• Anything About Me,  Info Sharing,  Uncategorized

    Sudahkah Anda Membuat Ujian Papsmear? :)

    Sharing is caring 🙂 Few weeks ago..  Encik Nazir membuat appointment dengan Dr. Fadzilah di Poliklinik Puteri & Surgeri, Taman Nusa Perintis 2, Gelang Patah. Dengan penuh rasa debaran didada, saya pun ikut je la untuk kebaikan saya juga 🙂 Hari tu saya time off, kerja half day. Sepatutnya saya buat 1 months after bersalin, memang Dr. Rajesh dah set appointment. Tapi on that appointment date saya demam pulak, dan lepas tu terus lupa nak follow up..kui3.. Ok lah,  nak share pasal Ujian Papsmear yang saya google 🙂   pic credit to: google   Apa itu ujian Pap Smear? Ujian Pap Smear adalah ujian saringan bagi mengesan kanser serviks peringkat…

  • Foods Review,  Makan²

    Lunch @ Sushi King

    Dulu sangat tak suka sushi2 ni.. sekali dah try makan sekali amekawwww.. asyik terasa2 nak lagi 😉 Ok.. ni cerita lunch entah minggu bila.. asyik lewat update je.. Ita belanja lunch kat Sushi King.. yummmyy!! Buntang mata nak pilih menu 😉 Fresh orange untuk saya 😉 Meal set.. Yakiniku Bento Kani Tama Maki atau dalam bahasa melayunya “Nak kena maki” 😉 Tsubukko atau dalam bahasa melayu “Sibuk ko” 😉 Salmon Skin Piri Piri yang sedap 🙂 Watashiwa Herneedes ;) {cam poyo pulak gamabar Ummi Ilham posing macam ni..hahahaha.. puihhhh} Itasan 🙂 Kenyang yang amat. Thanks ye Itasan.. ni la pengaruh rakan tak sebaya.. membuatkan saya semakin menggilai sushi 🙂 Dulu…

  • Baby Development,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi

    Perkembangan Bayi Pada Usia 10 Bulan

    {Ilham with his future bestfriend.. Rayqal Aqasha Hiew} Melakukan pergerakan yang lebih banyak Ketika bayi berusia 10 bulan, dia selalunya boleh merangkak dengan baik menggunakan tangan dan lututnya, dengan anggota-anggotanya lurus dan tubuhnya selari dengan lantai. Banyak juga bayi yang cuba merangkak sebelum usia 10 bulan tetapi hanya dapat melakukannya dengan baik pada usia ini. Pada usia ini juga, bayi anda boleh duduk dengan yakin dan mungkin boleh berjalan sambil memegang perabot, dan mungkin juga dapat melepaskan pegangannya seketika dan berdiri tanpa sokongan. Apabila bayi sudah dapat berdiri dengan mengimbangkan badannya, sambil menggunakan objek lain untuk mengekalkan posisi, dia juga akan mencari cara-cara untuk naik ke atas perabot dan juga merangkak naik tangga. Semasa berada dalam…

  • Family's Activity,  Makan²,  My Birthday

    Ummi’s Birthday Celebration @ Putra Smoke BBQ & Steamboat

    Ohhh.. 2 hari tertunggak entry ni.. Thanks to my hero beso En. Nazir for the arrangement of my birthday celebration. Thanks kat adik2 yang memeriahkan makan2 malam tu. Thanks juga kat hero kechik sebab bagi kerjasama walaupun tak berapa sihat. Yummy.. thanks babah! Tak sangka ummi dah 21 tahun lalalalalalala~ 😉 My sweet little family 🙂 **as usual.. ummi dengan babah beriya tengok camera, Ilham suka dengki buat tak tahu ;)** Kat mana kami celebrate??? Si peminat bbq & steamboat tegar haruslah mencari steamboat kannnnn.. so kami pun terjah laaaaaaa.. PUTRA SMOKE BBQ & STEAMBOAT, INDAH PURA, KULAIJAYA **geng2 steamboat En. Nazir yang survey tempat ni.. tapi kami yang sampai…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: