Foods Review, MakanΒ²

Lunch @ Old Town White Coffee

AMARAN!! Sila klik [X] sekiranya anda bosan dengan entry makan saya. “SAYA MEMANG SUKA MAKAN” Minggu ke berapa entah dalam bulan Mei.. Ita ajak lunch kat Old Town White Coffee.. Saya pun onnnnnnnnnnnn je πŸ™‚ Saya minum ice lemon tea.. and Ita Pepsi πŸ™‚ Makanan Ita.. Nasi putih ayam kari.. Ohhh serious sedap gila kari dia.. Terasa kepekatan kuah kari…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir, Masak-Masak

Mari Memasak Bersama “Pemanggang Ajaib”

Hoyeaaahhhh.. Beli “Pemanggang Ajaib” ni last month.. Beli dengan Kak Sara Rusly.. Sebelum beli bagitau dengan En. Nazir dulu.. “Bang.. nak beli pemanggang ajaib boleh?” “Macamana pemanggangnya?” “Ala macam kuali serbaguna gitu..boleh masak macam2” “Oooo.. kalau tak letak garam..ajinomoto.. pun rasa dia sedap eh? kata AJAIB” Meeeeeeeeee.. “Grrrrrrrrrrrrrrrrrr” “Kalau tak bubuh perasa mana nak ada rasa cik abang oiiii “…

Read More

My Hero Kechik - Ilham Syahmi, Solid Food for Baby

Begedil Daging Untuk Hero Kechik :)

Minggu ni ummi telah merajinkan diri membuat Begedil Daging untuk Ilham.. Alhamdulillah.. dapat 10 keping.. gorengkan Ilham 2 keping.. frozenkan balance 8 keping.. Sebelum digoreng.. πŸ™‚ Ni bahan2nya: 3 biji kentang 2 sudu tepung jagung Sedikit daging hancur Ramly Daun saderi Daun bawang 2 biji bawang merah 1 ulas bawang putih 1 biji telur Cara2nya: Kupas kentang dan rebus hingga…

Read More

Anything About Me, My Breastfeeding Journey, Work

Cabaran Mengepam Semasa Berkursus :)

Dah lama nak share pengalaman pertama saya mengepam semasa berkursus.. bukan berKURUS πŸ˜‰ Tapi almaklumlah.. si puan blog ni hari2 pun makan vitamin.. sampaikan vitamin “M” dia dah terlebih2 dah hehehe.. Kat rumah 2 minggu ni pulak wifi problem.. jadinya nak berFB pun tak dapat sebab line Maxis yang baik budi tu sangat2lah hampeh.. Hari ni waktu rehat merajinkan diri…

Read More

My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Si Hero Kechik Yang Pasrah! :D

Last Saturday.. Masa nak buat spec ummi.. Singgah Secret Recipe dulu isi perut.. Mula2 Ilham maintain stay dalam stroller.. Sekali naluri keibuan si ummi ni rasa.. “Ohhhhh.. kesiannya hero kechikku” Lalu diarahkan babah untuk ambil baby chair.. dan si hero kechik dimasukkan ke dalam baby chair.. Hero kechik didudukkan berserta pesanan dari seorang ummi.. “Ok.. Ilham duduk diam2 ummi dengan…

Read More