• FB Group - SCFM

    T-Shirt SCFM Dah Sampai.. Yeay!! :)

    apa tu SCFM?? SCFM tu Secret Club For Mommies.. group kat fb yang saya join last ye.. time2 pregnant dulu.. memang rajin menjengah.. komen2.. walaupun tak berapa nak aktif.. rasa tak sah sehari tak buka.. dapat share cerita, baca cerita ibu2 lain.. share petua2, hal surirumahtangga.. best2.. lagi satu group Kumpulan Ibu Menyusukan (KIM).. dalam bulan lepas kot, admin SCFM promote nak buat t-shirt.. saya apa lagi, berdezup je order sehelai.. RM15 je.. alhamdulillah semalam dah sampai.. tq pn liza samsudin.. (nama ayah kita sama ejaan je lain ;)) taraaaaaaaaaaa..inilah t-shirtnya.. front view.. “A place where friendship grow @ SCFM” back view “That is what friendship means..sharing the prejudice of…

  • Dari Dapur Hernee Nazir,  Masak-Masak

    {DDHN} Kari Ayam Tanpa Santan & Kacang Panjang Goreng Udang

    walaupun tak terer masak.. nak juga tayang masakan 😉 senang nanti nak rujuk resepi.. balik kerja plan dalam otak.. nak masak “kari ayam tanpa santan“.. resepi che mat gebu – dapur tanpa sempadan.. Kari Ayam Tanpa Santan 🙂 **credit resipi to: Che Mat Gebu – Dapur Tanpa Sempadan** BAHAN-BAHANNYA 🙂 800 gram ayam potong ikut suka, buang kulit, cuci bersih dan toskan 3 biji kentang, kupas belah 4 setiap satu dan rendam (malas nak letak sebab kurang masa nak tunggu kentang empuk) 2 biji tomato, belah 2 setiap satu 1 keping asam gelugor 1 camca besar pes tomato (lupa nak beli) 1 1/2 camca besar cili kisar (nak pedas sila…

  • Frenz Birthday

    Happy 25th Birthday Auntie Ita.. ;)

    Happy 25th Birthday Auntie Ita.. 😉 Semoga panjang umur.. dimurahkan rezeki yang halal.. dipermudahkan segala urusan.. ilham doakan auntie ita berjaya dunia akhirat.. nampaknya tahun ni tahun kedua ilham celebrate birthday auntie ita.. pssssttt.. ummi kata next week dia nak belanja auntie ita & mommy ngah.. nak belanja putra smoke steamboat n bbq katanya.. tapi kek uolls berdua share beli sendiri 😉 oklah, ilham nak tidur dah ni.. kita jumpa next week ye.. tunggu babah off day.. babai auntie ita.. regards; hero kechik ummi ilham syahmi 🙂

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: