• Lunch @ Old Town White Coffee

    13/06/2012

    AMARAN!! Sila klik [X] sekiranya anda bosan dengan entry makan saya. “SAYA MEMANG SUKA MAKAN” Minggu ke berapa entah dalam bulan Mei.. Ita ajak lunch kat Old Town White Coffee.. Saya pun onnnnnnnnnnnn je ๐Ÿ™‚ Saya minum ice lemon tea.. and Ita Pepsi ๐Ÿ™‚ Makanan Ita.. Nasi putih ayam kari.. Ohhh serious sedap gila kari…

    Read more
  • Mari Memasak Bersama “Pemanggang Ajaib”

    12/06/2012

    Hoyeaaahhhh.. Beli “Pemanggang Ajaib” ni last month.. Beli dengan Kak Sara Rusly.. Sebelum beli bagitau dengan En. Nazir dulu.. “Bang.. nak beli pemanggang ajaib boleh?” “Macamana pemanggangnya?” “Ala macam kuali serbaguna gitu..boleh masak macam2” “Oooo.. kalau tak letak garam..ajinomoto.. pun rasa dia sedap eh? kata AJAIB” Meeeeeeeeee.. “Grrrrrrrrrrrrrrrrrr” “Kalau tak bubuh perasa mana nak ada…

    Read more
  • Begedil Daging Untuk Hero Kechik :)

    11/06/2012

    Minggu ni ummi telah merajinkan diri membuat Begedil Daging untuk Ilham.. Alhamdulillah.. dapat 10 keping.. gorengkan Ilham 2 keping.. frozenkan balance 8 keping.. Sebelum digoreng.. ๐Ÿ™‚ Ni bahan2nya: 3 biji kentang 2 sudu tepung jagung Sedikit daging hancur Ramly Daun saderi Daun bawang 2 biji bawang merah 1 ulas bawang putih 1 biji telur Cara2nya:…

    Read more
  • Cabaran Mengepam Semasa Berkursus :)

    08/06/2012

    Dah lama nak share pengalaman pertama saya mengepam semasa berkursus.. bukan berKURUS ๐Ÿ˜‰ Tapi almaklumlah.. si puan blog ni hari2 pun makan vitamin.. sampaikan vitamin “M” dia dah terlebih2 dah hehehe.. Kat rumah 2 minggu ni pulak wifi problem.. jadinya nak berFB pun tak dapat sebab line Maxis yang baik budi tu sangat2lah hampeh.. Hari…

    Read more
  • Si Hero Kechik Yang Pasrah! :D

    08/06/2012

    Last Saturday.. Masa nak buat spec ummi.. Singgah Secret Recipe dulu isi perut.. Mula2 Ilham maintain stay dalam stroller.. Sekali naluri keibuan si ummi ni rasa.. “Ohhhhh.. kesiannya hero kechikku” Lalu diarahkan babah untuk ambil baby chair.. dan si hero kechik dimasukkan ke dalam baby chair.. Hero kechik didudukkan berserta pesanan dari seorang ummi.. “Ok..…

    Read more
1 2 3
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: