I’m Your Independent SHAKLEE Distributor :)

Hi, saya adalah pengedar sah Shaklee di kawasan Gelang Patah, Johor. Sila hubungi saya untuk mendapatkan produk Shaklee pada harga istimewa.   – set kesihatan optimum – set ibu hamil – set berpantang/pembedahan – set ibu menyusu – set resdung/alergik/asma/ekzema – set kecantikan kulit / kesuburan/ set keintiman – dan lainยฒ set mengikut keperluan anda […]

Perkembangan Bayi Pada Usia 11 Bulan

Hero kechik yang tengah khusyuk tengok “Fatimah Juling” angkara ummi yang terbuka channel Astro Prima secara tak sengaja ๐Ÿ˜‰ Abaikan suasana yang bersepah tu.. ipad dengan tight dia dah terbang ke situ gamaknya.. Ok.. yok baca info kat bawah dan sedikit perkembangan Ilham (highlighted in red) yang ada persamaan dengan info ni.. Credit info: Babycenter […]

Layan Lempeng Di Pagi Sabtu :)

Pagi Sabtu yang aman damai.. Ummi yang tak ada idea nak buat sarapan apa.. Terus terfikir nak buat lempeng memandangkan ada kuah asam pedas ikan sembilang malam tadi.. bila bagitau En. Nazir dia pun ok je. Kalau ummi dengan babah sarapan lempeng.. Ilham nak sarapan apa ek? Ok fine! Ilham pun ummi buatkan lempeng. Taraaaaaaaaaaaa.. […]

Simple and Meaningful Father’s Day Celebration for Babah Ilham :)

HAPPY FATHER’S DAYย  to Babah & Tok Ayah Ilham.. ๐Ÿ™‚ Semalam semua pun busy.. babah busy dengan part time job dia.. Alhamdulillah rezeki.. ๐Ÿ™‚ Malam pulak dah start shift malam.. Tok Ayah busy dengan kerja dia.. Jadi tak ada masa nak celebrate ramai2.. Kami plan nak celebrate this weekend je la.. Tapiiiiiiiiiiiiiiii.. Macam tak best […]

Mari Memasak Bersama “Pemanggang Ajaib”

Hoyeaaahhhh.. Beli “Pemanggang Ajaib” ni last month.. Beli dengan Kak Sara Rusly.. Sebelum beli bagitau dengan En. Nazir dulu.. “Bang.. nak beli pemanggang ajaib boleh?” “Macamana pemanggangnya?” “Ala macam kuali serbaguna gitu..boleh masak macam2” “Oooo.. kalau tak letak garam..ajinomoto.. pun rasa dia sedap eh? kata AJAIB” Meeeeeeeeee.. “Grrrrrrrrrrrrrrrrrr” “Kalau tak bubuh perasa mana nak ada […]

Begedil Daging Untuk Hero Kechik :)

Minggu ni ummi telah merajinkan diri membuat Begedil Daging untuk Ilham.. Alhamdulillah.. dapat 10 keping.. gorengkan Ilham 2 keping.. frozenkan balance 8 keping.. Sebelum digoreng.. ๐Ÿ™‚ Ni bahan2nya: 3 biji kentang 2 sudu tepung jagung Sedikit daging hancur Ramly Daun saderi Daun bawang 2 biji bawang merah 1 ulas bawang putih 1 biji telur Cara2nya: […]