Gugur Air Mata Boboiboy Bila Kena Cucuk Dengan Nek Jem ;p

*** Hambikkkkkkkk.. tajuk ummi kemain panjang lagi kan.. Smile with tongue out***

 

Sebenar2nya check up Ilham 17/7..

Oleh kerana ummi dah ambil cuti hari Isnin sebab penat celebrate birthday Birthday cake Boboiboy ni..

jadinya hari tu juga la pergi klinik untuk injection MMR setahun..

 

Before ke klinik..

Lokasi.. Rumah Tok Ayah Ilham.. Thumbs up

 

IMG_20120719_154759

khusyuk layan mainan baru..

TQ Mamacu & Papacu.. Ilham nak praktis nanti cepat berjalan Smile

 

Ummi excited nak timbang berat Ilham..

dalam hati berdebar2 janganlah turun berat tak pun maintain..

mesti ummi dapat ceramah perdana dari Nek Jem..

 

sampai klinik, terus timbang Ilham..

hey..hey..hey.. belum apa2 Boboiboy dah menangis macam kena cubit..

alhamdulillah berat naik 600gm.. so berat Ilham sekarang 7.7kg di usia setahun..

selim kan? macam ummi dia Eye rolling smile

**alaaaaaaaaa..ummi lupa la nak timbang berat..mana tau dah turun Smile with tongue out**

 

lepas timbang macam biasalah..

terus pas Ilham kat babah dia sebab ummi hati tisu..

kang Ilham tak nangis kena cucuk ummi yang nangis kui3..

 

ni aksi dia masa dah nak kena cucuk..

 

IMG_20120719_154619

main2 tangan.. maybe seriau.. Smile with tongue out

geli hati ummi dengan babah tengok masa ni..

mulut dia pulak tak henti sebut..

“Allahu Akbar”

masa babah dah duduk lagilah..

asyik main2 tutup  muka..cak2 nak hilangkan nervous kot..

“Allahu Akbar.. Allahu Akbar..”

mulut dia mngomel..

 

sekali Nek Jem sampai dia bagi renungan makrifat..

IMG_20120719_154520

bila kena pegang jek..dia dah tak senang duduk..

Nek Jem terus suruh babah pegang lengan Ilham..

masa ni dah start ngek..ngek la..

mulut tak lepas “Allahu Akbar”

ummi ni dah la penakut, tapi sempat je snap gambar..

bila jarum sampai ke lengan maka menjerit la Boboiboy ni..

Crying face

 

ummi nak ambil pujuk dia tak nak..

terus meratap hiba kat bahu babah..

 

IMG_20120719_154159

alooooooloooooo.. ciannya hero kechik ummi ni..

menangis sakan dia sakit kena cucuk..

style menangis sekarang, sambil tutup mulut dan sebut..

“ooo baba.. ooo baba”

drama king betullah Ilham ni.. Winking smile

 

Oklah.. next entry baru cerita pasal birthday party Boboiboy ni Smile

ummi and babah dah monitor memang sah Ilham peminat Boboiboy..

pantang dengar lagu Boboiboy..terus tegak kepala..

rampas henpon ummi..babah..nak tengok boboiboy..

mamcau dengan mommy ngah la ni suka umpan Ilham..

dah dapat jek henpon sambil mulut jerit..

“Boboiboyyyyyy..”

Ohhhh geram ummi tengok macam nak gigit..

Okbai ummi nak tidur nanti tersengguk2 kat opis macam semalam

Hot smile

Share this nice post:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

2 comments

  1. nazame kun says:

    …alaa cian ilham kun menangis… mintaklah babah belikan mainan banyak.. banyak… banyak….!! :)

Leave a Reply