Aktiviti KKPTP

2 in 1 Story | Annual Pass Redemption & PTP Family Day @ Legoland (101112)

cerita last month.. buat pertama kali ke Legoland.. tujuan utama meredeem annual pass.. ummi macam biasa tukang snap.. ilham buat tak tahu je.. siap2 beratur, isi form segala.. budak kecik ni pun sibuk buat kuih.. lepas masuk je terus ke toilet tuakr diaper.. sangat cute toilet legoland..hehehe lepas salin je..dia dah merengek nak tidur.. kebetulan hujan pun turun.. popok2 terus…

Read More

Aktiviti KKPTP, Anything About Me, Work

Terjebak Dalam Bidang KeSUKANan ;p

aktiviti baru semenjak dua menjak PTP launched karnival sukan.. aktiviti menjadi “pom2 mak” setiap petang yang ada team ORION bertanding.. alhamdulillah team kami dua2 dapat ke separuh akhir.. fuhhh tak sia2 mak menjerit tepi padang ๐Ÿ˜‰   petang ni ada game lagi.. menentukan tempat ke 3 dan ke 4.. sepatutnya semalam.. tapi atas sebab padang yang dah macam kolam renang..…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir

[DDHN] Kuih Keria Mantol Santapan Petang ;)

ahad minggu lepas.. tak tahulah ada roh rajin mana yang merasuk.. tekak pulak terasa nak makan kuih keria.. masa en. nazir ke kedai saya suruh beli keledek.. lepas siap2 masak dan makan tengahari.. terus mengerjakan keledek senyap2 kat dapur.. resepi ni saya ikut dalam buku “1 Hari 1 Resepi” saya kirim dengan ibu adeeb.. ok jom tengok bahan2 nak membuat…

Read More

Bisnes, Green Art Studio, Photography

Babah @ SN Style Seminar, Dewan UTHM Batu Pahat

ni cerita semalam.. kalau nak tunggu babah update blog bersawang dia.. memang takkkkkkkkkkkk la kan.. hehehe mula2 ingatkan seminar ni hari sabtu.. dah beriya nak ikut la.. babah pergi seminar kami berdua lepak2 rumah kak andak.. sekali hari ahad daaaaaaaaa.. tak dapek la nak ikut sebab ilham ada kelas.. ๐Ÿ™‚   SN Style Seminarย  Fotografi | Demonstrasi| Motivasi | Strategi…

Read More

My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Abang Motak ;)

macam tahun lepas.. hari raya qurban ilham korbankan rambut.. raya tahun ni pun sama juga.. sekarang ilham sudah jadi “abang motak” ๐Ÿ˜‰ dah besar ni, makin susah nak gunting rambut.. nasib baiklah babah je yang guntingkan.. kalau bawak pergi kedai mau dia meraung tengok muka tukang gunting.. mula2 plan tak nak botak.. babah nak trim tepi2 je.. sebab sebenar2nya.. “ada…

Read More