Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan Day #11

  Alhamdulillah kita dah sampai ke fasa kedua berpuasa. Mudah2an kita berpeluang untuk menyambut Ramadhan sehingga keahirnya. Ramadhan ke 11, saya menghadiri majlis berbuka puasa company “Iftar Night, Pelabuhan Tanjung Pelepas” di Mutiara Hotel, Johor Bahru. Mula2 rasa berat hati juga nak pergi, maklumlah dua hero saya tak boleh dibawa. Boss bagi time untuk fikir nak pergi ke tak, cepat2…

Read More

Anything About Me, Work

My New PC ;)

Hooyeaaahhhh.. PC raya! 😉 TQ ye Encik IT bagi saya PC baru.. jenuh saya layan PC lama yang sekejap2 windows virtual memory.. akhirnya dapat juga PC baru yeayy! laju kemain lagi model Dell Optiplex 990 Windows 7 Core i5.. Mudah2an tuan PC ni lebih efficient buat keje 😉

Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan Day #10

    Alhamdulillah.. dah berlalu Ramadhan ke 10.. cepat betul masa berlalukan.. ok menu kami untuk iftar hari ni seperti yang dirancang.. asam pedas ikan sembilang, kerang rebus, kangkung belacan dan tempe goreng.. ditambah pulak dengan murtabak adik ipar saya yang sedap hajat hati nak buat sirap selasih tapi En. Nazir teringin nak makan cendol beracun.. balik kerja sepantas kilat…

Read More

Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan Day #9

Alhamdulillah rezeki mak mertua Ayu ajak berbuka sama2 kat rumah dia.. saya memang dah siap beli bahan2 nak masak.. plannya nak masak ikan sembilang asam pedas, kerang rebus, kangkung belacan dan tempe goreng requested by En. Nazir.. tapi di postponed la untuk berbuka Ramadhan ke 10 ye 🙂 Menu berbuka hari ke 9, adoiiii tak terlist.. ada macam2 lauk-pauk babat,…

Read More

Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan Buffet @ Suria City Hotel

Kepada peminat2 buffet Ramadhan, terbaru info dari email yang saya terima daripada Encik Shaiful Azman Ismail, staff Suria City Hotel iaitu Buffet Ramadhan yang ditawarkan di Hotel Suria City, Johor Bahru. (apa ayat2 berbelit2 ni ;)) Nahhhh.. sila baca info di bawah 🙂 Tema : Bazar Suria + Car Boot Sale (Kelengkapan raya) Tarikh : 23 Julai – 16 Ogos…

Read More