Info Susu Ibu, My Breastfeeding Journey

Kelas Penyusuan – Teknik Marmet @ Shaifful Bahrin & Co. Taman Setia Tropika

macam yang dah di beritahu dalam entry kelas penyusuan | teknik marmet.. sepatutnya kelas ni di adakan pada 15 september 2012.. atas sebab2 tertentu kelas postponed on 29 september 2012.. alhamdulillah hikmah disebalik tak ke penang.. kalau tak rugi juga terlepas menimba ilmu teknik marmet.. sebelum memang tahu marmet dan pernah buat.. cuma tak selalu dipraktikkan.. mudah2an lepas ni boleh…

Read More

My Hero Beso

Sesi Membabai Babah Ke Penang ;)

sesi membabai babah.. ummi yang over sentap 😉 macamlah babah tu nak ke obersi bertahun2 kan.. gi Penang je kot 😉 7.45pm kami hantar babah ke PTP.. babah ilham kan encik pengurus pasukan.. haruslah sampai awal..sekali sampai je orang lain ramai dah ada.. ok fine! 🙂   satu jam lebih juga menunggu bas sampai.. hujan kat luar lebat gila.. hujan…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir, Masak-Masak

{DDHN} Kari Lokan In Da Houseeee ;)

**hari tu babah tanya.. apa DDHN??? ayoooo babah..kan ummi dah bagitau.. DDHN = Dari Dapur Hernee Nazir 😉 ini cerita masak memasak di hari bekerja.. beli lokan hari selasa.. tapi hari selasa babah kata tak payah masak.. jadi ummi hold dulu lokan ni tak kupas kulit.. **tips: jangan sesekali kenakan air paip kat si lokan or any siput2/seafood untuk mengekalkan…

Read More

Contest

Maybank – Legoland Bloggers Contest

Ok..peluang untuk para bloggers dapat ticket free ke Legoland.. kalau rasa nak try silalah ikut arahan di bawah.. saya tengok kalau tahap kerajinan membuak2.. mood nak menaip datang, insya’Allah join 😉 harap je dekat dengan Legoland, tapi belum sampai lagi.. sebab en.nazir kata sabar dulu orang tengah ramai tu.. tak lari legoland dikejar.. lagi satu dia kata bukan legoland tutup…

Read More