Anything About Me, Life, MakanΒ², My Hero Beso, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

RAMADHAN Is Around The Corner.. Sudahkah Anda Mengganti Puasa ;)

98 days away from RAMADHAN.. Sekadar mengingatkan DIRI SENDIRI, ahli keluarga dan kawan2 semua, kerana bulan Ramadhan dah semakin menghampiri kita. As for me, of course banyak hari yang kena ganti sebabnya.. the whole month actually saya tak berpuasa sebab masa tu saya dalam pantang.

Jadi bermula this week onwards saya akan mengganti puasa saya sebanyak 29 hari.. insya’Allah. Mudah2an Allah permudahkan.. dan baru saya tahu sekarang cabaran berpuasa sambil menyusukan anak. Hari pertama mengganti puasa sejak sekian lama tak berpuasa, ohhh saya sangat toye.. kebetulan pagi lepas sahur saya diserang cerry berry.. ohh dugaan.. saya kuatkan juga.. dan di ofis saya “kekurangan bateri” πŸ˜‰

Tepat pukul 1pm saya dah melepek kat meja..

(snap gambar dulu before meneruskan peniduran ;))

Hari tu En. Nazir kerja morning shift, pagi dia dah bagitau maybe dia nak balik awal nak temankan saya berbuka puasa. Saya ok je, kalau dia busy pun tak apa.. saya boleh berbuka sendiri. Tepat pukul 5.30pm kami bergegas balik ke rumah. Relax2 sekejap.. kemudian bersiap2 berbuka kat Restoran Saujana.

#En. Nazir ni macam2 tahu2 je saya terliur nak makan Siakap 3 rasa ;)#

Sampai2 terus order..

Siakap 3 rasa..

Tomyam Seafood..

Brokoli Sos Tiram..

Alhamdulillah kenyang rezeki Allah bagi. Mereka berdualah peneman saya berbuka puasa πŸ™‚

Syurga saya dan harta dunia akhirat saya.. thanks sayangsss πŸ™‚

Ok. next week sambung lagi.. semoga semuanya Allah permudahkan..

27 days to go.. INSYA’ALLAH! πŸ™‚

Share this nice post:

About Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor β™₯ Product Review β™₯ Food Review β™₯ Media/ Events β™₯ Advertorial β™₯ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
View all posts by Hernee Nazir →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *