herneenazir[dot]com

HAPPY FATHER’S DAY 

to Babah & Tok Ayah Ilham.. :)

Semalam semua pun busy.. babah busy dengan part time job dia..

Alhamdulillah rezeki.. :) Malam pulak dah start shift malam..

Tok Ayah busy dengan kerja dia..

Jadi tak ada masa nak celebrate ramai2..

Kami plan nak celebrate this weekend je la..

Tapiiiiiiiiiiiiiiii..

Macam tak best pulak rasanya..

Jadi diam2 ummi plan sorang2..

Buat simple celebration untuk babah..

Balik dari rumah pengantin.. singgah kedai sekejap beli bahan..

 

Dalam kepala memang fikir nak buat seafood spaghetti jek..

Seafood yang ada cuma udang jek.. ahhhh bantai je la..

Mushroom pulak tak ada..

Whatever! janji ada bahan2 lain..

Balik rumah, konon2 nak tidurkan si kechik tu dulu..

 

Sekali dia tak nak tidur daaaaaaaaaa..

Ahhh.. gasak la Ilham.. main je la apa2 pun janji Ilham diam..

Kelentang kelentung.. siap juga Seafood Spaghetti tak cukup bahan tu..

Kebetulan hari Jumaat ada order Red Velvet Cake dengan Kak Mira..

**Iklan** boleh jengah blog >>Hamnira Delights<<

Saya potong jadi empat segi tepat..

dan.. saya mencari kertas keras..

huwaaaaa kumbah sana sini..jumpa kotak botol susu Ilham..

potong bulat tulis sikit “Happy Father’s Day Babah”

itu je kad simple yang mampu dibuat..

letak lidi pencungkil gigi.. tampal dan cucuk pada kek..

Done! :)

tapi masa nak membuatnya..macam2 gangguan dari si kechik..

nasib baik juga Mamacu dan Papacu dia ada boleh tolong layan2 sikit..

senang sikit ummi nak masak..hehehe

Dalam pukul 6 lebih babah Ilham balik..

Ummi dah siap2 letak kek bawah tudung saji..

Babah kata dia nak rehat kejap..

Ok tak pe sian babah penat cari duit..

Setengah jam lepas tu.. dia bangun mandi nak pergi kerja..

Masa dah nak makan.. dia bukak tudung saji..

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

Surprise yang tak berapa nak surprise dari ummi dan Ilham..

“Semoga manjadi seorang anak, suami dan bapa yang soleh yang dapat membimbing kami ke jalan yang diredhai Allah.. Ummi and Ilham love you so much babah!”

Itu saja cerita father’s day celebration kami..

harap2 babah berpuas hati walaupun simple je yang sempat dibuat..

Weekend kita makan beso ye :)

p/s Nyaris2 juga kantoi kek bawah tudung saji tu.. sebab anak bujang saya tu suka sangat merayap tepi2 meja dan angkat tudung saji.. kui3.. ohh lagi satu.. pestaim makan red velvet (mood: jakun) sedap rupanya ye.. ;)

Share this nice post:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: