Welcome To MNM’s Family ohhh.. My New Manual Unimom Mezo ;)

Welcome To MNM’s Family ohhh.. My New Manual Unimom Mezo ;)

ummi sangat happy lagi bersemangat..

kenapa?? sebab ummi ada kawan baru..

ye kawan baru di rumah dan di office..

tapi ummi tetap tak lupakan en. spectra 3 yang berjasa..

dia pun ummi sayang.. ummi masih gunakan kat rumah..

sekarang pergi kerja ummi bawak gilir2..

kadang2 bawak en. spectra 3 dan sekarang ummi kerap bawak..

ini diaaaaaaaa.. baby pink ummi unimom mezzo manual breast pump..

beli dengan dunia susu ibu e-shop.. tq pn. mar 🙂

“haiiii.. sayalah ahli baru MnM’s family” 😉

ceritanya..

dah lama nak beli manual BP..

tapi tangguh.. tangguh..

last week ummi demam (bengkak susu)

sebab terskip waktu mengepam..

production sangat2 merundum..

mana taknya.. habis puasa tak dapat cover balik stok frozen EBM..

semua habis licin..fuhhhhhhhhhhh..

babah yang risau..ummi kata relax..

kalau babah risau banyak nanti ummi lagi risau..risau dan risau..

serious.. gundah gulana ummi dibuatnya..

pam2 dapat paling banyak 2oz..

last2 ummi bagitau babah nak beli manual BP..

babah tak halang.. harapan ummi dapat pam anywhere.. anytime..

fuhhhhh..baru merasa apa yang kawan2 lain rasa..

selama ni tak hanya pernah rasa bengkak susu..

tapi tak sampai demam..

dugaan kan.. bukan mudah sebenarnya..

buat tandem nursing.. sebelah pam sebelah ilham nyusu..

sambil meleleh air mata ni..

dalam hati Allah yang tahu..

Ya Allah bantulah ummi yang nak berikan susu untuk ilham..

doa ummi tak pernah putus..BF journey kita panjang lagi ilham..

ummi tak nak tewas di pertengahan jalan.. no.. no..

alhamdulillah ummi ada babah yang bagi semangat..

thanks a lot babah.. n also to ilham.. both of u are my superheroes..

babah tolong bagi semangat dan doa..

ilham tolong ummi hilangkan sakit bengkak susu ni..

alhamdulillah.. hasil first time guna baby pink ni..

dapat rezeki untuk ilham lebih kurang 3.5oz..

syukur ya Allah.. sekarang production susu dah kembali pulih..

syukurrrrrrrrrrrr..alhamdulillah..subhanallah!

macam2 ummi telan..air jangan kata..

sampai asyik nak terkucil.. tak apa janji susu ada..

pagi minum horlick panas.. petang minum susu..

malam dan pam subuh minum ESP..

rasa kalo boleh nak ngepam je..

waktu lunch ummi balik rumah..

ambil ilham sekejap susukan sampai tertidur2..

hantar bekal yang ummi pam pagi untuk tambah stok..

sebab sepanjang susu merundum ummi hanya bekalkan 5-7oz je..

tawakkal je tu..tu yang kena balik waktu lunch..

alhamdulillah usaha ummi akhirnya susu macam dulu..

2012-09-02 13.00.12

 

nahhh.. ni ice pack baru.. mom’s little one..

menggantikan ice pack autumzn yang dah nak terburai..

ganas betul ummi ilham ni 😉

 

nahhhh..

 

nak tunjuk hasil guna manual BP avent puan ain ibu aqil..

saja pinjam masa susu merundum tu..

ni hasil masa first time susu pulih..

ya Allah.. hanya Dia yang berkuasa ke atas segala sesuatu..

mungkin ini dugaan dan cabaran untuk ummi..

mudah2an perjalanan penyusuan ummi dan ilham diberkati olehNya..

10 months to go.. insya’Allah! 😉

dan.. doa ummi selamanya takkan pernah putus..

“Ya ALLAH…permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan…AMIN…”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Full-time Working Mom @ PTP | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331

2 thoughts on “Welcome To MNM’s Family ohhh.. My New Manual Unimom Mezo ;)

  1. Clad in a flesh coloured, transparent dress with no knickers and a strategically placed fig leaf, Vivienne infamously sabotaged her own entr into the establishment when she collected her OBE from the Queen in 1992.

  2. “With well-known e-commerce platform for online sales, just counter is the same, and no need to rent, decoration and supporting personnel stationed in a number of large shopping malls opened, once the formation of brand awareness, its profit is considerableVivienne Westwood UK step, we will also build their own e-commerce platform, has been in test useVivienne Westwood UK “Duxing Wang told reportersVivienne Westwood UK

Leave a Reply to Vivienne Westwood Brooche gold Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!