonda di sana.. damailah.. tenanglah bonda bersama Pencipta.. anakanda akan sentiasa merindui belaian kasih sayang bonda.. Al-Fatihah | Allahyarhamah Kasmah binti Daud | 13…

Read More

Family's Birthday, My Hero Beso

Happy 33rd Birthday Babah!

HAPPY 33RD BIRTHDAY BABAH   We love u so much!   Semoga babah dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki untuk family kecil kita.. (sorry la ummi bagi ayat yang sama setiap tahun ;))   Semoga Allah ampunkan segala  dosa2 babah..   Semoga babah berjaya dunia akhirat..   Semoga babah jadi anak, suami dan bapa yang soleh..   Semoga apa yang diimpikan…

Read More

Pregnancy Journey

Ohhh.. MGTT!!

pagi khamis yang tak berapa nak indah.. bergegaslah kami ke KK Gelang Patah..     ikut plan asal konon2 nak sampai 7.30am.. sekali terlewat pulak 8 lebih baru sampai.. nasib baik tak terlepas 8.30am.. kalau tak sia2 kena datang hari lain..     ok tahniah.. my lucky number 0053.. tunggu dalam 1/2 jam maka sampailah turn saya.. mula2 macam biasa…

Read More

My Hero Kechik - Ilham Syahmi, Pregnancy Journey

When 3 Become 4.. Alhamdulillah Rezeki Anak Syurga Ke 2 :)

Bismillahirrahmanirrahim.. alhamdulillah syukur atas segala kurniaan Allah.. untuk kali ke 6.. Allah kurniakan kami seorang lagi anak syurga.. ye.. ummi ilham sedang hamil anak kedua.. dan ilham sekarang “Abang Long Wannabe” 😉 yeay!   first time buat UPT sendiri agak ternganga kejap la.. tak puas hati buat lagi esoknya.. ok dua2 kali test memang positive.. maknanya memang dah sampai masa rezeki Allah…

Read More

My Hero Kechik - Ilham Syahmi

YB Ilham In Action! ;)

hai..hai..hai.. assalamualaikum.. puan belog kembali lagi.. 🙂   ni nak tayang gambar hero kechik kita ni.. hadoiiii.. makin besar makin macam2 aksi.. peramah ikut siapa la ni kan.. semua orang dia nak angkat tangan.. babah hon2 tin2 pon2 kat orang tepi jalan.. dia kat dalam kereta yang tolong angkat tangan..   ni gambar di suatu petang ummi malas masak.. kami makan…

Read More