• Shaklee Biz

    First Time Menjejakkan Kaki Ke Shaklee JB Branch.. Fuhhhh Sesat Barat ;p

    cerita sesat barat di tengahari jumaat.. ok.. first time jejakkan kaki kat shaklee JB branch.. selama ni beli barang kirim mommy salwa la.. suruh ana dan ayu ambil la.. and mostly beli by post.. terfikir nak top up stok sendirian berhad.. ajak ita teman kejap time lunch hour tu..   hoyeahhhh dengan tak sengajanya tertidur on the way.. tahu2 jaga sampai kat area taman daya.. sorry cik drebar..   ceritanya.. terlepas masuk lorong daaaaaaaaa.. dah berpusing2 sejauh2 tidak.. haiyoooo..wasting time betul.. dah sampai je area taman molek.. berpinar2 mata mencari shaklee.. sambil menahan perut yang lapar sesangat.. yeay! jumpa akhirnyaaaaaaaaaa..   shaklee JB branch..   sampai2 blur2 juga.. nak terus…

  • Info Susu Ibu,  My Breastfeeding Journey

    Kelas Penyusuan – Teknik Marmet @ Shaifful Bahrin & Co. Taman Setia Tropika

    macam yang dah di beritahu dalam entry kelas penyusuan | teknik marmet.. sepatutnya kelas ni di adakan pada 15 september 2012.. atas sebab2 tertentu kelas postponed on 29 september 2012.. alhamdulillah hikmah disebalik tak ke penang.. kalau tak rugi juga terlepas menimba ilmu teknik marmet.. sebelum memang tahu marmet dan pernah buat.. cuma tak selalu dipraktikkan.. mudah2an lepas ni boleh dipraktikkan.. senang in case of emergency kot2 tertinggal pam la apa la kan.     ok..macam biasa isi attendance form dulu ya sementara tunggu peserta lain sampai.. kita berbual2 sambil timba ilmu dari Peer Counselor yang ada..   **sorry kak haya..snap masa akak terpejam** kelas bermula.. cikgu kita hari ni…

  • My Hero Beso

    Sesi Membabai Babah Ke Penang ;)

    sesi membabai babah.. ummi yang over sentap 😉 macamlah babah tu nak ke obersi bertahun2 kan.. gi Penang je kot 😉 7.45pm kami hantar babah ke PTP.. babah ilham kan encik pengurus pasukan.. haruslah sampai awal..sekali sampai je orang lain ramai dah ada.. ok fine! 🙂   satu jam lebih juga menunggu bas sampai.. hujan kat luar lebat gila.. hujan kat hati ummi pun lebat juga 😉 dalam pukul 9pm lebih baru bas sampai.. ikut plan asal memang ummi dan ilham ikut.. cuti ummi memang dah approved jumaat dan isnin.. tapi dek kerana demam 2 minggu berturut2.. ummi rasa malas pulak nak travel jauh2.. ilham pun baru baik demam juga…

  • Dari Dapur Hernee Nazir,  Masak-Masak

    {DDHN} Kari Lokan In Da Houseeee ;)

    **hari tu babah tanya.. apa DDHN??? ayoooo babah..kan ummi dah bagitau.. DDHN = Dari Dapur Hernee Nazir 😉 ini cerita masak memasak di hari bekerja.. beli lokan hari selasa.. tapi hari selasa babah kata tak payah masak.. jadi ummi hold dulu lokan ni tak kupas kulit.. **tips: jangan sesekali kenakan air paip kat si lokan or any siput2/seafood untuk mengekalkan kualitinya.. jika tidak maka busuklah mereka nanti 😉 ok.. balik rumah..bersilat kopek kulit lokan.. pitamsssssssss mak.. dulu nak makan mak yang masak.. mak jugalah yang kopek kulitnya.. sekarang.. sendiri nak makan..sendirilah yang kopek.. fuhhhh.. semputtttttt.. ketung ketang.. ketung ketang.. siap juga “kari lokan HN style” 😉 nyummmmmm2.. selera pulak makan…

  • Contest

    Maybank – Legoland Bloggers Contest

    Ok..peluang untuk para bloggers dapat ticket free ke Legoland.. kalau rasa nak try silalah ikut arahan di bawah.. saya tengok kalau tahap kerajinan membuak2.. mood nak menaip datang, insya’Allah join 😉 harap je dekat dengan Legoland, tapi belum sampai lagi.. sebab en.nazir kata sabar dulu orang tengah ramai tu.. tak lari legoland dikejar.. lagi satu dia kata bukan legoland tutup esok.. ok.. ummi pasrah.. terpaksa bersabar 🙂 jom2 join contest maybank ni.. mana tahu rezeki dapat masuk free 😉 ++++++++++++++++++++++++++++ credit pic: Maybank2u  Maybank – Legoland Bloggers Contest Blog about “Why Maybank should give me tickets to Legoland” & you could win free ticket! Maybank – Legoland Bloggers Contest is a…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: