Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan Day #11

  Alhamdulillah kita dah sampai ke fasa kedua berpuasa. Mudah2an kita berpeluang untuk menyambut Ramadhan sehingga keahirnya. Ramadhan ke 11, saya menghadiri majlis berbuka puasa company “Iftar Night, Pelabuhan Tanjung Pelepas” di Mutiara Hotel, Johor Bahru. Mula2 rasa berat hati juga nak pergi, maklumlah dua hero saya tak boleh dibawa. Boss bagi time untuk fikir …

Continue Reading
Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan Day #10

    Alhamdulillah.. dah berlalu Ramadhan ke 10.. cepat betul masa berlalukan.. ok menu kami untuk iftar hari ni seperti yang dirancang.. asam pedas ikan sembilang, kerang rebus, kangkung belacan dan tempe goreng.. ditambah pulak dengan murtabak adik ipar saya yang sedap hajat hati nak buat sirap selasih tapi En. Nazir teringin nak makan cendol …

Continue Reading
Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan Day #9

Alhamdulillah rezeki mak mertua Ayu ajak berbuka sama2 kat rumah dia.. saya memang dah siap beli bahan2 nak masak.. plannya nak masak ikan sembilang asam pedas, kerang rebus, kangkung belacan dan tempe goreng requested by En. Nazir.. tapi di postponed la untuk berbuka Ramadhan ke 10 ye 🙂 Menu berbuka hari ke 9, adoiiii tak …

Continue Reading
Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan Day #8

Ramadhan ke 8, berbuka beramai-beramai di Ateh Corner, Taman Universiti sempena program “IFTAR & SGM bersama Kumpulan Ibu Menyusu Johor dan MBfPC” cerita penuh iftar dan SGM ni next entry ye..   first time makan kat Ateh Corner ok.. sangat puas hati! recommended!  menu yang sangat meriah.. tajuk lauk tu semua saya tibai je.. ampun tuan …

Continue Reading
Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan Day #6

Ramadhan ke 6 berbuka di rumah manis rumah 🙂 Memang dah plan nak buat mee hoo sup.. sup ayam makan dengan mee hoon plusssss sambal kicap nyum2.. Balik terus cari bahan2.. sampai rumah ambil si kecik tu, then bersilat gayung kat dapur.. tengah2 masak dia boleh pulak merengek.. “Nakkkkk.. nakkkkk..” (itu signal dia nak ngempeng …

Continue Reading