Ramadhan Day #11

  Alhamdulillah kita dah sampai ke fasa kedua berpuasa. Mudah2an kita berpeluang untuk menyambut Ramadhan sehingga keahirnya. Ramadhan ke 11, saya menghadiri majlis berbuka puasa company “Iftar Night, Pelabuhan Tanjung Pelepas” di Mutiara Hotel, Johor Bahru. Mula2 rasa berat hati juga nak pergi, maklumlah dua hero saya tak boleh dibawa. Boss bagi time untuk fikir […]

Ramadhan Day #10

    Alhamdulillah.. dah berlalu Ramadhan ke 10.. cepat betul masa berlalukan.. ok menu kami untuk iftar hari ni seperti yang dirancang.. asam pedas ikan sembilang, kerang rebus, kangkung belacan dan tempe goreng.. ditambah pulak dengan murtabak adik ipar saya yang sedap hajat hati nak buat sirap selasih tapi En. Nazir teringin nak makan cendol […]

Ramadhan Day #8

Ramadhan ke 8, berbuka beramai-beramai di Ateh Corner, Taman Universiti sempena program “IFTAR & SGM bersama Kumpulan Ibu Menyusu Johor dan MBfPC” cerita penuh iftar dan SGM ni next entry ye..   first time makan kat Ateh Corner ok.. sangat puas hati! recommended!  menu yang sangat meriah.. tajuk lauk tu semua saya tibai je.. ampun tuan […]