• Aktiviti KKPTP

    2 in 1 Story | Annual Pass Redemption & PTP Family Day @ Legoland (101112)

    cerita last month.. buat pertama kali ke Legoland.. tujuan utama meredeem annual pass.. ummi macam biasa tukang snap.. ilham buat tak tahu je.. siap2 beratur, isi form segala.. budak kecik ni pun sibuk buat kuih.. lepas masuk je terus ke toilet tuakr diaper.. sangat cute toilet legoland..hehehe lepas salin je..dia dah merengek nak tidur.. kebetulan hujan pun turun.. popok2 terus tertidur.. orang nak ronda legoland.. dia dah sampai lala land..hehehe hujan stop je kami meronda kawasan..  jom tengok! sebab ummi ilham penat nak bercerita.. dataran JB.. Hoyeahhhh PTP.. lupa nama..boleh gitu? 😉 PTP lagi.. tu je la yang ummi ingat.. 😉 comel kan.. tengah ronda2 budak kecik ni bangun.. siap…

  • Aktiviti KKPTP,  Anything About Me,  Work

    Terjebak Dalam Bidang KeSUKANan ;p

    aktiviti baru semenjak dua menjak PTP launched karnival sukan.. aktiviti menjadi “pom2 mak” setiap petang yang ada team ORION bertanding.. alhamdulillah team kami dua2 dapat ke separuh akhir.. fuhhh tak sia2 mak menjerit tepi padang 😉   petang ni ada game lagi.. menentukan tempat ke 3 dan ke 4.. sepatutnya semalam.. tapi atas sebab padang yang dah macam kolam renang.. makanya dipostponed ke petang ni..     kamilah penyokong setia team ORION aka rumah kuning 😉     the “POM2 MAK” tiga ke kanan jek.. yang dua orang lagi tu anak dara lagi 🙂 selain dari pom2 mak.. ummi ilham juga diPAKSA melibatkan diri dalam sukaannnnn.. volley ball.. amekawwwwwwwwwwwwwwwww..  …

  • Dari Dapur Hernee Nazir

    [DDHN] Kuih Keria Mantol Santapan Petang ;)

    ahad minggu lepas.. tak tahulah ada roh rajin mana yang merasuk.. tekak pulak terasa nak makan kuih keria.. masa en. nazir ke kedai saya suruh beli keledek.. lepas siap2 masak dan makan tengahari.. terus mengerjakan keledek senyap2 kat dapur.. resepi ni saya ikut dalam buku “1 Hari 1 Resepi” saya kirim dengan ibu adeeb.. ok jom tengok bahan2 nak membuat kuih keria..     Bahan2: 500 gram keledek 1 cawan tepung gandum garam secukup rasa minyak bagi menggoreng 1 cawan gula 1/2 cawan air   Cara2:   1. keledek dibuang kulit dan dipotong kecil. 2. masukkan keledek, garam dan air secukupnya di dalam periuk. rebuskan hingga lembut.     nahhh..…

  • Bisnes,  Green Art Studio,  Photography

    Babah @ SN Style Seminar, Dewan UTHM Batu Pahat

    ni cerita semalam.. kalau nak tunggu babah update blog bersawang dia.. memang takkkkkkkkkkkk la kan.. hehehe mula2 ingatkan seminar ni hari sabtu.. dah beriya nak ikut la.. babah pergi seminar kami berdua lepak2 rumah kak andak.. sekali hari ahad daaaaaaaaa.. tak dapek la nak ikut sebab ilham ada kelas.. 🙂   SN Style Seminar  Fotografi | Demonstrasi| Motivasi | Strategi credit pic: Saiful Nang Fan Page banyak input yang babah dapat katanya.. alhamdulillah..ummi doakan yang terbaik.. mudah2an ilmu yang babah dapat.. boleh dimanfaatkan untuk bisnes yang babah pilih.. nahhhhh.. ada orang suka dapat bergambar dengan Encik Saiful Nang..   sekarang ni babah ilham dah ada studio kecil2an sendiri.. joint venture…

  • My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Abang Motak ;)

    macam tahun lepas.. hari raya qurban ilham korbankan rambut.. raya tahun ni pun sama juga.. sekarang ilham sudah jadi “abang motak” 😉 dah besar ni, makin susah nak gunting rambut.. nasib baiklah babah je yang guntingkan.. kalau bawak pergi kedai mau dia meraung tengok muka tukang gunting.. mula2 plan tak nak botak.. babah nak trim tepi2 je.. sebab sebenar2nya.. “ada orang yang tersangat baik hati dan limpa pergi potong rambut ilham” kantoi sebab ummi nak pacakkan rambut.. sekali tengok kenapa la rambut ilham kontot.. thanks bebanyak ye kot2 dia terbaca 😉 yang penting orangnya tu bukan BS ilham.. ye saya pasti..sebab dah tanya dia kata dia tak buat.. rajin dan…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: