{DDHN} Kari Lokan In Da Houseeee ;)

{DDHN} Kari Lokan In Da Houseeee ;)

**hari tu babah tanya.. apa DDHN???

ayoooo babah..kan ummi dah bagitau..

DDHN = Dari Dapur Hernee Nazir

😉

ini cerita masak memasak di hari bekerja..

beli lokan hari selasa..

tapi hari selasa babah kata tak payah masak..

jadi ummi hold dulu lokan ni tak kupas kulit..

**tips: jangan sesekali kenakan air paip kat si lokan or any siput2/seafood untuk mengekalkan kualitinya.. jika tidak maka busuklah mereka nanti 😉

ok.. balik rumah..bersilat kopek kulit lokan..

pitamsssssssss mak..

dulu nak makan mak yang masak..

mak jugalah yang kopek kulitnya..

sekarang.. sendiri nak makan..sendirilah yang kopek..

fuhhhh.. semputtttttt..

ketung ketang.. ketung ketang..

siap juga “kari lokan HN style” 😉

nyummmmmm2..

selera pulak makan semalam..

bila masak nasi sikit memang selera..

kalau banyak tak habis pulak..

lauk2 lain.. ikan kering sepat dan telur mata lembu..

sayur yilek..tak ada stok 😉

alhamdulillah kenyang perut..

nahhhh.. hasil mengopek kulit lokan..

sampai luka2 tapak tangan makcik tau..

salah teknik.. ekekeke~

tercucuk tangan sendiri.. bijak sangatkan..

tahniah! 🙂

p/s: babah tak ada 5 hari ni..memang cuti memasak la ummi.. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Full-time Working Mom @ PTP | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: