• Ramadhan Al-Mubarak

    Ramadhan Day #11

      Alhamdulillah kita dah sampai ke fasa kedua berpuasa. Mudah2an kita berpeluang untuk menyambut Ramadhan sehingga keahirnya. Ramadhan ke 11, saya menghadiri majlis berbuka puasa company “Iftar Night, Pelabuhan Tanjung Pelepas” di Mutiara Hotel, Johor Bahru. Mula2 rasa berat hati juga nak pergi, maklumlah dua hero saya tak boleh dibawa. Boss bagi time untuk fikir nak pergi ke tak, cepat2 tanya En. Nazir dan dia benarkan sebabnya terkena hari off day.. tanya pulak Ayu mintak tolong tengok2kan Ilham. Kebetulan Kak Raja pun husband dia benarkan pergi, jadi saya car pool dengan dia je la memandangkan Kak Intan dan Nazam tak dapat join. Sampai2 diorang dah berbuka sebab kami terlewat sikit…

  • Anything About Me,  Work

    My New PC ;)

    Hooyeaaahhhh.. PC raya! 😉 TQ ye Encik IT bagi saya PC baru.. jenuh saya layan PC lama yang sekejap2 windows virtual memory.. akhirnya dapat juga PC baru yeayy! laju kemain lagi model Dell Optiplex 990 Windows 7 Core i5.. Mudah2an tuan PC ni lebih efficient buat keje 😉

  • Ramadhan Al-Mubarak

    Ramadhan Day #10

        Alhamdulillah.. dah berlalu Ramadhan ke 10.. cepat betul masa berlalukan.. ok menu kami untuk iftar hari ni seperti yang dirancang.. asam pedas ikan sembilang, kerang rebus, kangkung belacan dan tempe goreng.. ditambah pulak dengan murtabak adik ipar saya yang sedap hajat hati nak buat sirap selasih tapi En. Nazir teringin nak makan cendol beracun.. balik kerja sepantas kilat lah saya buat kerja kat dapur.. ngam2 je siap masak dah nak waktu berbuka..   macam biasa makan macam nak beperang.. sebab si kechik tu sibuk keliling meja.. sambil sebut nak..nak..nak.. ayoooo Ilham..   dah hujung2 nak habis makan.. ummi nampak menu asal ummi dah berubah.. ohhh pelik sungguh.. sekelip…

  • Ramadhan Al-Mubarak

    Ramadhan Day #9

    Alhamdulillah rezeki mak mertua Ayu ajak berbuka sama2 kat rumah dia.. saya memang dah siap beli bahan2 nak masak.. plannya nak masak ikan sembilang asam pedas, kerang rebus, kangkung belacan dan tempe goreng requested by En. Nazir.. tapi di postponed la untuk berbuka Ramadhan ke 10 ye 🙂 Menu berbuka hari ke 9, adoiiii tak terlist.. ada macam2 lauk-pauk babat, sambal tomato, ikan caru bakar, ikan pari bakar, sayur kobis, ayam masak kicap, roti jala, kuih muih.. penuh meja.. hehehe.. alhamdulillah rezeki kan.. TQ pakcik dan makcik menjemput kami berbuka di rumah.. 🙂

  • Ramadhan Al-Mubarak

    Ramadhan Buffet @ Suria City Hotel

    Kepada peminat2 buffet Ramadhan, terbaru info dari email yang saya terima daripada Encik Shaiful Azman Ismail, staff Suria City Hotel iaitu Buffet Ramadhan yang ditawarkan di Hotel Suria City, Johor Bahru. (apa ayat2 berbelit2 ni ;)) Nahhhh.. sila baca info di bawah 🙂 Tema : Bazar Suria + Car Boot Sale (Kelengkapan raya) Tarikh : 23 Julai – 16 Ogos 2012 Harga : RM39+ (dewasa), RM25+ (kanak2) Sesiapa berminat sila hubungi nombor yang tertera ya 🙂 Ummi dan Babah Ilham insya’Allah akan terjah Suria City Hotel nanti 😉 psssssttt… ada hutang entry Ramadhan Day #7 & #8 la.. 😉

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: