Ummi’s Birthday Celebration @ Putra Smoke BBQ & Steamboat

Ohhh.. 2 hari tertunggak entry ni..

Thanks to my hero beso En. Nazir for the arrangement of my birthday celebration. Thanks kat adik2 yang memeriahkan makan2 malam tu. Thanks juga kat hero kechik sebab bagi kerjasama walaupun tak berapa sihat.

Yummy.. thanks babah!

Tak sangka ummi dah 21 tahun lalalalalalala~ ๐Ÿ˜‰

My sweet little family ๐Ÿ™‚

**as usual.. ummi dengan babah beriya tengok camera, Ilham suka dengki buat tak tahu ;)**

Kat mana kami celebrate???

Si peminat bbq & steamboat tegar haruslah mencari steamboat kannnnn.. so kami pun terjah laaaaaaa..

PUTRA SMOKE BBQ & STEAMBOAT, INDAH PURA, KULAIJAYA

**geng2 steamboat En. Nazir yang survey tempat ni.. tapi kami yang sampai dulu ;)**

bahan2 mentah yang sangat2 menawan tekak ๐Ÿ˜‰

the veggies..

dua pilihan kuah.. sup biasa atau tomyam

**dua2 pun sodap :)**


ayam dan daging yang dah siap marinate..

seafood.. udang memang besar dan fresh.. sangat puas hati..

ini mangkuk saya! ๐Ÿ™‚

Ilham takut tengok bear tu..hahaha

Tengok sekeliling.. meja kami paling meriah.. huh memang keluarga kuat makan ni ๐Ÿ˜‰ Lantak la kan, janji bahagia. Tengok tu muka2 penggemar steamboat tegar. Ajak Tok Ayah Ilham tapi dia biasalah busy macam YB ๐Ÿ˜‰ Tapi dia janji nak belanja makan juga sempena birhtday ummi Ilham ni, cuma tengah tunggu hari sesuai je. Nak ajak this week, kami nak balik Batu Pahat pulak. Tak pe banyak masa lagi ๐Ÿ™‚

Ok, untuk reviewย ย Putra Smoke BBQ & Steamboat ni.. overall sangat2 memuaskan hati.. seriously both kuah memang sedapppppppp.. bahan2 mentah banyak sangat pilihan.. ada variety of sauce.. sedap pulak tu.. rempah marinate tu yang penting sedappppppp.. air pun banyak pilihan.. cuma satuuuuuuuuu je.. kalau ada nasi goreng ke lagi sedap.. ni nasi memang tak disediakan.. harga pun berpatutan.. untuk dewasa RM18.50 kanak2 5-12tahun RM10.. aiskrim sila ambil free ๐Ÿ™‚ Tekak kami memang kata sedap la.. next time konfem nak datang lagi ๐Ÿ™‚

Nak cubaย Putra Smoke BBQ & Steamboat.. pergi la terjah ke No. 375, Jalan Kenangan 29/9, Bandar Indahpura, 81000 Kulaijaya, Johor. Iklan free.. ikhlas ni.. tapi kalau taukey dia baca nanti kami datang bagi la diskaun sikit ye ๐Ÿ˜‰

Ok, sekian saja cerita makan2 masa birthday saya.. thanks again to my heroes and my siblings. Babah.. bila ummi boleh redeem hadiah ni?? Tak sabar ni ๐Ÿ˜‰

Share this nice post:

4 Replies to “Ummi’s Birthday Celebration @ Putra Smoke BBQ & Steamboat”

  1. eee xsuka tau singgah blog nie bl dia wat entry mkn2.. derita ibu mengandung nie.. meleleh air liur.. huhuhu

    1. hehehe..tabah ye ibu mngandung..ehehehe..puan blog mmg kuat mkn ;p

  2. Ape lg yg ummi nk redeem nih??cer cite ngn besan ๐Ÿ˜‰

    1. hehehe..nak redeem present plg pnting la mama jie..hehehe

Leave a Reply